۳۰ هزار میلیارد تومان بدهی بیمهها به نظام سلامت
سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره وضعیت نظارت بر بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی با توجه به مراجعات زیاد مردم و ابراز نارضایتی برخی از افراد از نحوه ارائه خدمات و برخورد کارکنان با آنها اظهار کرد: یکی از اولویتهای اصلی برای سال ۱۴۰۳ افزایش رضایت مراجعان است. اینکه گفته میشود که افراد از ارائه خدمات ناراضی هستند باید سنجشی انجام شده باشد تا به این موضوع پیبرد.
وی افزود: همیشه افرادی که از دریافت خدمات رضایت ندارند، صدای بلندتری دارند و افرادی که رضایت داشته باشند، معمولا ساکت هستند. بر همین اساس ما برای سنجش میزان رضایت افراد مراجعه کننده، یک سامانه نظرسنجی را فعال کردهایم تا علاوه بر سنجش میزان رضایت دلایل ناراضی بودن افراد را هم مشخص کرده و بتوانیم عوامل نارضایتی را کاهش دهیم.
کریمی بیان کرد: یکی از دلایل نارضایتی بیماران ممکن است این باشد که برای تهیه برخی ملزومات پزشکی بیمار یا همراه بیمار را به داروخانهها و فروشگاههای بیرون از بیمارستان هدایت میکنند که برای رفع این موضوع در بسته کاهش فرانشیز تمام پول بیمارستانها را پرداخت کردهایم؛ بنابراین اینکه به دلیل یک بیمار را برای تهیه یک وسیله به بیرون از بیمارستان هدایت کنند یک تخلف محسوب میشود.
وی بیان کرد: از سویی گاهی به دلیل تعلل بیمهها در پرداخت مطالبات بیمارستانها و عدم نقدینگی موجود توانایی خرید یک وسیله برای بیمارستان کاهش پیدا کرده و در نتیجه خدمت مورد نیاز هم به سختی ارائه میشود، همین موضوع هم میتواند موجب کاهش نارضایتی بیمار شود.
معاون درمان وزیر بهداشت بیان کرد: اگرچه بیش از ۳۰۰ دستگاه یک میلیون دلاری مانند دستگاههای آنژیوگرافی، پت اسکن و دستگاههای شتاب دهنده را در بیمارستانهای کشور توزیع کردهایم با این حال بیش از ۹۰ درصد درآمد مراکز دولتی از بیمه تأمین میشوند وقتی که بیمه نتواند پول این مراکز را پرداخت کند، وضعیت سختی برای آنها به وجود آمده و نمیتوانند خدمات باکیفیت را ارائه کنند.
کریمی با بیان اینکه سازمان تأمین اجتماعی مطالبات تیر 1402 را تسویه کرده و مطالبات هشت ماه مراکز درمانی از سوی این سازمان بیمه تأمین نشده است، گفت: بیمه سلامت نیز مطالبات بسته صعبالعلاج سال ۱۴۰۱ را به دانشگاههای علوم پزشکی پرداخت نکرده است.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: میزان بدهی بسته صعبالعلاج یک هزار میلیارد تومان است. ۱۳ هزار میلیارد تومان بدهی تأمین اجتماعی به مراکز دولتی و دانشگاهی است، ضمن اینکه علاوه بر بسته صعبالعلاج، بیمه سلامت هم از آبان تا امروز به مراکز دولتی و دانشگاهی بدهکار بوده که با احتساب این مطالبات و سایر مطالبات دیگر میتوان گفت که بیمهها حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان به دانشگاههای علوم پزشکی بدهکار هستند.
وی افزود: با توجه به تورم موجود، این مطالبات چالشهای زیادی را برای ما به وجود میآورد. از سوی دیگر تعرفهها نیز سرکوب شده و هنوز ابلاغ نشده احتمالاً ابلاغ آن به پایان سال موکول شود که این خود مشکلات عدیده دیگری را به وجود میآورد.
انتهای پیام/