ماه رمضان فرصتی برای دفع مواد زائد از بدن
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهشید چایچی با بیان اینکه پاکسازی بدن از مواد زائد یکی از ضروریات حفظ سلامتی با شروع فصل بهار است؛ اظهار داشت: در طب ایرانی با شروع فصل بهار توصیه شده ضمن کاهش حجم غذا، از غذاهای کمکالری استفاده شود تا بدن عملیات پاکسازی و دفع مواد زائد را بهراحتی انجام دهد و فشاری به آن وارد نشود.
وی روزهداری متناوب در طب ایرانی را از روشهای پاکسازی بدن دانست و خاطرنشان کرد: روزهداری در بسیاری از بیماریها بهویژه پرشدن بدن از مواد زائد بهعنوان یک روش درمانی توصیه شده است.
سرپرست توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل توقف خوردن و آشامیدن در طول ساعات روز را مهمترین تغییراتی دانست که ماه رمضان در سبک زندگی افراد ایجاد میکند و گفت: این تغییر عادت به بدن کمک میکند که در ساعات روزهداری مواد زائدی را که در بدن تجمع پیدا کرده، بهتدریج تبدیل به مواد قابل دفع کرده و از عوارض آنها جلوگیری شود.
چایچی ادامه داد: روزه از عباداتی است که اثرات آن در حفظ سلامتی اثبات شده اگرچه بدن انسان در همان روزهای اول این ماه به تدریج با این شرایط تطابق پیدا میکند اما لازم است سبک زندگی از جمله در ساعات محدود بین افطاری و سحری، زمان خوردن و نوع غذاهای مصرفی طوری تنظیم شود که بدن را در حفظ شرایط پایدار خود کمک کند.
سرپرست توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه اگر آداب خوردن و سبک زندگی مناسب نداشته باشیم، روزهداری هم میتواند موجب مشکلاتی برای سلامتی شود، ادامه داد: لازم است افراد در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه غذاهایی را مصرف کنند که مناسب مزاج (شرایط فردی از نظر بدنی و روانی) آنها باشد. این کار باعث میشود طبیعت بدن بتواند در شرایط روزه نیز به وظیفه خود یعنی حفظ سلامتی عمل کند.
این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: مصرف مایعات سرد در ابتدای باز کردن روزه، میتواند موجب اختلال در قدرت هضم شده و در صورت تکرار موجب بیماریهای گوارشی شود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف غذاهای سبک مانند سوپ برای افطاری که هضم راحت تری دارند، مورد توصیه است، خاطرنشان کرد: معده خالی در زمان افطاری تحمل غذای سنگین را ندارد. مصرف بعضی غذاها که در هنگام افطاری متداول است، مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کله پاچه و سیراب شیردان مناسب نیست و به جای آن میتوان با توجه به شرایط بدنی، از سوپها، آشها، حریرهها، مرباها و شیرینیهای طبیعی مثل عسل، کشمش، مویز و خرما استفاده کرد.
چایچی ادامه داد: بهتر است در هر وعده فقط یک نوع غذا میل و از پرخوری و روی هم خوری چه در وعده افطاری چه در سحری خودداری شود همچنین زمان مصرف میوه، یکی دو ساعت بعد افطاری باشد و فقط از یک نوع میوه استفاده شود و از خوردن چند میوه در یک زمان، اجتناب شود. همچنین نوشیدنیها و میوه بهتر است با فاصله، یکی دو ساعت بعد از غذا مصرف شوند. البته خوردن رب بعضی از میوهها مثل سیب، به و انار ملس برای تقویت معده و بهبود علائم گوارشی مفید است.
سرپرست توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت همچنین مصرف یک استکان آب جوشیده، آب گرم و عسل، شیر گرم جوشیده شده با دارچین و هل یا سوپهای رقیق در حجم کم را برای باز کردن روزه مناسب دانست و گفت: به جای استفاده از غذاهای بسیار تند و پرادویه، شور، سرخ کرده، غذاهای آماده و بستهبندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ و انواع فستفود، اضافه کردن یخ به نوشیدنیها، چای پررنگ، قهوه، کاکائو، انواع نوشابهها و آب میوههای صنعتی، به تناسب مزاج خود از غذاها، شربتها مانند سکنجبین، آبلیمو، بیدمشک، گلاب و آبمیوههای طبیعی مثل آب سیب و هویج استفاده شود.
وی اظهار داشت: اثر خوب روزه در پاکسازی بدن در صورتی ظاهر خواهد شد که در فاصله بین افطاری تا سحری مقدار محدودی خوراکی مصرف شود. عادت به کمخوری باعث میشود بعد از پایان ماه مبارک رمضان نیز بتوان به ترک عادتهای نادرست گذشته از جمله پرخوری و درهمخوری ادامه داد از سوی دیگر، باید از مصرف تنقلات فراوان در فاصله افطاری و سحری خودداری شود.
انتهای پیام/