صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۳

چرا مشارکت مردم برای جهش تولید در اقتصاد ایران اجتناب‌ناپذیر است؟

کشور در فاز پنجره فرصت جمعیتی قرار دارد و این طلایی‌ترین زمان برای استفاده از انباشت سرمایه انسانی موجود است که بدون مشارکت مردم استفاده از این فرصت ممکن نیست. 
کد خبر : 905230

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ عباس علوی‌راد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد و عضو انجمن اقتصاددانان ایران در پاسخ به این پرسش که چرا مشارکت مردم برای جهش تولید در اقتصاد ایران اجتناب‌ناپذیر است؟ 6 محور را در یادداشتی یادآور شد.

مشاور اقتصادی و رئیس میز اقتصادی مرکز مطالعات راهبردی و آموزش وزارت کشور در توضیح این 6 محور اظهار می‌کند:

▪️موتور اول رشد اقتصادی ایران یعنی رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص داخلی در دهه ۱۳۹۰ تقریبا خاموش بوده است. این موتور بدون مشارکت مردم با سرعت مناسب کار نخواهد کرد.

▪️کشور در فاز پنجره فرصت جمعیتی قرار دارد و این طلایی‌ترین زمان برای استفاده از انباشت سرمایه انسانی موجود است که بدون مشارکت مردم استفاده از این فرصت ممکن نیست. 

▪️سیستم مالی در اقتصاد ایران نامتوازن و بانک محور است. افزایش سهم بازار سرمایه در تأمین مالی فعالیت‌های اقتصادی اجتناب ناپذیر است. بازار سرمایه بدون مشارکت مردم عمق کافی نخواهد داشت. 

▪️خروج سرمایه از کشور از مسیر‌های مختلف در یک دهه اخیر یک چالش جدی بوده است. بدون مشارکت مردم عبور از این چالش بسیار دشوار است. 

▪️به‌یرغم گذشت حدود دو دهه از ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، از ظرفیت‌های عظیم بخش تعاون در اقتصاد ایران استفاده نشده است. بدون مشارکت مردم این کار شدنی نیست.

▪️طبق آخرین آمار‌های رسمی مرکز آمار ایران، سهم اشتغال غیررسمی به لحاظ درون بخشی و منطقه‌ای مشکل ساز بوده و نیازمند اصلاحات اساسی است. بدون مشارکت مردم این اصلاحات به نتیجه نخواهد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر