صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۲۱ فروردين ۱۴۰۳
معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت:

مردم از بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری نمی‌کنند/ خطرسنجی در مراکز بهداشت

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری‌های غیرواگیر برخلاف بیماری‌های واگیر، دارای ماهیت پنهان هستند و معمولا علامتی هم ندارند به همین‌ دلیل مردم به پیشگری از ابتلا به آن اهمیتی نمی‌دهند.
کد خبر : 904863

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا - امید زحمتکش: بیماری‌های غیرواگیر انواع مختلفی دارد که از اصلی ترین آنها می‌توان به دیابت به عنوان سومین عامل مرگ، فشار خون، سرطان و بیماری های مزمن تنفسی اشاره کرد که معمولاً بیماری هایی طولانی مدت هستند، بروز و گسترش این بیماری‌ها تحت تاثیر عواملی همچون گسترش شهرنشینی سریع، جهانی شدن سبک زندگی نامناسب و پیری جمعیت است. با توجه به اختصاص یافتن حدود 74 درصد از مرگ و میرها در جهان به بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

علیرضا مهدوی معاون دفتر بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه اصلی‌ترین عامل شیوع بیماری‌های غیرواگیر تغیر سبک زندگی مردم است، گفت: کم تحرکی و چاقی، دریافت کالری زیاد، مصرف دخانیات، الکل و آلودگی‌هوا باعث می‌شود افراد بیشتر در معرض بیماری‌های غیرواگیر قرار بگیرند.

وی افزود: نه‌تنها در ایران بلکه در بیشتر کشور‌های دنیا به‌ جز برخی از کشورهای توسعه‌نیافته بیماری‌های غیرواگیر شیوع پیدا کرده است.

مهدوی بیان کرد: 14 درصد جمعیت بالای 25 سال به دیابت، 32 درصد یعنی حدود یک سوم جمعیت بالای 18 سال هم به فشارخون، بیش از 60 درصد جمعیت بالای 18 سال درگیر چاقی هستند.

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ادامه داد: بیماری‌های غیرواگیر برخلاف بیماری‌های واگیر دارای ماهیت پنهان دارند و معمولا علامتی هم ندارند، به همین‌خاطر مردم به پیشگری از ابتلا به آن اهمیتی نمی‌دهند.

وی افزود: وزارت بهداشت با اطلاع رسانی‌ها و آموزش‌ها دائما سعی در آگاه‌سازی مردم دارد اما میزان توجه و اهمیت به این نوع بیماری‌ها بسیار پایین است.

مهدوی با بیان اینکه همه مردم از اهمیت انجام فعالیت بدنی، خطرات مصرف دخانیات، عوارض چربی مطلع هستند ولی باز خلاف آن را انجام می‌دهند و این نشانه بارز بی‌توجهی به پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر است.

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: حدوداً از سال 96 وزارت بهداشت در پایگاه‌‌های سلامت و خانه‌های بهداشت با برسی سبک زندگی افراد  بالای 30 سال مثل فعالیت بدنی، عادت‌ها و برنامه غذایی توانسته است سطح ایمنی و سلامت بدن افراد را تعیین و زمان تقریبی سکته‌های مغزی و قلبی را در این افراد تعیین کند.

وی افزود: در این برسی‌ها فشار خون و سطح قند خون بدن افراد نیز اندازه‌گیری می‌شود و در صورت نیاز به پزشک متخصص ارجاع می‌شوند، این یعنی هم غربالگری انجام می‌شود همچنین راهنمایی‌ها و آموزش‌های مورد نیاز به افراد داده می‌شود. 

مهدوی با اشاره به اینکه به این فرایند خطرسنجی گفته می‌شود، ادامه داد: این فعالیت برای پیشگیری از ابتلا افراد به بیماری‌های غیرواگیر بسیار مهم است همچنین به افرادی که خطر بالای ابتلا به بیماری‌های دیابت یا فشارخون را داشته باشند دارو داده می‌شود.

معاون دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت بالای برنامه غذایی گفت: میزان مصرف نمک در روز باید کمتر از 5 گرم، میوه و سبزی 500 گرم در روز، مصرف چربی باید به حداقل برسد، گوشت سفید به‌جای قرمز و ماهی به‌جای گوشت سفید مصرف شود.

وی افزود: افزایش فعالیت بدنی باید به شکلی باید که حداقل 150 دقیقه فعالیت هوازی در طول هفته و در سه نوبت با شدت متوسط یا شدید باشد و باید این مدت زمانی افزایش یابد و ورزش‌های کششی و استقامتی نیز انجام شود.

مهدوی ادامه داد: فعالیت بدنی بیشتر از اینکه باعث کاهش وزن باشد موجب باز شدن تقویت سیستم گردش خون و قلبی و عروقی است و اگر با رژیم‌های غذایی و همچنین عدم مصرف دخانیات و الکل همراه شود، می‌تواند سلامتی فرد را تضمین کند.

وی افزود: اگر افرادی که پیش‌دیابتی‌اند و هنوز دیابت نگرفته‌اند یا تازه به دیابت مبتلا شده‌اند می توانند با کاهش 5 تا 7 درصدی وزن خود می‌توانند از ابتلا به دیابت جلوگیری کنند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر