پایگاه داده مطالعات ایرانی- اسلامی منبعی کارآمد برای فعالان حوزه معماری
مصطفی مومنیراد مدیر مرکز معماری حوزه هنری در گفتوگو با خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا از رسالت این مرکز در تسهیلگری و تولید و انتشار محتوا خبر داد و گفت: در تازهترین فعالیت این مرکز باید به رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در مکتب معماری یزد که توسط استاد اولیا و گروه پژوهشی والا که از شاگردان وی هستند، اشاره کرد که سعی کردند تا با جمعآوری مقالات وی منبعی غنی از دستاوردهای معماری سالها فعالیتشان را به صورت کتاب منتشر کنند.
وی ادامه داد: این کتاب روایت کیفیتهای معماری سنتی ایرانی و با محوریت شهر یزد است. معماری که در زندگی فعلی ما فراموش شده است. در این کتاب سعی شده تا به آن بخشی از معماری کهن که ردّ پای آن در معماری شهری امروزی دیگر دیده نمیشود، بپردازد و به عنوان منبع علمی برای هنردوستان، دانشجویان و اساتید معماری به شمار میآید.
مومنیراد به تمرکز این مرکز در حوزه پژوهش و آموزش معماری در سالهای اخیر اشاره و بیان کرد: سعی کردیم روی کیفیت معماری انسانی و هنری بیشتر وقت و تمرکز بگذاریم. موضوعی که شاید در دانشگاهها کمتر به آن پرداخته میشود و بیشتر روی مباحث مهندسی و ریاضی اشاره دارد و یا حتی در سیستم حکمرانی کشور کمتر شاهد آن هستیم.
یکی از دلایلی که به سمت ایجاد پایگاه داده مطالعات ایرانی- اسلامی رفتیم به دلیل اختلاف آرایی است که میان پژوهشگران نسبت به تعریف از هنر معماری ایرانی-اسلامی وجود دارد
مدیر مرکز معماری حوزه هنری افزود: با توجه به این خلا در معماری سنتیسعی کردیم تا علاوه بر مدرسه معماری ایران که در آن به صورت مداوم دروسی از هنرهای سنتی تدریس میشود در حوزه چاپ و پژوهش هم فعالیتهایی را شروع کنیم که این کتاب اولین خروجی آن است و برنامه ریزی داریم تا تولیدات بیشتری را در حوزه معماری سنتی و اصیل ایرانی داشته باشیم.
وی ادامه داد: سال آینده، افتتاح پایگاه داده معماری مطالعات ایرانی- اسلامی را در دستور کار داریم. یکی از دلایلی که ما به سمت ایجاد این پایگاه رفتیم به دلیل اختلاف آرایی است که در میان پژوهشگران نسبت به تعریف از هنر معماری ایرانی-اسلامی وجود دارد.
مومنیراد خاطرنشان کرد: در این پایگاه درصدد هستیم تا با جمع آوری اختلاف آرا و پژوهشهای متعددی که تاکنون انجام شده به عنوان یک نهاد تنظیم کننده این آثار را بستر پایگاه گردآوری کنیم تا فعالان مرتبط با حوزه معماری، دانشجویان و اساتید بتوانند منبع یکپارچهای از نظرات را مشاهده کنند تا عرصه برای آنها روشن شود.
مدیر مرکز معماری حوزه هنری اظهار کرد: تحلیلهایی را روی ۲۶۰۰ مقاله علمی پژوهشی قرار دادیم که عملاً میتواند یک نگاه تحلیلی را ارائه کند تا فعالان حوزه معماری به یک جمع بندی موضوعی برسند و به آنها در فهم جایگاه خودشان کمک کند.
وی تصریح کرد: سامانه قابلیت آن را دارد تا اگر علاقه من به عنصری در معماری است یا اگر به یک بازه تاریخی در حوزه معماری علاقه دارم به راحتی بتوانم به مقالاتی که منتشر شده است، دسترسی داشته باشم.
انتهای پیام/