تبعیض جنسیتی و نژادی در مناصب ارشد دانشگاههای استرالیا
به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از مجلۀ علمی فیزیک، پیتر رابینسون (Peter Robinson) و چارلز کر (Charles Kerr) در مطالعۀ خود که در مجلۀ دسترسی باز پلوس وان (PLOS ONE) منتشر شد، از یک ابزار آماری برای تخمین درصد احتمال تصاحب معاونت دانشگاه استفاده کردند و درصد احتمالی را با اعداد واقعی مقایسه نمودند.
اخیراً نیز مقالهای در روزنامهای استرالیایی منتشر شد که ادعا میکرد از 40 سمت معاونت در دانشگاههای برتر استرالیا، تنها 13 مورد آن زن بوده و تنها یکی از آنها اصل و نسب اروپایی نداشته است. این امر باعث شد تا محققان به بررسی این ادعا بپردازند تا تعیین کنند که آیا چنین ادعای دقیق است یا نه؛ بهعلاوه، دانشمندان میخواستند بدانند که آیا این نسبت میتواند به دلیل شایستگی یا بر حسب تصادف باشد یا همانطور که در مقاله ادعا شده، دلیل آن تبعیض است.
محققان در آغاز متوجه شدند که گزارش خبرنگار فاقد تحلیل عینی است که نشان میداد یافتهها صرفاً حدس و گمان هستند. بنابراین، نمیشد گفت که نتایج مصادیقی از تبعیض و سوگیری را نشان میدهند.
سپس دانشمندان خاطرنشان کردند که تبعیض و سوگیری در فرآیند انتصاب دانشگاهی گونهای فعالیت است که میتوان آن را با استفاده از روشهای توزیع دوجملهای بهصورت آماری کمیسازی کرد. چنین رویههایی خودکارسازی شدهاند و در دسترس کاربران معمولی نیز قرار دارند؛ مثلاً، برنامۀ تحت وب باینومالبایاس (BinomialBias) چنین کاری را انجام میدهد. پژوهشگران در کار خود از باینومالبایاس برای محاسبۀ شانس رسیدن به سمت معاونت و مقایسۀ آن با اعداد واقعی استفاده کردند.
پژوهشگران دریافتند که اگر نیمی از متقاضیان واجد شرایط برای پست معاونت زن باشند و اگر جنسیت عامل تعیینکنندهای در انتخاب نباشد، در نهایت باید به طور متوسط 20 زن به این سمتها منصوب شده باشند.
آنها سپس دریافتند که در صورت عدم وجود تعصب یا تبعیض، تنها 2 درصد احتمال دارد که تنها 13 منصب به زنان برسد، یعنی اینکه تنها 2 درصد احتمال دارد که بدون وجود عاملی چون تعصب و تبعیض جنسیتی تعداد زنان در مناصب معاونت اینچنین کمتر از میزان مورد انتظار (20 نفر) باشد.
بهعلاوه، پژوهشگران دریافتند که اگر این روند بدون تبعیض باشد، شانس وجود تنها یک معاون غیر اروپایی فقط 1 در 27 میلیارد است، بدین معنا که اگر عاملی چون تعصب و تبعیض نژادی در رسیدن به سمت معاونت دخیل نباشد، شانس اینکه تنها یک نفر به این منصب برسد بسیار اندک و در حدود 1 در 27 میلیارد است.
بدین ترتیب دانشمندان با دادههای کمی نشان دادند که حتماً عاملی وجود دارد که بر توزیع تصادفی گروههای جنسیتی و نژادی در مناصب معاونت دانشگاهی تاثیر میگذارد.
انتهای پیام/