صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۳
با پروفسور بالتازار بدانیم ۱۳؛

فیزیک به چه دردی می‌خورد؟

یکی از پرسش‌هایی که همیشه فکر دانش‌آموزان مقطع دبیرستان را مشغول کرده این است که درسی مانند فیزیک در آینده به چه دردمان می‌خورد.
کد خبر : 903002

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ لحظاتی از نوجوانی همه با این سوال گذشته است که زل زده‌‏ایم به تخته کلاس و از ته دل هر ناسزایی که بلد بودیم را بار فرمول‌‏های ریاضی و فیزیک کردیم و پرسیدیم این چیزها به چه درد آینده‎مان می‌‏خورد؟ این حس‏‌و‏حال برای فیزیک دبیرستان شاید خیلی بیشتر از درس‌‏های دیگر تکرار شود، خب شاید واقعا به درد هیچ کدام از ما نخورد و هیچ‏وقت هم فلان فرمول را به یاد نیاوریم ولی بیایید ببینیم اصلا علمی مثل فیزیک به چه درد دنیا می‏‌خورد؟

وقتی شما در خیابان راه می‏روید و کلی از محصولات با آخرین فناوری روز به دست و گردن و گوش‏تان آویزان است حواس‎تان نیست که دارید از چهار معادله اصلی «جیمز کلارک ماکسول» که غول دنیای فیزیک بوده است استفاده می‏‌کنید و اگر او این معادلات را پیدا نکرده بود هیچ معلوم نبود امروز ما برای ارتباطات و فناوری‏مان از چه چیزهایی استفاده می‌کردیم!

تا حالا فکر کرده‌‏اید دوربین‌‏های دیجیتال و یا حتی دوربین‌‏های گوشی همراه از کجا پیدایشان شد؟ رد پای فیزیک بیشتر از چیزی که به نظر ‏می‏‌آید در زندگی همه ما وجود دارد، از لحظه‌‏ای که از طریق اینترنت بلیط هواپیما می‌‏خریم بگیرید تا لحظه‏ای که با هواپیما و یا حتی قطار به شهری دیگر سفر می‏‌کنیم، هم اینترنت و هم پرواز در هوا در محیط امنی مثل هواپیما محصول دانش فیزیک هستند. زمانی که از خبر رفتن یک فضاپیما به سیاره‏ای دور شگفت‌‏زده می‏‌شویم باز هم فیزیک است که ساخت موشک و فضاپیماها را ممکن کرده است.

به آشپزخانه نگاهی بیندازید! ماکروویو، ماشین لباس‏شویی و یخچال چه طور کار می‌‏کنند؟ ایده ساخت هر کدام‎شان از کجا آب خورده است؟ بله این جا هم پای فیزیک در میان است تابش امواج برای گرم کردن و پختن غذا در ماکروویو، چرخه‏های انرژی گرمایی و سرمایی در یخچال و نیروی گریز از مرکز و قوانین حرکت دایره‏ای در ماشین لباس‏شویی زندگی ما را ساده‌‏تر کرده است حتی وقتی حوصله فرمول‌‏های پیچیده را نداریم و دلمان می‏‌خواهد سری به شهر بازی‏‌ها و وسایل تفریحی‌‏اش بزنیم باز هم در دام فیزیک گرفتاریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر