مینیاتوری از احترام به طبیعت/ «هنر همیشه در ایران زنده خواهد ماند»
گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، استاد محمود فرشچیان از نقاشان نامدار ایران با سبک مینیاتوری در طول فعالیت هنری خود آثاری را خلق کرده است که از آن تحت عنوان نماد فرهنگی کشور یاد میشود. استاد فرشچیان معتقد است که هنر همیشه در ایران زنده خواهد ماند و این بینش به پویایی هنرمند و مردم هنردوست هر دو اشاره دارد.
معرفی آثار هنرمندانی، چون بهزاد، میرعماد و استاد فرشچیان دلیل محکمی بود که بخشی از کاخ موزه سعدآباد به این منظور تدارک دیده شود. بر همین اساس یکی از بناهای دوره قاجار که زمانی محل زندگی رضا شاه با یکی از همسران خود بوده است بهسازی و ۲۳ سال قبل به عنوان موزه استاد فرشچیان تبدیل شد.
۵ اثر با ۳ هزار بازدید روزانه
آثار فاخری از جمله شهید، ظهر عاشورا، پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و امید در این موزه به نمایش در آمده است. همین کارنامه درخشان هنری موجب شد تا در سال ۱۳۹۳ نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر به وی اعطا شود.
دراین موزه ۵۸ اثر از هزاران اثر استاد فرشچیان با نظارت خود وی به نمایش در آمده و به تعبیر یکی از راهنمایان این موزه روزانه حدود ۳ هزار نفر از آن بازدید دارند.
استاد فرشچیان به خلق سبک منحصر به فرد خود و تلفیق ادبیات تعزیه، شعر و تاریخ به شکل کلاسیک با تکنیکهای جدید شهرت دارد. چرخش ایام و نوای زندگی، آمیختگی خیر و شر و اشتیاق برای نور و روشنی در آثار وی مشاهده میشود.
با نگاهی به مینیاتورها مشاهده میشود که استاد از داستانهای قرآن و سایر کتب مقدس و ادبیات و شعر فارسی بهره گرفته است. انسانها و شیاطین و فرشتگان در دنیای مینیاتورهای فرشچیان چهرههای حقیقی خود را عیان میسازند و ژرفترین حالات روحی طبیعت، موجودات و آدمی در خطوط منحنی مینیاتور نقش میشود.
محیط زیست و نگاه مردم
آثار موزه استاد فرشچیان در بازههای زمانی مختلفی به آن اضافه شده است. یکی از آثار متأخر نیز تابلوی محیط زیست وی است. هر چند فرشچیان عموماً به عنوان خالق آثاری با مضامین شیعی شهرت دارد، اما دایره نقاشیهای وی بسیار گستردهتر بوده و به موضوعات مختلفی توجه داشته است.
به گفته راهنمایان موزه استاد فرشچیان اثر محیط زیست به همراه اثر سیمرغ از سال ۹۳ به نمایش درآمده و با استقبال مردم نیز مواجه شده است.
این اثر به سبک اکرلیک در ابعاد ۹۰ در ۱۰۰ با هدف انتقال پیام حفاظت از طبیعت و محیط زیست و مهر و دوستی با آن کار شده و گفته میشود نگارگری آن ۶ ماه به طول انجامیده است.
این تابلو تصویر اژدها و دیو درندهای است که قصد صدمه زدن به حیوانات را دارد و با مقابله و مقاومت فرشتگان مواجه میشود. حیوانات صدمه خورده و زخمیدر نهایت پاکی و معصومیت از چنگ دیوان و حیوانات درنده مصون نیستند و تنها پناهشان نیروی خیری است که آغوش مهر و حمایت گشوده است. این تابلو مخاطب را در مقابل این سوال قرار میدهد که میخواهد در کدام دسته قرار گیرد؟ مخرب یا حامی طبیعت؟
انتهای پیام/