بایدها و نبایدهای روزهداری در مبتلایان به بیماریهای خاص
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ فرزاد اشرافی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص روزه گرفتن افراد مبتلا به میگرن، اظهار کرد: در موارد خاص حملات میگرنی در ماه مبارک رمضان میتواند تشدید شود، همچنین کمخوابی، کاهش مصرف کافئین، کاهش قندخون و کمآبی بدن زمینهساز بروز حملههای میگرنی است.
وی ادامه داد: این افراد باید چند ماه قبل از ماه رمضان مصرف کافئین را کاهش دهند تا بدن آنها به کمبود کافئین عادت کند، همچنین خواب کافی، اجتناب از استرس و پرهیز از مصرف غذاهای حاوی قند بالا میتواند از بروز و یا تشدید حملههای میگرنی جلوگیری کند.
اشرافی گفت: بیشتر مبتلایان به بیماری MS که بیماری آنها کنترل شده و درمانهای دارویی را دنبال می کنند، توانایی روزه گرفتن را دارند.
وی ادامه داد: برخی نشانهها در افراد مبتلا به اماس مثل خستگی روزانه، گزگز در اندامها و سرگیجه با گرسنه ماندن تشدید میشود و اگر این علامتها بعد از افطار بهبود پیدا کند روزه گرفتن برای این افراد منعی ندارد.
اشرافی همچنین درباره افرادی که به فرمهای پیشرفته اماس مبتلا هستند و تحت درمان با داروهای کورتون، ضد تشنج و اسپاسم هستند نیز گفت: این افراد هرگز خودسرانه اقدام به روزه گرفتن نکنند و حتما با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به مبتلایان به پارکینسون افزود: افرادی که مبتلا به پارکینسون خفیف و یا متوسط هستند و توسط دارو بیماری خود را کنترل میکنند و یا در طول روز دو تا سه بار دارو مصرف میکنند، میتوانند با جابهجایی ساعات استفاده از دارو، روزه بگیرند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مبتلایان به پارکینسون باید از بیخوابی و خستگی مفرط اجتناب کنند و در مواردی که بیماری پارکینسون پیشرفته و فاصله مصرف دارو بین دو تا سه ساعت است و با عدم مصرف دارو اختلالات و نشانههای بیماری تشدید میشود، حتما باید پیش از اقدام به روزه گرفتن با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید.
انتهای پیام/