صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۸ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

نشانه‌های آجیل نامرغوب؛ نمک زیاد، گلپر و رنگ زعفرانی

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه نمک زیاد، گلپر و رنگ زعفرانی در اکثر موارد برای از بین بردن نشانه‌های آجیل نامرغوب است، گفت: آجیل خام گزینه منا‌سب‌ و سالم‌تری است.
کد خبر : 901579

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی انصاری با اشاره به برخی تقلبات در آجیل و تنقلات، اظهار کرد: یکی از تنقلات مهمی که در ایام عید بسیار مورد توجه مردم قرار می‌گیرد، انواع مختلف مغزیجات با مقادیر متفاوت به عنوان آجیل نوروز است که می‌تواند کیفیت بسیار متنوعی داشته باشد.

وی افزود: نکته‌ای که باید درمورد آجیل توجه شود این است که برخی سودجویان برای اینکه رنگ و لعاب قابل توجه به آن دهند از رنگ‌هایی استفاده می کنند که به ظاهر زعفرانی است اما با توجه به قیمت بالای زعفران، در برخی موارد از زعفران استفاده نشده و از رنگ‌های مصنوعی و بعضی موارد رنگ‌های خطرناکی استفاده می‌شود که برای سلامتی بشدت مضر است، درصورتی که آجیل به عنوان یه ماده مغذی در حد معقول مصرف شود،  مفید است ولی استفاده از آجیل‌هایی با رنگ مصنوعی بشدت خطرناک بوده و می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را  ایجاد کند.

وی به مردم توصیه کرد تا جایی که امکان دارد آجیل‌هایی با رنگ طبیعی و کم‌نمک تهیه و مصرف کنند.

مدیرکل آزمایشگاه‌های مرجع سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در آجیل معمولا نمک زیادی وجود دارد که برای مصرف کنندگان به خصوص مبتلایان به فشارخون خطرآفرین بوده، همچنین ممکن است از نمک‌های متفرقه استفاده شود که همین نمک‌ها حاوی آلودگی‌های متعددی از جمله فلزات سنگین، آرسنیک و ...است، لذا در صورت مصرف آجیل بو داده ترجیحا آجیل خام یا کم نمک تهیه کنند.

 وی با تاکید براینکه هنگام تهیه آجیل حتما به عدم نمناکی و خشک بودن آن دقت کنند، گفت: اگر آجیل در محیط مرطوب نگهداری شده و حالت نمزدگی داشته باشد، محیط بسیار مناسبی برای رشد قارچ و انواع میکروب‌هاست و می‌تواند سمومی از جمله آفلاتوکسین را تولید کند .

انصاری در پایان گفت: گاهی نمناکی به علت شرایط نگهداری نامناسب است و گاهی متاسفانه عمدا به آجیل زده می شود که سنگین تر شود. در هر دو حالت علاوه بر بحث تقلب رشد قارچی هم ایجاد شده که بسبار خطرناک است. بنابراین آجیل بی نمک و یا کم نمک بی رنگ و ترد و تازه قابل قبول می باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر