صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳
در یک پژوهش مطرح شد؛

افزایش درآمد کارگران با تجویز عینک طبی

گروهی بین‌المللی از کارکنان خدمات سلامت، متخصصان بینایی و جامعه‌شناسان گزارش داده‌اند که دادن عینک مطالعه به افراد مبتلا به پیرچشمی در کشورهای در حال توسعه می‌تواند درآمد آنها را افزایش دهد.
کد خبر : 904764

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از مجلۀ فیزیک، گروهی بین‌المللی از کارکنان خدمات سلامت، متخصصان بینایی و جامعه‌شناسان گزارش داده‌اند که دادن عینک مطالعه به افراد مبتلا به پیرچشمی در کشورهای در حال توسعه می‌تواند درآمد آنها را افزایش دهد.

پیرچشمی علت اصلی اختلال بینایی است و معمولاً به پیری نسبت داده می‌شود. این گروه در پژوهش خود که در مجلۀ دسترسی آزاد «پلوس وان» (PLOS ONE) منتشر شده است، صدها جفت عینک مطالعه را به مردم روستاهای بنگلادش دادند.

پیرچشمی تقریباً برای همه افراد با بالا رفتن سن اتفاق می‌افتد و روند آن معمولاً از حدود 50 سالگی آغاز می‌شود. درمان بیشتر افراد، گرفتن عینک مطالعه است.

این عینک‌ها اساساً بدون نسخه هستند و بیشتر به ذره‌بین‌هایی با میزان قدرت‌های متفاوت شباهت دارند. از آنجا که این عینک‌ها نسخه‌ای نیستند، معمولاً ارزان تمام می‌شوند و اغلب آنها را می‌توان در قفسه‌های داروخانه‌ها پیدا کرد.

با این حال و متأسفانه، برای بسیاری از افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند، با افزایش سن، عینک مطالعه در دسترس نیست.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که پیشرفت پیرچشمی در چنین مکان‌هایی می‌تواند منجر به کاهش درآمد یا از دست‌دادن درآمد شود، زیرا بسیاری از مشاغل نیاز به دیدن واضح دارند. برای مثال مردم متوجه می‌شوند که دیگر نمی‌توانند سوزن را برای دوختن نخ بکشند، یا قبل از پخت‌وپز ریزه‌های سنگ را از برنج جدا کنند، یا چای بچینند.

در این ابتکار عمل جدید، تیم تحقیقاتی به این فکر کردند که اگر کسی به‌سادگی به آنها عینک مطالعه بدهد، چه اتفاقی ممکن است در چنین روستاهایی بیفتد.

آنها برای کشف این موضوع به 56 روستای بنگلادش رفتند و در آنجا بیش از 800 فرد بزرگسال مبتلا به پیرچشمی را پیدا کردند. به نیمی از آنها بلافاصله عینک خواندن داده شد، نیمی دیگر هشت ماه بعد عینک دریافت کردند. تیم پژوهشی چندین ماه بعد بررسی کرد و دریافت که درآمد کل گروهی که عینک دریافت کرده تقریباً 38٪ افزایش یافته است و از میانگین 35 دلار در ماه به 47 دلار رسیده است.

آنها همچنین دریافتند که بسیاری از افرادی که قادر به کار نبوده‌اند، توانسته‌اند دوباره به نیروی کار ملحق شوند و به تأمین مخارج خانواده خود کمک کنند. محققان خاطرنشان می‌کنند که هزینۀ متوسط عینک مطالعه بین 3 تا 4 دلار آمریکا بوده است، که به گفتۀ آنها، روشی مقرون به صرفه برای بهبود کیفیت زندگی برای تعداد زیادی از افراد است.

انتهای پیام/

برچسب ها: عینک درآمد پژوهش
ارسال نظر