گزارش آنا از نقش مجید جلالی که فراتر از مشاور تاج است/ انفعال دوباره هیئت رئیسه این بار در ماجرای تیم امید
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجید جلالی مدیر توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال 16 اسفند 1402 از سوی مهدی تاج با حفظ سمت به عنوان رئیس کمیته فنی فدراسیون و مشاور وی هم انتخاب شد.
تا اینجای موضوع شاید نتوان ایرادی به تصمیم رئیس فدراسیون فوتبال گرفت به خصوص اینکه مجید جلالی به عنوان یک فرد فنی بین اهالی فوتبال شناخته می شود؛ اما ماجرا در جایی جالب تر می شود که وی در چند ماه گذشته در مورد تصمیم گیری های مهم فدراسیون فوتبال ورود کرده و علامت سوال هایی را ایجاد کرده است. به طور مثال در ایام عید از قول مجید جلالی مصاحبه ای منتشر شد مبنی براینکه یحیی گل محمدی یکی از گزینه های جدی برای هدایت تیم ملی امید است. اینکه گل محمدی به عنوان گزینه تیم ملی امید انتخاب شده شاید مورد توجه نباشد؛ اما سوال اینجا است که آیا جلالی می تواند در مورد انتخاب سرمربی تیم ملی امید یا هر تیم ملی دیگری به این صراحت اظهار نظر کند؟
روزی که تاج تصمیم گرفت مجید جلالی به عنوان مدیر توسعه و پیشرفت در فدراسیون مشغول به کار شود میرشاد ماجدی که پیش از این دارای این سمت در فدراسوین فوتبال بود موضع گیری خود را اعلام کرد و نسبت به شرح وظایف جلالی هشدار داد (اینجا بخوانید) اما هر چه جلوتر رفتیم ظاهرا حرف ماجدی درست از آب در آمد چون به نظر می رسد نقش جلالی فراتر از مدیر توسعه است. او برای جام ملت های آسیا هم در قطر حضور پیدا کرد و در جلساتی با امیر قلعه نویی هم شرکت کرد و در آخرین نشست سرمربی تیم ملی با اعضای هیات رئیسه فدراسیون هم حضور داشت.
جلالی البته در مورد سرمربی تیم امید هم اعلام کرد که گل محمدی یکی از گزینه ها است ولی وقتی هنوز مذاکره جدی با یحیی گل محمدی از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال نشده جلالی بر اساس کدام معیار و اصولی از یحیی گل محمدی به عنوان گزینه یاد کرده است؟ بر کسی پوشیده نیست که فدراسیون فوتبال برای استخدام مربیان به نام ایرانی برای رده امید کار راحتی ندارد چون در مهمترین دلیل از نظر مالی این قدر تامین نیست که بتواند با یک درخواست وسوسه انگیز مربیانی مثل گل محمدی را ترغیب کند تا سرمربیگری یکی از تیم های پر خطر را در رده ملی قبول کند.همه می دانند که فدراسیون فوتبال برای تیم امید بودجه چندانی هم ندارد و بعد از اتفاقات بازی های آسیایی هانگژو هم کمیته ملی المپیک اعلام کرد در مورد تیم ملی امید همه اختیار را فدراسیون فوتبال می دهد و این یعنی عملا کمیته ملی المپیک هم در تامین منابع مالی برای تیم امید دیگر کمکی به فدراسیون فوتبال نمی کند.
مسئله بعدی این است که چطور فدراسیون فوتبال درحالی که تیم امید فعلا برنامه ای ندارد به فکر انتخاب کادرفنی آن افتاده است؟ آن هم در فوتبالی که حتی در روزهایی که تیم امید بازی دارد سازمان لیگ و فدراسیون همواره کمترین توجه را به شرایط آماده سازی آن داشته و همیشه در آخرین لحظات به فکر برنامه ریزی برای این تیم بوده اند.
طی روزهای گذشته نامهایی برای هدایت تیم امید مطرح شده که بعضی از آنها قبلاً امتحان خود را در این تیم پس دادهاند و کارنامه خوبی بر جای نگذاشته اند. تیم امید را میتوان عجیبترین تیم ملی در سطح فوتبال ایران دانست چرا که سرمربیاش قرارداد چندان بالایی نمیبندد و نکته مهم دیگر اینکه نباید در لیگ برتر تیم داشته باشد.در واقع هر کسی که در لیگ برتر و حتی لیگ دسته یک تیم داشته باشد اصلاً به تیم امید فکر هم نمیکند و این یکی از مشکلات بزرگی است که همواره وجود داشته است.
رضا عنایتی وقتی سرمربی تیم امید شد که بیکار بود و البته در این تیم هم نتیجه نگرفت حالا بماند که بعد از آن در لیگ برتر تیم پیدا کرد.علیرضا منصوریان نه تنها در تیم امید نتیجه نگرفت بلکه به بازیکن محروم بازی داد و بامزه اینکه نامش همچنان جزو گزینههای این تیم شنیده می شود و حداقل اینکه رسانهها نام او را مطرح کرده اند.
به طور کلی به نظر میرسد هیچ کدام از مربیان مطرح فوتبال ایران تمایل چندانی برای مربیگری در تیم امید ندارند که یک عامل اصلی آن میتواند مسائل مالی باشد و دلیل دیگر اینکه مربیگری در تیم امید دردسرهای خاص خود را دارد و معمولا باشگاهها حاضر به همکاری با این تیم نمیشوند. سرمربی شدن در تیم امید در واقع یک ریسک بزرگ است و بیشتر به درد مربیانی میخورد که چندان مطرح نیستند و تیمی هم برای فعالیت ندارند. البته این فقط یکی از دلایلی است که باعث شده ما نزدیک به نیم قرن در حسرت رسیدن به المپیک بسوزیم و بسازیم.
نکته بعدی این است که نقش هیئت رئیسه این وسط کجاست؟ آیا صحبت هایی که مجید جلالی می کند با نظر موافق اعضای هیئت رئیسه است؟ برخی پیگیری های خبرنگار آنا حکایت از این دارد که بعضی از اعضای هیئت رئیسه از تاج بابت اختیار عمل های ویژه ای که به جلالی سپرده شده گلایه هایی دارند و این گله ها را به گوش رئیس فدراسیون فوتبال هم رسانده اند اما اینکه این اعضای هیئت رئیسه چقدر قدرت این را دارند تا گلایه های خود را عملی کنند مشخص نیست.
انتهای پیام/