صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با آنا:

نه وکیل شهرداری هستیم و نه کارمند وزارت ارشاد!

سخنگوی شورای شهر تهران از تداوم حمایت شهرداری تهران از فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
کد خبر : 904440

نفیسه اسماعیلی/ علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به عزم شورای شهر و شهرداری تهران در بخش‌های فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: پردازش بودجه سال ۱۴۰۳ شهرداری تهران در ماه‌های پایانی سال گذشته به دقت توسط کمیسیون‌های چهارگانه حمل و نقل، عمران و شهرسازی و خدمات شهری انجام شد. در نهایت نیز هفته اول اسفند 1402 بود که طبق زمان‌بندی پیش‌بینی شده، این بودجه با جمع‌بندی کمیسیون برنامه و بودجه و با رقم ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی در صحن علنی شورا تصویب شد.

بودجه‌ای که ۵ برابر شد

نادعلی گفت: بودجه سال ۱۴۰۰شهرداری تهران ۳۷ هزار میلیارد تومان بود. یعنی بودجه امسال پایتخت با توجه به افزایش هزینه‌ها و گسترش فعالیت‌ها در عرصه‌های مختلف، پنج برابر شده است. ضمن این که حدود ۱۱ درصد از این بودجه مربوط به بخش‌های فرهنگی و اجتماعی است.

وی افزود: اصولاً دو رویکرد کلی نسبت به فعالیت‌های شهرداری وجود دارد. ایده اول می‌گوید «شهرداری» در ذات خودش یک نهاد اجتماعی است و باید محوریت را به فعالیت‌های «مردم‌محور» بدهد، اما رویکرد دوم معتقد است که شهرداری نهادی فنی و خدماتی است که البته در دل خودش کارکرد‌های اجتماعی هم دارد.

نادعلی گفت: شورای اسلامی و شهردای تهران در دوره فعلی مدیریتی خودش قائل به دیدگاه اول است. ما می‌گوییم شهرداری تهران اصلاً مردم‌پایه و انسان‌محور است و باید با نگاه اجتماعی جلو برود. بر این اساس ما سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشتیم.

 تداوم حمایت شهرداری تهران از فعالیت‌های اجتماعی در سال ۱۴۰۳ 

سخنگوی شورای شهر تهران عنوان کرد: در همین راستا، حمایت‌های مالی و اداری ویژه‌ای از سازمان خدمات اجتماعی و رفاهی در معاونت اجتماعی شهرداری داشتم. این مجموعه در دو سال گذشته برنامه‌های خوبی برای جمع‌آوری معتادان متجاهر و تقویت چرخه آسیب‌زدایی پس از آن و بازگشت آسیب‌دیدگان به آغوش خانواده‌ها داشته است. آورده خوبی که این گونه برنامه‌ها داشت باعث شد تا در سال ۱۴۰۳ این حمایت‌ها به شکل گسترده‌تری ادامه پیدا کند.

وی افزود: در سال پیش‌رو، توسعه زیرساخت‌های سازمان ورزش شهرداری تهران و تعمیرات اساسی اماکن ورزشی این نهاد نیز در اولویت قرار دارد و سعی کردیم بودجه درنظر گرفته‌شده برای این فضا متناسب باشد.

تقویت «قهرمان شهر» برای ایجاد نشاط در جامعه

نادعلی گفت: ما در شهرداری تهران جشنواره بزرگی به نام «قهرمان شهر» را داشتیم که از سال ۱۴۰۱ با هدف افزایش نشاط اجتماعی شروع شده بود. فعالیت‌های بیرونی این جشنواره برای شهروندان و علاقه‌مندان نمود چندانی نداشت. اما در سال گذشته با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ابتدا این مسابقات در ۲۰ رشته ورزشی و در ۳۵۰ محله شهر تهران از ابتدای تابستان سال جاری انجام شد. سپس مسابقات فرا منطقه‌‌ای یا مرحله نهایی مسابقات قهرمان شهر برگزار و تیم‌های منتخب مشخص شدند.

وی اظهار کرد: در نهایت نیز گروه منتخب از کلان شهر‌ها در مسابقات شهر قهرمان در تهران در دو بخش آقایان و بانوان در رشته‌ای مختلف ورزشی به رقابت پرداختند و اختامیه این رویداد هم اوایل اسفندماه در ورزشگاه آزادی تهران برگزار شد. سعی ما این بود که برای چنین رویداد‌هایی بودجه‌ریزی تکمیلی را داشته باشیم تا چتر پوشش آن تعداد بیشتری از شهروندان و نوجوانان و جوانان علاقه‌مند را در بر بگیرد.

چند و چون  درآمدزایی از اماکن ورزشی

سخنگوی شورای شهر تهران درباره خودگردانی اماکن ورزشی زیرمجموعه شهرداری تهران و درآمدزایی از خدمات ارائه شده نیز گفت: طبیعی است که سیاست ما در این دوره از شورا تکیه بر این‌گونه درآمد‌ها نبوده و نیست. ضمن این که اصولاً تعرفه‌های این مجموعه‌ها شامل یارانه میشود و درآمد آن بالا نیست که همین درآمد‌ها نیز تحت نظارت شورا قرار دارد. جامعه مخاطب این گونه امکانات معمولاً طبقه متوسط به پایین هستند و یارانه درنظر گرفته شده نمی‌تواند برداشته شود.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ و پس از چند سال، تعرفه استفاده از خدمات این اماکن ورزشی به میزان بسیار ناچیزی اضافه شد. با این حال درآمد آنها به اندازه‎‌ای نیست که از بودجه شهرداری مستقل شوند و یا این که بخش عمده فعالیت‌های خود را به صورت خودگردان پیش ببرند. بله، به ندرت مجموعه‌هایی مثل «برج میلاد» هستند که درآمد خوبی دارند که البته هزینه‌های آنها هم بالا است.

نادعلی گفت: اقتصاد فرهنگ و درآمدزایی در این حوزه حتماً مورد تأکید ما و و مورد توجه زیرمجموعه‌های فرهنگی شهرداری هست، اما فراموش نکنیم که حاکمیت در همه جای دنیا به درستی برای بخش فرهنگی یارانه قابل‌ توجهی درنظر می‌گیرد و شهرداری‌ها هم از این قاعده خارج نیستند؛ چراکه برای نشاط شهروندان و تقویت فضای روحی شهر این گونه سرمایه‌گذاری‌ها لازم است.

نه وکیل شهرداری هستیم و نه کارمند وزارت ارشاد!

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران درباره اختلافاتی که بین شهرداری تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در موضوع میزبانی برج میلاد از چهل و دومین جشنواره فیلم فجر رخ داد نیز عنوان کرد: طبیعی است که در رویداد‌های بین‌المللی در سطح جشنواره فیلم فجر، همدلی بین دستگاه‌ها باعث می‌شود کار‌ها بهتر پیش برود. گاهی هم این اتفاق نظر‌ها به حدنصاب لازم نمی‌رسد یا دیرتر رقم می‌خورد. این وضعیت، امر عجیب و غریبی نیست.

وی افزود: در این قضیه هم نظر برخی آدم‌هایی که هم در وزارت فرهنگ و ارشاد و هم در شهرداری محور بودند به گونه‌ای بود که شاید آن همکاری سال‌های قبل به موقع رخ نداد. ما نه وکیل شهرداری هستیم و نه کارمند وزارت فرهنگ، بلکه به نمایندگی مردم در شورای شهر افتخار می‌کنیم. چیزی که برای ما اهمیت دارد این است که عزیزان ما در این دو نهاد، خدمات فرهنگی شایسته‌ای را به مردم عزیز ارائه دهند.

وی افزود: البته وجود یک مکان دائمی و مجهز برای جشنواره‌های فرهنگی و هنری موضوعی بود که سال‌ها توسط اصحاب فرهنگ و مدیران این عرصه دنبال می‌شد. خدا را شکر با تلاش وزیر محترم قرار است که احداث این مکان به زودی آغاز شود. البته که ساخت این مرکز بزرگ نیز به همکاری و هماهنگی با مجموعه شهرداری نیاز دارد چراکه هیچ ساخت و سازی در پایتخت بدون هماهنگی با سازمان‌های تخصصی شهرداری امکان‌پذیر نیست. با این حال، همراهی خوبی که دولت سیزدهم با مجموعه شهرداری تهران دارد، نقطه قوت مهمی است که می‌تواند این روند را تسریع کند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران گفت: ما خودمان را کنار وزارت فرهنگ و ارشاد می‌دانیم در جریان برگزاری نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۲ نظر رسمی و غالب شورا این بود که این رویداد حتماً در مجموعه شهرآفتاب برگزار شد، اما آقای مهندس چمران به عنوان رئیس شورا و شهردار محترم تأکید داشتند که نظر وزارت فرهنگ درباره برگزاری نماشگاه در مصلی مورد توجه قرار بگیرد چراکه پس از سال‌ها به خاطر شرایط کرونایی لازم بود که این نشاط فرهنگی در بین مردم ایجاد شده و تلاش‌های دوستان وزارتخانه هم دیده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر