داروی صرع، آلزایمر را درمان میکند
به گزارش خبرنگار پزشکی خبرگزاری آنا، دارویی که کاربرد آن تاکنون درمان بیماری صرع بود، نتایج مثبتی در بازگشت حافظه افرادی که در مراحل اولیه بیماری آلزایمر به سر میبرند، نشان داده است.
در پژوهشی که اخیراً در دانشگاه جانز هاپکینز انجام شده است، نتایج مفید این دارو برای برطرف کردن عوارض بیماری آلزایمر مشاهده شده است. این بررسی در مورد افرادی انجام شده است که در مرحله aMCI (اختلال شناختی ملایم فراموشی در ابتدای بروز بیماری زوال عقل) قرار داشتهاند.
سایت futurity.org به نقل از خبرنامه دانشگاه جانز هاپکینز گزارش داد که بیماران در مراحل اولیه آلزایمر با دریافت میزان اندکی از داروی لِوِتیراستام عملکرد حافظهای بهتری در هیپوکامپوس نشان دادهاند.
به گفته میکلا گالاگر، دانشمند عصبشناس از دانشگاه جانز هاپکینز، لازم است آزمایشهای بیشتری انجام شود و آنچه این پژوهشگران در حال حاضر لازم دارند، این است که بدانند «آیا این درمان در بلند مدت هم از نقصان شناختی جلوگیری میکند و موجب تأخیر یا توقف پیشرفت زوال عقل آلزایمر میشود یا نه.» گالاگر استاد علوم روانشناختی و مغز و عصبشناسی دانشگاه کرایگر نیز هست.
داروی لِوِتیراستام نوعی داروی ضد تشنج است که تاکنون برای مقابله با برخی حملههای عصبی افراد مبتلا به صرع مورد استفاده قرار گرفته است.
مطالعه تازهای که نتایج آن در ژورنال NeuroImage: Clinical منتشر شده است، نشان می دهد که این دارو همچنین عارضه بیشفعالی در مغز بیماران aMCI ((اختلال شناختی ملایم فراموشی) را آرام میکند. این وضعیت هنگامی پیش میآید که فردی دچار مشکل حافظهای قابل توجه و بیش از حد عادی برای سنش باشد. با آنکه این شرایط اختلال چشمگیری در زندگی روزمره شخص پدید نمیآورد، ریسک ابتلا به آلزایمر یا سایر انواع زوال عقل را بسیار بالا میبرد.
این تحقیق با همکاری انستیتو ملی بهداشت آمریکا روی 84 نفر افراد بالای 55 سال انجام شد که سن متوسط آنها 70 سال بود. 17 نفر افراد سالم و نرمال بودند و بقیه آنها در مرحله aMCI قرار داشتند. به این افراد دوزهای مختلفی از داروی لِوِتیراستام داده شد و دریافت کنندگان به شیوه اتفاقی انتخاب شدند. نتیجه تحقیق نشان داد که دوزهای پایین دارو هم موجب عملکرد حافظهای بهتر میشود و هم بیشفعالی قابل مشاهده با تصویرسازی رزنانس مغناطیسی را به حد نرمال میرساند.
گزارش از: ساسان گلفر
انتهای پیام/