صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۳
خوشدل در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

رشد روش‌های علمی و فناوری‌های نوین در حوزه سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: روش‌های علمی و فناوری‌های نوین در حوزه سلامت کشور پیشرفت چشمگیری داشته است.
کد خبر : 905329

علیرضا خوشدل رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره پیشرفت‌ها و مشکلات علم پزشکی اظهار کرد: در دنیا بخش سلامت با چالش‌های مختلفی مواجه است و عوامل خطر حوزه سلامت و بیماری‌های قابل پیشگیری بسیار زیادند.

وی افزود: جامعه باید در جهت کاهش تعداد بیماری‌ها و بار آنها تلاش کند. در همین راستا بیماری‌های نوپدیدی هستند که جوامع انسانی را به شگفتی وامی‌دارند درحالی که قبلاً سوابقی از آنها وجود نداشته است. این بیماری‌ها می‌توانند جامعه را با چالش روبه‌رو کنند، پاندمی‌های اخیر از جمله همین بیماری‌ها هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با اشاره به مسئله مهم و قابل اهمیت دیگری در حوزه سلامت ادامه داد: خدمات پزشکی معمولاً با استفاده از تجهیزات بسیار پیشرفته‌ای که با سیر تحول فناوری تغییرمی‌کند، ارتباط دارد و سرعت تغییر همین فناوری‌ها نیز خود چالشی است که باید در جوامع و حوزه سلامت مورد توجه قرار گیرد تا از آخرین تجهیزاتی که در اختیار بشریت است استفاده شود.

خوشدل به محدودیت‌های حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: در کنار همه چالش‌هایی که در حوزه سلامت وجود دارد حوزه پزشکی محدودیت‌هایی را هم دارد به عنوان مثال اگر بخواهد تحقیقاتی انجام شود باید مبتنی بر اصول اخلاق پزشکی باشد؛ بنابراین هر تحقیقی را نمی‌توان روی انسان انجام داد. 

آموزش حوزه سلامت گران است

وی مطرح کرد: در حوزه آموزش، آموزش حوزه‌های سلامت گران قیمت، طولانی و نیاز به عرصه‌های متنوعی دارد. به دلیل گران بودن خدمات حوزه سلامت ممکن است در همه نقاط کشور قابل دسترس نباشند؛ بنابراین باید یک آمایش مناسب با درنظر گرفتن سطح دسترسی و امکان فراهم شدن آن برای مردم در جامعه تعریف شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیان کرد: همه مسائل گفته شده نشان می‌دهد حوزه سلامت باید یکی از اولویت‌های هر کشوری باشد و در برنامه‌های راهبردی کشور‌ها نیز مورد توجه قرار گیرد. 

وی به شعار هفته سلامت اشاره کرد و گفت: شعار هفته سلامت امسال که از طریق سازمان بهداشت جهانی معرفی شده « سلامت من، حق من است» یعنی همه انسان‌ها باید سلامت را حق خودشان بدانند و چیزی که به صورت حق تعریف شد ابتدا باید از طریق خود فرد رعایت شود. 

خوشدل به پیشرفت‌های علم پزشکی در ایران اشاره و تصریح کرد: یکی از پیشرفت‌های مهم در ایران تربیت نیروی انسانی بوده است. اگر با دهه‌های قبل مقایسه کنیم در بسیاری از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی کمبود نیروی انسانی داشته‌ایم و مجبور بودیم خدمات را از خارج از کشور بگیریم یا بیماران را برای درمان به کشورهای دیگر منتقل کنیم.

نگهداشت نیروی انسانی بسیار مهم است

وی افزود: اکنون با تربیت نیروی انسانی تخصصی و فوق تخصصی در اغلب رشته‌ها نیروی لازم را داریم؛ اما نکته قابل توجه در نیروی انسانی نگهداشت آنهاست. جامعه نباید به سمتی پیش رود که با زحمت بسیار و آموزش 20 ساله، نیرو انگیزه لازم را برای ارائیه خدمت را نداشته باشد و مهاجرت کند و یا اصلا کار طبابت انجام ندهد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: در حوزه درمان توسعه تخت‌های بیمارستانی در چند دهه اخیربسیار خوب انجام شده و در بسیاری از استان‌های کشور ابربیمارستان‌های خوبی برای دسترسی مردم داریم. در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی تجهیزات مدرن ارائه خدمت سلامت وجود دارد و خوشبختانه در اقصی‌نقاط کشور دسترسی نیز آسان است.

خوشدل ادامه داد: آن چیزی که باید به آن توجه کنیم ارائه خدمات سلامت سطح اول است یعنی علی‌رغم این که ما تخت‌های بیمارستانی و تجهیزات مدرن داریم باید بتوانیم در کنار محل اقامت مردم و در محله‌های مردم نیز پزشک، درمانگاه و خدمات پایه ارائه کنیم.

رشد روش‌های علمی و فناوری‌های نوین

وی خاطر نشان کرد: روش‌های علمی و فناوری‌های نوین در کشور ما پیشرفت چشم‌گیری داشته است. حوزه‌های مختلفی که با تجهیزات پزشکی، بیوتکنولوژی و سلول درمانی، ارائه خدمات سلامت مبتنی بر مشخصات فردی افراد یا پزشکی فرد محور مرتبط است به خوبی در کشور ما رشد می‌کند و دانشگاه‌ها این حوزه‌ها را به خوبی اداره می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر