ریزتراشههای هوش مصنوعی با کمترین مصرف انرژی رونمایی شدند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، دانشمندان چینی ادعا میکنند ریزتراشههایی را ساختهاند که کممصرفترین ریزتراشههای هوش مصنوعی در جهان هستند.
تراشههای هوش مصنوعی در اندازههای بسیار کوچک برای قرار گرفتن در دستگاههای هوشمند مانند تلفنهای همراه، میتوانند راهگشای کارکردهای آفلاین و خلاقانه مانند کنترل صوتی و کنترل ذهنی باشند.
آن دسته از تراشههای هوش مصنوعی که برای کارهای سنگین طراحی شدهاند، به دلیل نیازهای محاسباتی بالا، اغلب به قدرت قابلتوجهی نیاز دارند که استفاده از آنها را در سناریوهای دنیای واقعی محدود میکند. پروفسور ژو جون (Zhou Jun) و تیمش از دانشگاه علوم و فناوری الکترونیک چین (UESTC) مصرف انرژی را از طریق الگوریتم و بهینهسازی معماری به میزان قابل توجهی کاهش دادهاند.
این تیم دو تراشه هوش مصنوعی را در کنفرانس بینالمللی مدارهای حالت جامد که در سانفرانسیسکو برگزار شد، به نمایش گذاشت. کنفرانس مورد اشاره به «المپیک» صنعت مدارهای مجتمع مشهور است و محققان، مهندسان و متخصصان برتر از سراسر جهان را گرد هم میآورد تا در خصوص جدیدترین پیشرفتها در مدارهای حالت جامد و نیز آینده فناوری تراشه بحث کنند.
اولین تراشه از دو تراشه هوش مصنوعی برای تعبیه در دستگاههای هوشمند به منظور فعال کردن کنترل صوتی آفلاین طراحی شده است. این تراشه کاملاً متمایز از سایر سیستمهای تشخیص صدای استاندارد است، زیرا در شناسایی کلمات کلیدی و تشخیص سیگنالهای صوتیِ گوینده، بسیار برتر عمل میکند. علاوه بر این، این تراشه میتواند صحبتهای گوینده مورد نظر را حتی در موقعیتهای پر سروصدا و همراه با صداهای محیطی مانند تلویزیون، موسیقی یا مکالمه بهدقت تشخیص دهد این تراشه قرار است در سناریوهای کنترل صوتی و کممصرف، مانند خانههای هوشمند، دستگاههای پوشیدنی و اسباببازیهای هوشمند استفاده شود.
دومین تراشه این تیم که در کنفرانس سانفرانسیسکو رونمایی شد، برای تشخیص سیگنالهای تشنج در افراد مبتلا به صرع طراحی شده است. این فناوری از تشخیص الکتروانسفالوگرام برای تشخیص تشنجهای صرع و هشدار دادن به بیمار برای کمکهای پزشکی یا درمان استفاده میکند.
انتهای پیام/