صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۰۵ فروردين ۱۴۰۳

چه کاره بشم؛ شاید «مشاور انرژی‌های تجدیدپذیر!»

منابع انرژی تجدید‌پذیر آلودگی کمتری تولید می‌کنند و برای سلامت انسان و گونه‌های مختلفی که در سیاره زمین زندگی می‌کنند کم‌خطر هستند.
کد خبر : 902868

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ انرژی! واژه‌ای که با گذشت زمان بیش از هر واژه دیگری خواهیم شنید چرا که تامین آن هر سال بیش از سال قبل سخت خواهد شد. نبود انرژی کافی باعث می‌شود کشورها در سرما و گرما با معضلات جدی روبه‌رو شوند و سوخت لازم برای حمل‌و‌نقل به شدت گران شود. این بحران‌ها می‌تواند ناپایداری‌های زیادی را ایجاد کند چون منابع تامین انرژی که اکنون در بیشتر کشورهای جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد منابع انرژی تجدیدناپذیر هستند مثل نفت، زغال‌سنگ و دیگر سوخت‌های فسیلی که در بلندمدت ایجاد شده‌اند و اکنون رو به اتمام هستند. چاره چیست؟ استفاده از منابع انرژی دیگر! منابعی که راحت‌تر و سریع‌تر تجدید شوند. جالب اینجاست که منابع انرژی تجدید‌پذیر آلودگی کمتری تولید می‌کنند و برای سلامت انسان و گونه‌های مختلفی که در سیاره زمین زندگی می‌کنند کم‌خطر هستند. بنابراین کشورهایی می‌توانند در سال‌های آینده در حوزه‌های مختلف پیشرو باشند و با بحران‌های کمتری دست‌و‌پنجه نرم کنند که مقدمات و زیرساخت‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم کنند.

چرا انرژی تجدید‌پذیر؟

منابع انرژی تجدید‌پذیر شامل انرژی‌هایی مثل نور خورشید، باد، آب، گیاهان و گرمای زمین (ژئوترمال) می‌شوند. استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر میزان کمتری از تولید گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا منجر می‌شود که این موضوع به بهبود کیفیت هوای تنفسی و کاهش تغییرات آب‌و‌هوایی مخرب کمک می‌کند.  

چه مهارت‌هایی نیاز داریم؟

مهندسی انرژی‌های تجدید‌پذیر و نو رشته‌ای است که مثل بسیاری از مهندسی‌ها هم نیاز به مهارت‌های عملیاتی دارد و هم توان تجزیه و تحلیل می خواهد. طراحی و مدلسازی با زبان‌های مختلف برنامه‌نویسی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که دانشجوی این رشته باید در  خود تقویت کند. مهارت‌های ارتباطی و به طور کلی مهارت‌های نرم برای اقناع و تاثیرگذاری بر سیاستگذاران و دولتمردان و مدیران صنایع و شرکت‌ها از دیگر توانایی‌های مورد نیاز است. علاقه به ریاضیات و محیط زیست در رشته‌ای که قرار است به استفاده هر چه بهتر از منابع تجدید‌پذیر منجر شود هم ضروری است.

چه رشته‌ای در دانشگاه بخوانیم؟

برای ورود به رشته مهندسی انرژی‌های تجدید‌پذیر، بهتر است در دبیرستان رشته ریاضی فیزیک بخوانید و پس از آن خود را برای کنکور و ورود به دانشگاه آماده کنید. در دوره لیسانس شما می‌توانید رشته مهندسی انرژی تجدید‌پذیر و نو را انتخاب کنید و اگر تمایل به ادامه تحصیلات داشته باشید به سراغ یکی از گرایش‌های این مهندسی بروید که شامل مهندسی سیستم‌های انرژی، مهندسی اکوهیدرولوژی، تکنولوژی‌های انرژی، سیستم‌های انرژی و مهندسی طبیعت  می‌شود. گروه مهندسی انرژی‌های تجدیدپذیر دانشگاه شهید بهشتی که در دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی مستقر است، با هدف تربیت نیروی انسانی متخصص در این حوزه در گرایش‌های مختلف مهندسی آزمایشگاه‌ها و مراکز علمی متنوعی را در دانشکده راه‌اندازی کرده است و یکی از قوی‌ترین گروه‌های مهندسی انرژی تجدید پذیر در ایران است. غیر از این دانشگاه، دانشگاه تهران و دانشگاه شریف و دانشگاه رازی رشته انرژی تجدید‌پذیر را ارائه می‌کنند.

کجا کار پیدا کنیم؟

شما با کسب دانش و مهارت‌های لازم در این رشته می‌توانید عناوین شغلی متنوعی از جمله مشاور فنی بسیاری از پروژه‌های صنعتی، مهندس توسعه، مدیر سیستم‌های انرژی، مهندس پروژه، تحلیلگر انرژی و متخصص انرژی را به دست آورید. دانش شما برای فعالیت در صنایع مختلفی که می‌خواهند بخشی از انرژی مورد نیازشان را با انرژی‌های تجدید‌پذیر تولید کنند به کار می‌آید. شما هم‌چنین می‌توانید در پروژه‌های عمرانی و ساخت‌و‌سازهای ساختمانی مشاوره‌های تخصصی ارائه دهید تا بخشی از انرژی منازل و ساختمان‌ها از نور خورشید تامین شود. سازمان‌ها و ادارات مختلف برای کاهش مصرف انرژی و سازندگان وسایل حمل‌و‌نقل برای کاهش مصرف سوخت می‌توانند به شما مراجعه کنند و مشاوره بگیرند و پروژه‌های مختلفشان را به شما بسپارند. در کنار همه این موارد شما قادر هستید با استفاده از مهارت و پشتکارتان جدیدترین روش‌های به کار‌گیری انرژی‌های نو در کشورهای جهان را در ایران پیاده‌سازی کنید و در این زمینه به سازمان‌های مختلف و سیاستگذاران کشور مشاوره دهید.

اگر به حوزه تدریس و پژوهشگری علاقه داشته باشید مراکز علمی دانشگاه‌های شریف و شهید بهشتی و دیگر دانشگاه‌هایی که رشته مهندسی انرژی را ارائه می‌دهند می‌توانند محل خوبی برای فعالیت شما باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر