صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲

بایدها و نبایدهای روزه‌داری در مبتلایان به بیماری‌های خاص

یک متخصص بیماری‌های مغز و اعصاب با بیان اینکه مبتلایان به بیماری‌هایی مثل میگرن، ام‌اس و پارکینسون هم می‌توانند روزه‌داری کنند، گفت: این بیماران باید به فراخور شدت بیماری و شرایط جسمی خود نکاتی را در زمینه تغذیه و استفاده از دارو‌ها در طول این ماه رعایت کنند تا بتوانند بهتر روزه‌داری کنند.
کد خبر : 901981

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ فرزاد اشرافی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص روزه گرفتن افراد مبتلا به میگرن، اظهار کرد: در موارد خاص حملات میگرنی در ماه مبارک رمضان می‌تواند تشدید شود، همچنین کم‌خوابی، کاهش مصرف کافئین، کاهش قندخون و کم‌آبی بدن زمینه‌ساز بروز حمله‌های میگرنی است.

وی ادامه داد: این افراد باید چند ماه قبل از ماه رمضان مصرف کافئین را کاهش دهند تا بدن آن‌ها به کمبود کافئین عادت کند، همچنین خواب کافی، اجتناب از استرس و پرهیز از مصرف غذاهای حاوی قند بالا می‌تواند از بروز و یا تشدید حمله‌های میگرنی جلوگیری کند.

اشرافی گفت: بیشتر مبتلایان به بیماری MS که بیماری آن‌ها کنترل شده و درمان‌های دارویی را دنبال می کنند، توانایی روزه گرفتن را دارند.

وی ادامه داد: برخی نشانه‌ها در افراد مبتلا به ام‌اس مثل خستگی روزانه، گزگز در اندام‌ها و سرگیجه با گرسنه ماندن تشدید می‌شود و اگر این علامت‌ها بعد از افطار بهبود پیدا کند روزه گرفتن برای این افراد منعی ندارد.

اشرافی همچنین درباره افرادی که به فرم‌های پیشرفته ام‌اس مبتلا هستند و تحت درمان با داروهای کورتون، ضد تشنج و اسپاسم هستند نیز گفت: این افراد هرگز خودسرانه اقدام به روزه گرفتن نکنند و حتما با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به مبتلایان به پارکینسون افزود: افرادی که مبتلا به پارکینسون خفیف و یا متوسط هستند و توسط دارو بیماری خود را کنترل می‌کنند و یا در طول روز دو تا سه بار دارو مصرف می‌کنند، می‌توانند با جابه‌جایی ساعات استفاده از دارو، روزه بگیرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مبتلایان به پارکینسون باید از بی‌خوابی و خستگی مفرط اجتناب کنند و در مواردی که بیماری پارکینسون پیشرفته و فاصله مصرف دارو بین دو تا سه ساعت است و با عدم مصرف دارو اختلالات و نشانه‌های بیماری تشدید می‌شود، حتما باید پیش از اقدام به روزه گرفتن با متخصص مغز و اعصاب مشورت کنید.

انتهای پیام/

ارسال نظر