صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۰ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۲
حقایق نجومی ۵؛

ایستگاه فضایی بین‌المللی: زندگی در مدار

فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌عنوان یک تیم با هم همکاری می‌کنند تا تحقیقات مهمی را انجام دهند.
کد خبر : 902194

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ ایستگاه فضایی بین‌المللی  یک مرکز و آزمایشگاه غول‌پیکر در فضاست که فضانوردان از سراسر جهان در کنار هم درونش زندگی و کار می‌کنند.

تصور کنید در فضا شناور هستید بدون اینکه گرانشی وجود داشته باشد؛ زندگی برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی اینگونه است. آنها فقط با فشار دادن سطوح از یک مکان به مکان دیگر شناور می‌شوند.

زندگی در فضا به یک آزمایش علمی  بزرگ شبیه است! فضانوردان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حیات در فضا، رشد گیاهان بدون گرانش و مطالعه واکنش بدن ما به حضور طولانی مدت در فضا و... تحقیقاتی را انجام می‌دهند.

فضانوردان داخل ایستگاه فضایی بین‌المللی غذای فضایی مخصوص تهیه‌شده را می‌خورند که در کیسه‌هایی عرضه می‌شود. باید از کیسه‌های مخصوص هم آب بنوشند. بدون گرانش اگر مراقب نباشند و دقت نکنند، همه چیز می‌تواند کاملاً آشفته شود و بر هم بریزد!

خوابیدن در فضا نیز متفاوت است. فضانوردان در کیسه خواب‌هایی می‌خوابند که به دیوارهای اتاق خواب آنها بسته شده است. آنها می‌توانند در هر جهتی بخوابند - ایستاده، شناور یا دراز کشیده.

فضانوردان هر روز حدود ۲ ساعت ورزش می کنند تا عضلات و استخوان‌های خود را قوی نگه دارند. آنها از تجهیزات ویژه‌ای مانند تردمیل، دوچرخه ثابت و ماشین‌های مقاومتی استفاده می کنند تا بتوانند در محیط ریزگرانش سالم بمانند.

هر چند وقت یکبار طی ماموریت‌های تامین مجدد، منابع تازه‌ای از جمله غذا، تجهیزات و وسایل آزمایشی را به ایستگاه فضایی می‌آورند. این ماموریت‌ها توسط فضاپیماهای کشورهای مختلف دنیا انجام می‌شود.

برقراری ارتباط با زمین  برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی حیاتی است. آنها به طور منظم با مراکز کنترل ماموریت روی زمین صحبت می‌کنند و همچنین با خانواده خود تماس ویدیویی برقرار می‌کنند. تصور کنید که عزیزان خود را در حالی که در فضا شناور هستید بینید!

با وجود چالش‌ها، فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی به‌عنوان یک تیم با هم همکاری می‌کنند تا تحقیقات مهمی را انجام دهند که به نفع حیات روی زمین است و ما را برای مأموریت‌های اکتشاف فضایی آینده در خارج از سیاره‌مان آماده می‌کند. این ماجراجویی باورنکردنی به کار گروهی، مهارت و علاقه به شگفتی‌های جهان نیاز دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر