صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۱ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۳
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو:

روند صعودی در مسیر دانش فناوری/ برای تحقق شعار سال چه اقداماتی لازم است؟

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با بیان اینکه روند صعودی در مسیر دانش فناوری داشتیم، گفت: این روند باعث شده که امروز به اقتصاد مبتنی بر دانش برسیم.
کد خبر : 902800

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عماد احمدوند دبیر ستاد توسعه فناوری های نانو و میکرو در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه طی سال‌های گذشته یک روند صعودی در مسیر دانش فناوری داشتیم، گفت: این روند باعث شده که امروز به اقتصاد مبتنی بر دانش برسیم.

وی گفت: این تجربه نشان داده که کشور ما ظرفیت بسیار عظیمی دارد تا از یک کار مبتنی بر منابع مالی به یک کار مبتنی و مسائل نوآورانه پیش برود.

احمدوند با بیان اینکه هنوز فاصله زیادی بین اقتصاد کشور و مسائل نوآورانه وجود دارد، عنوان کرد: در حال حاضر، دانش‌بنیان‌ها در صنایع انرژی، نفت، پتروشیمی و حوزه‌های کشاورزی و ... وارد شدند، اما این کافی نیست.

به گفته وی، مقام معظم رهبری در شعار سال فرمودند جهش تولید به این معناست که درست است که ما رشد در کشور داریم، اما اگر بخواهیم جهش اتفاق بیفتد بایستی پایه و ظرفیت آن ایجاد شود و جایی که باید اتفاق بیفتد یکی از اصلی‌ترین آن در شرکت‌های دانش بنیان است.

احمدوند گفت: غلبه اقتصاد ایران، اقتصاد دولتی است که این امر، محدودیت‌ها و از طرفی ظرفیت‌هایی دارد؛  بخش عمده‌ای از رشد کشور در دست نهاد‌های تصمیم‌گیر است. اگر ما از این ظرفیت برای کشش بازار به نفع شرکت‌های دانش بنیان و فناور استفاده کنیم خواهیم دید که رشدی چشم‌گیر رخ می دهد.

وی ادامه داد: حجم قابل توجهی از اقتصاد کشور ما وابسته به حاکمیت و اقتصاد دولتی است؛ این ظرفیت بزرگیست که اگر ما تصمیم بگیریم درب این بازار را بیش از گذشته به سمت تأمین‌کننده‌های داخلی باز کنیم یکی از قوی‌ترین آنها شرکت‌های دانش‌بنیان خواهند بود.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو تصریح کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان عمدتاً ظرفیت ارائه تضامین را متناسب با حجم بازاری که می‌توانند تامین کنند را ندارند و اگر جهت‌گیری به سمت داخل اتفاق بیفتد به سمت شرکت‌های بزرگتر خواهیم رفت.

نقش قانون دانش‌بنیان ها در تحقق شعار سال

احمدوند در رابطه با اینکه قانون جهش تولید دانش بنیان چقدر می‌تواند در تحقق شعار سال نقش آفرین باشد گفت: این قانون یکی از زیرساخت‌های موثری است که اثرات آن به مرور زمان مشخص می شود.

به گفته وی، امسال نیز اولین سالی بود که موضوع اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه و سرمایه‌گذاری در حوزه پژوهش شروع شده است. در  ابتدای این برنامه شرکت‌های خصوصی می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند و مبلغی که سرمایه‌گذاری کردند از مالیات سال‌های آینده آنها کسر خواهد شد. 

احمدوند تصریح کرد: اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم بایستی روش‌های خود را تغییر بدهیم. یکی از کار‌هایی که نیاز است انجام شود باید بر روی الگوی حکمرانی خود بازنگری‌های جدی داشته باشیم که از جمله آنها نظام بودجه دهی یا نظام نظارت است.

وی گفت: همچنین موضوع قانون بار اول در قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیت بسیار خوبی را ایجاد کرده است.

احمدوند گفت: در نظام بودجه دهی در یک نقاطی پروژه‌های بسیار بزرگی داریم و تلاش نهاد‌های دولتی ما این است که منبع مالی برای پروژه‌ها تامین شود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر