صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۹ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۳

اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از جنگ غزه ۲۰ درصد کوچک شد

گزارش‌ها نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی به صورت سالانه در سه ماه آخر سال 2023 و در بحبوحه درگیری با حماس به‌شدت کاهش یافته است.
کد خبر : 904758

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاینانشیال تایمز در گزارشی نوشت: داده‌های رسمی نشان می‌دهد که اقتصاد اسرائیل در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۳، تقریباً ۲۰ درصد کوچک شده است؛ زیرا این رژیم منابع خود را برای درگیری علیه حماس در غزه ریخته است.

کاهش شدید تولید ناخالص داخلی که شیبی بسیار تندتر از پیش بینی تحلیلگران داشت، در حالی رخ داد که صد‌ها هزار نفر از نیرو‌های ذخیره رژیم صهیونیستی برای جنگ علیه مردم غزه بسیج شدند.

از همین رو تولید ناخالص داخلی در مقایسه با سه ماهه سوم ۲۰۲۳، ۱۹.۴ درصد کاهش یافت. بر اساس گزارش تفیکیک شده فصل به فصل نیز اقتصاد این رژیم در مقایسه با سه ماه قبل از گزارش ۵.۲ درصد کوچکتر شده است.

اداره مرکزی آمار رژیم تصریح می‌کند که این افت شدید تا حدی ناشی از فراخوان ۳۰۰,۰۰۰ نیروی ذخیره بود که مجبور شدند محل کار و مشاغل خود را ترک کنند تا ماه‌ها در ارتش این رژیم خدمت کنند.

عامل دیگری که به اقتصاد این رژیم  ضربه زد، تامین مسکن برای بیش از ۱۲۰ هزار شهرک نشین تخلیه شده از مناطق مرزی شمالی و جنوبی مناطق اشغالی فسلطین بود که از ترس حمله رزمندگان مقاومت فرار کرده بودند.

همچنین پس از حمله ۷ اکتبر، رژیم صهیونیستی محدودیت‌های سختی را بر حرکت کارگران فلسطینی از کرانه باختری به مناطق مرکزی اعمال کرد که این اقدام به بخش ساخت‌وساز ضربه زد و باعث کمبود نیروی کار شد.

همچنین جنگ غزه باعث افزایش شدید هزینه‌های دولت شده است که در سه ماه پس از شروع جنگ در مقایسه با سه ماهه قبل از آن هزینه‌های دولت این رژیم ۸۸ درصد افزایش یافته است. در همین حال، مصرف کنندگان ۲۷ درصد کمتر خرید می‌کردند.

همچنین بر اساس این گزارش، واردات کالا‌ها و خدمات به داخل اراضی تحت کنترل رژیم صهیونیستی ۴۲ درصد کاهش یافته است، در حالی که صادرات ۱۸ نیز درصد کاهش یافته است.

در اوایل این ماه، آژانس رتبه‌بندی مودی، به دلیل نگرانی‌ها در مورد جنگ غزه، به‌ویژه در مورد مدت زمان ادامه درگیری و تأثیر گسترده‌تر آن بر اقتصاد این کشور، رتبه دولتی رژیم صهیونیستی را از A۱ به A۲ کاهش داد.

این آژانس چشم انداز بدهی این رژیم را به دلیل خطر گسترش جنگ به جبهه شمالی و علیه حزب الله لبنان به منفی کاهش داد.

انتهای پیام/

امیرحسین اصغری زرگرآبادی
ارسال نظر