صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۸ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

آجیل مخلوط نخرید/ در خوردن شیرینی زیاده‌روی نکنید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، ضمن تشریح نکات قابل توجه در خرید آجیل، بر تازه بودن و سالم بودن این اقلام خوراکی تاکید کرد.
کد خبر : 902503

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد اسماعیل زاده اظهار کرد: آجیل هایی توصیه می‌شوند که خام باشند یا حتی الامکان با نمک بو داده نشده باشند.

وی افزود: انواعی از آجیل‌ها که در بازار موجود بوده و با سرکه بو داده شده اند نیز می‌توانند مصرف شوند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر توجه به تازه بودن آجیل‌ها، گفت: کهنه و بیات شدن انواع مواد غذایی از جمله آجیل‌ها از میزان مواد مغذی آنها می کاهد، پس بهتر است آجیل مانده خریداری نشود.

اسماعیل زاده با تاکید بر پرهیز از خرید آجیل‌های مخلوط، خاطرنشان کرد: ترجیحاً هرکدام از مغزهای گیاهی جداگانه خریداری شده و در منزل با هم مخلوط شوند، چراکه در آجیل‌های مخلوط موجود در بازار گاهی اوقات از انواع نامرغوب و یا حتی مانده استفاده می‌شود، بنابراین بهتر است آجیل‌ها جداگانه از نظر تازه بودن ارزیابی شوند، بعد خریداری شده و در منزل مخلوط شوند.

وی در ادامه بر پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات تاکید و عنوان کرد: شیرینی‌هایی که در فرهنگ غذایی ما رواج زیادی دارند، معمولاً از آرد سفید تهیه می‌شوند؛ آرد سفید فاقد سبوس است و بسیاری از مواد غذایی موجود در آن از بین رفته است. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این نوع آرد در قالب نان سفید یا شیرینی می‌تواند سلول‌های بدن انسان را نسبت به انسولین، غیر حساس سازد و انسولین در این صورت نمی‌تواند کار خود را به نحو احسن در بدن انجام دهد که این امر به ویژه در سنین بالاتر می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف این مواد غذایی می‌توانند سطح چربی به ویژه‌تری گلیسرید خون را افزایش دهند، زیرا در تهیه شیرینی‌ها از روغن‌های جامد استفاده می‌شود و روغن‌های جامد دارای مقادیر بالایی از اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع هستند (که هر دو برای سلامت ضرر دارند) و می‌توانند سطح کلسترول خون و چربی بد خون را افزایش دهند.

وی افزود: از سوی دیگر، مصرف شیرینی‌ها به ویژه از نوع تر و خامه‌ای که دارای مقادیر بالای شکر و چربی‌های جامد هستند، می‌توانند در فرد مقاومت انسولینی ایجاد کنند. پس توصیه می‌شود که اولاً در مصرف شیرینی‌ها در ایام نوروز احتیاط شود، ثانیاً ترجیحاً از شیرینی‌های خشک کم شیرینی، (آن هم در مقادیر کم) که چربی و قند کمتری دارند، استفاده شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر