صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راز جوانی ستارگان کشف شد

دانشمندان راز پنهان جوانی ظاهری برخی از ستارگان در قلب کهکشان راه شیری را کشف کرده و دریافته‌اند که این ستارگان به چه طریقی عمر طولانی دارند.
کد خبر : 904521

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، نتایج بررسی و رصد دانشمندان حاکی از آن است که ستاره‌های زامبی در قلب کهکشان راه شیری به میزان غیر قابل باوری جوان مانده‌اند.

این ستارگان برای جوان ماندن با لایه‌های بیرونی ستارگان دیگری که نزدیک به آنها قرار دارند برخورد می‌کنند و سیاه‌چاله‌ کلان جرم «کمان‌ای» وظیفه چرخاندن این ستاره‌ها را برعهده دارد‌.

سیاهچاله کلان‌جرم کمان اِی که به اختصار«Sgr A» نامیده می‌شود، چهار میلیون برابر خورشید جرم دارد و در فاصله ۲۷ هزار سال نوری از زمین، در مرکز کهکشان مارپیچی راه شیری، واقع شده است. سال گذشته ستاره‌شناسان نخستین تصویر از این سیاهچاله یا به بیان دقیق‌تر حلقه درخشان گاز پیرامون آن را ثبت کردند.

تصویر منتشر شده نشان می‌دهد که ستاره‌ای عظیم در حال بلعیدن ستاره‌ای کوچک‌تر در اطراف سیاه‌چاله بسیار پرجرم در قلب کهکشان راه شیری است.

به گفته محققان به نظر می‌رسد برخی از این ستارگان با کوبیدن خود به ستاره‌های اطراف خود و پوشاندن خود با آنها جوان به نظر می‌رسند. 

این داده‌ها توسط پژوهش دانشمندان دانشگاه نورث وسترن از شبیه سازی یک هزار ستاره متراکم که به دور سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری می‌چرخند، به دست آمده است.

سرپرست تحقیقات و دانشمند دانشگاه نورث وسترن توضیح می‌دهد: مشاهده مراکز کهکشان‌های دیگر بسیار دشوار است، به این دلیل که آنها بسیار دور هستند.

این پدیده، توسط یک ستاره جرمی که به مرکز گرانشی خود تبدیل شده است، ایجاد می‌شود. وقتی یک ستاره جرمی بزرگ به اندازه کافی به مرکز گرانشی خود نزدیک می‌شود، جاذبه بسیار بزرگی شکل می‌گیرد که موجب رها کردن جرم‌های دیگری مثل ستارگان کوچک‌تر و سیارات می‌شود.

این نوع از ستارگان سعی می‌کنند به طور مداوم مواد جدید و انرژی را از ستارگان و اجرام این منطقه جذب کنند تا بتوانند پایدار بمانند و فرایند حیات را ادامه دهند. 

از ستاره‌های مذکور به عنوان جرم آسمانی که هرگز پیر نمی‌شوند می‌توان یاد کرد، چرا که این ستارگان به وسیله بلعیدن همتاهای خود، جوانی و طول عمر خود را حفظ می‌کنند. این پدیده یکی از جذاب‌ترین و هیجان انگیزترین موضوعات مطالعاتی در علم فضا و اخترفیزیک است و به دانشمندان کمک می کند تا بیشتر درک کنند که چگونه ستارگان کهکشان‌ها ماندگاری خود را حفظ می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر