صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۳
به‌عنوان راه‌حلی دانش‌بنیانی؛

پارادایم هوش مصنوعی متن‌باز طراحی شد

متخصصان آی‌تی و نرم‌افزار خانه هوش مصنوعی ایرانیان موفق به طراحی سامانه پارادایم هوش مصنوعی متن‌باز، با هدف در اختیار گذاشتن دانش‌فنی به‌کاررفته در نرم‌افزار‌های مبتنی‌ بر هوش مصنوعی در ایران شدند.
کد خبر : 902059

علیرضا کاظمی، مدیرعامل خانه هوش مصنوعی ایرانیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه «سامانه پارادایم هوش مصنوعی متن‌باز»، برای اولین‌بار‌ در ایران توسط خانه هوش مصنوعی ایرانیان طراحی شده است، گفت: سامانه هوش مصنوعی باز یک پارادایم است که به شرکت‌ها و طراحان محصولات نرم‌افزاری مجهز به هوش مصنوعی این امکان را می‌دهد که دانش‌فنی و تخصصی به‌کار گرفته در محصولات خود را به‌صورت متن‌باز در اختیار دیگران بگذارند. درواقع این امکان را فراهم می‌کند تا افراد بیشتری از دانش‌تخصصی هوش مصنوعی بهره ببرند.

کاظمی در راستای این محصول نرم‌افزاری دانش‌بنیان ادامه داد: شفاف‌سازی و مشخص‌بودن حقوق طراح و فروشنده و همچنین حقوق خریدار دانش فنی هوش مصنوعی در این سامانه کاملا لحاظ شده است.

مدیرعامل خانه هوش مصنوعی ایرانیان به نمونه‌های مشابه خارجی این پلتفرم در خارج از کشور اشاره کرد و ادامه داد: از آنجایی که در دنیا دسترسی به دانش‌فنی هوش مصنوعی برای نرم‌افزارها و محصولات آسان‌تر است، این پلتفرم، امکان دسترسی به دانش‌تخصصی نرم‌افزارهای هوش مصنوعی را از طریق متن‌بازکردن آن‌ها، به افراد می‌دهد.

کاظمی با اشاره به اینکه نرم‌افزارهای هوش مصنوعی دارای دو تفاوت عمده هستند، گفت: دو ویژگی ثبات نرم‌افزاری و مدل یادگرفته‌شده در نرم‌افزارهای هوش مصنوعی که شامل یک شبکه عصبی است، ازجمله تفاوت‌های هوش مصنوعی با دیگر پلتفرم‌ها است.

وی به هدف اصلی از طراحی پارادایم هوش مصنوعی متن‌باز اشاره کرد و گفت: هدف از طراحی چنین پاردایمی متن‌بازکردن پارامترهای هوش مصنوعی در نرم‌افزارها است. مزیت عمده این پارادایم نیز دربرگیری دو حالت غالب در هوش مصنوعی، یعنی نرم‌افزارمتن‌باز و مدل متن‌باز است.

انتهای پیام/

ارسال نظر