صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۱۸ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۳

ساخت تراشه تشخیص انواع گوشت حلال از حرام توسط محققان دانشگاه آزاد

استاد گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از ساخت تراشه تشخیص انواع گوشت حلال از حرام توسط محققان این واحد دانشگاهی خبر داد.
کد خبر : 904973

عباس دوستی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از ساخت تراشه تشخیص انواع گوشت حلال از حرام توسط محققان این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد: با ساخت این دستگاه در یک واکنش واحد می‌توان همزمان گوشت هفت یا هشت حیوان مانند گاو، گوسفند، بز، شتر و حیوانات حرام‌گوشتی مانند گربه، سگ و خوک را تشخیص داد. این تراشه با فناوری نوین زیستی و مولکولی در مرکز زیست‌فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد طراحی شده است.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار است که این تراشه در کشور طراحی و ساخته می‌شود، افزود: هرکدام از حیوانات شناسه‌هایی ژنتیکی دارند، یعنی شناسه‌هایی که مخصوص همان حیوان است زمانی که روی آن شناسه کار انجام می‌دهیم، تشخیص داده می‌شود که آن باند ایجاد شده مخصوص همان حیوان بوده و از این طریق می‌توان تشخیص داده که چه نوع گوشت‌هایی در این فرآورده است.

استاد گروه زیست‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد عنوان کرد: گاهی اوقات ممکن است یک ماده غذایی مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و کباب‌کوبیده که فرآوری شده و انواع گوشت آن در ظاهر مشخص نیست با مقدار کمی از این نمونه و استخراج دی‌ان‌ای به‌صورت دقیق می‌توانیم بگوییم گوشت چه حیوان یا حیواناتی در این ماده غذایی به کار رفته است.

دوستی بیان کرد: با بومی کردن فناوری ساخت این محصول و تولید انبوه، کشور از واردات آن بی‌نیاز خواهد شد. این محصول از نمونه‌های خارجی ارزان‌تر است و یک‌سوم قیمت نمونه‌های خارجی را دارد؛ البته تولید انبوه این محصول دانش‌بنیان نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه کاربرد این تراشه بیشتر در صنایع غذایی و فرآورده‌های گوشتی است، توضیح داد: تا قبل از این، تراشه‌ها باید از خارج با مخارج بسیار بالا خریداری می‌شد و گاهی دانشجویان و محققان ماه‌ها منتظر یک تراشه می‌شدند تا در مراکز تحقیقاتی کار‌های خود را انجام دهند. تراشه تشخیص انواع گوشت حلال از حرام در مدت ۶ ماه ساخته شده و نتایج حاصل آن در مجلات داخلی و خارجی به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر