صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۶ - ۰۷ فروردين ۱۴۰۳

کنترل کیفیت محصولات خط تولید با سامانه هوش مصنوعی

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به طراحی سیستم کنترل کیفیت محصولات خط تولید مبتنی‌بر هوش مصنوعی شدند.
کد خبر : 903114

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، شرکت دانش‌بنیان ایرانی با تکیه بر هوش مصنوعی موفق به طراحی و ساخت سیستم نوآورانه ای شده که با سرعت بالا، تصاویر محصولات را در خط تولید پردازش و عیوب را به طور دقیق شناسایی می‌کند. این فناوری پیشرفته، ضایعات و هزینه‌های تولید را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد و به ارتقای کیفیت محصولات در صنایع مختلف کمک می‌کند.

قدیر حسینی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان متخصص در زمینه پردازش هوش مصنوعی، درباره فعالیت‌های شرکت توضیح داد: حوزه فعالیت ما معطوف به کنترل کیفیت محصولات صنعتی در حین تولید است. سیستم ما با سرعت بالا در خط تولید محصولات مختلف، مانند در بطری که با سرعت 15 عدد در ثانیه تولید می‌شود، به کار گرفته می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: برخلاف روش‌های سنتی که نیازمند نیروی انسانی با دقت محدود هستند، سیستم ما تصاویر محصولات را دریافت و با استفاده از هوش مصنوعی پردازش می‌کند. نتایج حاصل از پردازش تصاویر، مبنای تصمیم‌گیری برای جداسازی محصولات معیوب از خط تولید قرار می‌گیرد.

حسینی افزود: حوزه کنترل کیفیت تصویری سابقه‌ای ۲۰ ساله در جهان دارد و در ایران نیز شرکت‌هایی به این امر مشغول هستند. با این حال، پیچیدگی‌های ذاتی این حوزه ما را بر آن داشته تا الگوریتم‌های پردازش تصویر منحصر به فردی را برای هر چالش خاص توسعه دهیم.

وی گفت: به عنوان نمونه، برای اولین بار در ایران، سیستم کنترل کیفیت المنت شیشه را برای بررسی خطوط ظریف و نامرئی خراشیدگی ناشی از گرم شدن المنت‌ها در شیشه عقب خودرو پیاده‌سازی کردیم.همچنین، به عنوان پیشگام در ایران، سیستم تشخیص خط و خش شیشه خودرو را توسعه دادیم که به طور خودکار عیوب ظریف و نامرئی را شناسایی می‌کند.به طور کلی، طیف وسیعی از راه‌حل‌های نوآورانه را برای چالش‌های پیچیده در زمینه کنترل کیفیت ارائه می‌دهیم که ما را در زمره پیشگامان این حوزه در ایران و چند کشور دیگر قرار می‌دهد.

این فناورحوزه هوش مصنوعی، در خصوص بزرگ‌ترین یا مهم‌ترین دستاورد این مجموعه بیان کرد: با توجه به ماهیت پیچیده فعالیت ما، نمونه‌های اولیه‌ای که پیشتر به آنها اشاره شد، از ارزشی بی‌بدیل برخوردارند. این نمونه‌ها به دلیل تحریم‌ها و دشواری‌های واردات نمونه‌های خارجی با قیمت‌های گزاف، نقشی حیاتی در فرآیند کنترل کیفیت ایفا می‌کنند.

حسینی تصریح کرد: به عنوان مثال، در کارخانه تولید المنت شیشه، با شناسایی و رفع به موقع عیوب در هزارمین نمونه، از ضرر و زیان ناشی از تولید ۵۰۰ هزار نمونه معیوب جلوگیری می‌شود. به طور کلی، راه‌حل‌های ما با ارتقای کیفیت محصولات، به تولیدکنندگان کمک می‌کنند تا ضمن بازگشت سرمایه اولیه، به سودآوری دست یابند و رقابت‌پذیری خود را در بازار افزایش دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر