صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۱ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳
در یک پژوهش بررسی شد؛

وظایف متقابل زوجین در استحکام خانواده

از آن‌جا که جامعه ایرانی یک جامعه دینی و مذهبی است، لازم است تا خانواده‌های ایرانی، قبل از هر چیز با وظایفی که دین در راستای تحکیم روابط خانواده بیان نموده، آشنا شوند تا با بکارگیری این دستورات کلیدی، زمینه رشد و تعالی خانواده فراهم گردد.
کد خبر : 904812

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حقوق و وظایف متقابل زوجین از مواردی است که دین اسلام برای استحکام خانواده و رشد  آن بنا نهاده است و رعایت این حقوق و انجام مسئولیت‌های مربوط به آن، باعث نزدیکی و صمیمیت بیشتر زوجین می شود و از بروز هرج و مرج در خانواده جلوگیری می‌کند.

سعید محمدپور (کارشناس ارشد مدرسی معارف اسلامی) در مقاله‌ای با عنوان «وظایف اخلاقی متقابل همسران در سبک زندگی اسلامی- ایرانی» درصدد تبیین وظایف اخلاقی متقابل همسران در سبک زندگی اسلامی- ایرانی بوده و نویسنده تلاش کرده پاسخگوی این پرسش باشد که وظایف اخلاقی متقابل همسران در سبک زندگی اسلامی- ایرانی کدامند؟

روش گردآوری اطلاعات پژوهشگر، روشی کتابخانه‌ای بوده که بر اساس آن با مراجعه به قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) و منابع نوشتاری دیگر، اطلاعات را گردآوری نموده و پس از تحلیل و طبقه‌بندی آنها، وظایف متقابل همسران در سبک زندگی اسلامی- ایرانی را، تبیین کرده است. 

* وظایف دینی در راستای تحکیم روابط خانواده

رعایت و پایبندی زن و شوهر به وظایف اسلامی، ضامن ایجاد آرامش و امنیت در خانواده و اجتماع خواهد بود

 به زعم این این پژوهشگر از آن‌جا که جامعه ایرانی یک جامعه دینی و مذهبی است، لازم است تا خانواده‌های ایرانی، قبل از هر چیز با وظایفی که دین در راستای تحکیم روابط خانواده بیان نموده، آشنا شوند تا با بکارگیری این دستورات کلیدی، زمینه رشد و تعالی خانواده فراهم گردد.

این نویسنده دراین مقاله می‌نویسد با توجه به این‌که زن و شوهر دو رکن اصلی خانواده ایرانی را تشکیل می‌دهند، یقینا رعایت و پایبندی این دو رکن اصلی به وظایف اسلامی خود، ضامن ایجاد آرامش و امنیت در خانواده و اجتماع خواهد بود.

* وظایف متقابل همسران در زندگی

محمدپور برای کاربردی کردن این مقاله  در راستای بیان اهداف، با روشی توصیفی- تحلیلی، پس از استخراج وظایف متقابل همسران، این وظایف را در سه بخش، دسته‌بندی کرده است:

اولین بخش، وظایف اخلاقی مشترک زوجین است، در این بخش به وظایفی چون؛ مهرورزی و محبت، خوش‌اخلاقی و خوشرفتاری، احترام و اکرام کردن، رازداری، مدارا و گذشت، اشاره شده است و پس از ذکر روایاتی که این وظایف را بیان کرده‌اند، تأثیر این وظایف بر خانواده نیز تبیین شده است.

دومین بخش از وظایف اخلاقی همسران، وظایف مختص به مرد می‌باشد که عمل نمودن به این وظایف قطعا مانع بروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در خانواده می‌شود، از جمله این وظایف، سرپرستی خانواده و غیرت ورزی بجا در محیط خانواده است که منابع دینی سفارش زیادی به این دو وظیفه کرده‌اند.

سومین بخش از وظایف اخلاقی همسران، وظایف مختص به زن می‌باشد که پایندی زنان در محیط خانواده به این وظایف، عامل ایجاد صمیمیت در محیط خانه و سبب استحکام خانواده می‌گردد، که این وظایف هم عبارتند از؛ قبول سرپرستی شوهر، امانت‌داری در غیاب شوهر و به تکلف نیانداختن همسر است.

در جمع بندی این مقاله این پژوهشگر می‌نویسد که توجه همسران به وظایف ذکر شده، نقش مؤثر و سازنده‌ای در روابط همسران و تربیت صحیح فرزندان ایفا خواهد نمود.

انتهای پیام/

ارسال نظر