مصرف آجیلهای فلهای موجب بروز نارسایی کبد و حتی مرگ میشود
دکتر احمدرضا درستی در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا گفت: انواع خشکبار از قبیل بادام، پسته، فندق و ... بسیار سریع از زمانی که تازه هستند و پوستههای خود را دارند پژمرده میشوند و در صورت تماس با یک قارچ تک سلولی بنام «آسپرژیلوس» منجر به ایجاد سمی بنام «آفلاتوکسین» میشوند.
وی افزود: وجود این سم در خشکبار موجب ایجاد مسمومیت، لطمه به کبد و از بین رفتن جگر میشود بنابراین به افراد توصیه میشود در هنگام خرید آجیل بسیار دقت داشته باشند تا آجیلهای تازه را تهیه کنند.
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه به افراد توصیه میشود به هیچ عنوان خشکبار را به صورت فلهای تهیه نکنند، گفت: زمانی که خشکبار به صورت فلهای عرضه میشود علاوه بر اینکه آلوده به سم «آفلاتوکسین» است در معرض آلودگی هوا و محیط نیز قرار میگیرد، بنابراین مصرف این مواد به شدت خطرناک است. متاسفانه افراد عرضه کننده خشکبار، ابتدا آجیلها را تا زمانی که خریدار دارد به صورت خام بفروش میرسانند و بعد از مدتی آنها را بو میدهند و نمک زیادی به آن اضافه میکنند و مجدد همان خشکبار آلوده و کهنه را تحت عنوان آجیل شور بفروش میرسانند.
این متخصص تغذیه در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: توصیه میشود مردم از آجیلهای بسته بندی شده که مورد تائید وزارت بهداشت و دارای تاریخ تولید و انقضا است استفاده کنند.
درستی در ادامه با توجه به اثرات مخرب سم «آفلاتوکسین» گفت: در بسیاری از کشورها برای رشد و پرورش طیور به آنها بادام زمینی میدهند اما متاسفانه طی سالهای گذشته در یکی از کشورهای اروپایی بعد از دادن بادام زمینی به بوقلمونها شاهد از بین رفتن تمام آن پرندگان شدند که بعد از بررسیهای انجام شده مشخص شد، بادام زمینیها آلوده به سم «آفلاتوکسین» بوده و موجب از هم پاشیده شدن جگر این پرندگان شده بود.
مدیر گروه تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: مصرف مواد غذایی آلوده به سم «آفلاتوکسین» به سرعت موجب بروز عوارض کبدی و از هم پاشیده شدن جگر و در نهایت مرگ افراد میشود.
انتهای پیام/