صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۳

فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در سال 1402| بازدهی استعدادهایی که جدی گرفته نمی شوند

ملی‌پوشان شنا، شیرجه و واترپولوی ایران در سال ۱۴۰۲ با وجود آنکه حمایت لازم از آنها نشد اما عملکرد قابل قبولی داشتند.
کد خبر : 902850

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو سال ۱۴۰۲ را با فراز و نشیب به پایان رساند. سالی که با مدال آغاز شد و با مدال به پایان رسید اما نکته حائز اهمیت در حصوص ورزش پایه شنا این است که بودجه اختصاص یافته کمیته ملی المپیک به این فدراسیون قابل قیاس با برخی از فدراسیون‌ها نیست.

به عنوان نمونه کمیته ملی المپیک در سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان به فدراسیون کشتی بودجه تزریق کرد در حالی که بودجه تخصیص یافته به فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو که سه رشته المپیکی است تنها ۳ میلیارد تومان بود. این اتفاق در شرایطی رخ داده که فقدان اسپانسر کافی برای فدراسیون شنا وجود دارد و برای مثال رسیدن به شرایط مالی به منظور استخدام مدیرفنی خارجی در تیم‌های ملی شنا ۳ سال طول کشید. 

در شرایطی که تا سال ۲۰۲۸ میلادی برنامه تمامی مسابقات جهانی شنا تدوین شده اما عملاً مشکلات مالی اجازه برنامه بلندمدت را از فدراسیون شنای ایران می‌گیرد. هزینه‌های بسیار بالای تجهیزات و امکانات شنا نمی‌گذارد تا این ورزش مادر با سرعت در ایران پیش برود. قیمت یک دایو شنا بالغ بر ۲ میلیارد تومان است و عملاً محدودیت را برای توسعه استخرهای استاندارد ایجاد می‌کند. 

با تمامی مشکلات فدراسیون شنا موفق شده تا جان اونسوی ترکیه‌ای را به عنوان مدیرفنی دارای اختیار به تیم‌های ملی شنا اضافه کند. جیمز گیبسون مشاور فدراسیون جهانی شنا و از مربیان انگلیسی برجسته شنای دنیا توصیه لازم را در خصوص جان اونسوی داشته و مربی ترکیه‌ای که ۳ سال در کنار گیبسون کار کرده، در سطح فهی و علمی بسیار خوبی قرار دارد. او در همان ابتدای راه ایراد فنی به نحوه شنای ملی‌پوشان ایران گرفت، ایرادی که با رفع آن، سرعت شناگران کشورمان را برای جابه‌جایی رکوردها و کاهش فاصله با همتایان جهانی بیشتر خواهد کرد. با تغییر ساختار شنای شناگران ایران می‌توان به آینده بسیار خوب این ورزش امیدوار شد.

عملکرد خوب شناگران ایران در مسابقات رده‌های سنی قهرمانی آسیا در فیلیپین بیانگر آن است که توجه بیشتر به این ورزش می‌تواند در سال‌های آینده، مدال‌های مهمی را نصیب نمایندگان کشورمان کند. جان اوسنوی مدیر جدید تیم ملی شنا قطعاً برنامه‌های تخصصی برای ارتقای شناگران و افت نکردن آنها در نظر دارد. از مسابقات رده‌های سنی فیلیپین درسی که گرفته ‌می‌شود وجود شناگران مستعد در ایران است. در دوره گذشته المپیک ایران سهمیه B را توسط متین بالسینی کسب کرد اما این شناگر در این دوره عضو تیم ملی شنا نیست. حالا نگاه‌ها به مهرشاد افقری است تا بتواند سهمیه A المپیک پاریس را کسب کند و در همین راستا او راهی ترکیه می‌شود تا در کمپ فنرباغچه در کنار همتای ترک خود، تمرینات را با جدیت دنبال کند.

واترپلو و شیرجه

تیم ملی واترپلو جوانان در پایان سال ۱۴۰۲ در مسابقات رده‌های سنی آسیا در بازی فینال نتیجه را به ژاپن واگذار کرد و به عنوان نایب قهرمانی رسید. در مسابقاتی که قزاقستان با واترپلوئیست‌های دارای صغرسن شرکت کرده بود اما نتوانست با وجود ایران فینالیست شود. تیم ملی واترپلو هم در بازی‌های آسیایی هانگژو هم عملکرد بسیار خوبی داشت اما نتوانست از مدال دوره گذشته خود در جاکارتا دفاع کند. ملی‌پوشان ایران در نیمه‌نهایی مغلوب ژاپن قهرمان شدند و در دیدار رده‌بندی هم بازی برده را از قزاقستان در ضربات پنالتی باختند. با این وجود تیم ملی واترپلوی جوانان پشتوانه خوبی برای بازی‌های آسیایی۲۰۲۶ هستند و می‌توانند اتفاقات خوبی را رقم بزنند.

ملی پوشان شیرجه ایران در یازدهمین دوره رقابت‌های قهرمانی جوانان آسیا در فیلیپین  موفق به کسب ۲ مدال طلا، ۳ مدال نقره و یک نشان برنز شدند. بلاتردید سام واژیر پدیده بی چون و چرای این مسابفات بود که ۵ مدال به دست آورد. این شیرجه‌روی آینده‌دار ۲ مدال طلا و یک نقره در ماده انفرادی و یک نقره و یک برنز در ماده شیرجه هماهنگ کسب کرد. او که ۱۴ سال سن دارد قطعاً تلاش خود را برای کسب ورودی المپیک پاریس خواهد کرد. 

آیدین نصرتی هم توانست مدال نقره ماده تخته یک متر انفرادی را کسب کند تا از دیگر استعدادها باشد. کیومرث اصلانی هم در ماده تخته سه متر هماهنگ و شیرجه هماهنگ از سکو توانست مدال‌های نقره و برنز را به همراه سام واژیر به ارمغان آورد و قطعاً از استعدادهای نسل آینده شنای ایران است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر