صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سردار حسن رحیمی در نشست خبری؛

«آرامش و امنیت در بهار قرآن و طبیعت» شعار سال پلیس شد

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا گفت: «آرامش و امنیت در بهار قرآن و طبیعت» شعار سال پلیس انتخاب شد.
کد خبر : 901570

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا صبح امروز چهارشنبه ۲۳ اسفند برگزار شد. 

در ابتدای این نشست که برخلاف  اکثر برنامه‌های  خبری فراجا با تاخیر (۵۰ دقیقه) آغاز شد سردار حسن رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و عید نوروز گفت: این روزها ما در حال آماده شدن برای عملیات بزرگ نوروز هستیم که با تشکیل قرارگاه انتظامی امین تلاش می‌کنیم تمام برنامه‌هایمان را مثل مابقی روزهای سال انجام دهیم. برای پلیس هیچ تعطیلی وجود ندارد، چون مجرمین تعطیلی نمی‌شناسند. شعار سال هم که برای پلیس پیش‌بینی شده، «آرامش و امنیت در بهار قرآن و طبیعت» است. ما امسال برای آسایش و آرامش مردم شهدای زیادی را تقدیم کردیم که باید درود بفرستیم به روح بلند آن عزیزان.

 تمرکز بر شکار قچاقچیان دانه‌درشت

وی ادامه داد: پلیس امنیت اقتصادی به عنوان یکی از پلیس‌های اثرگذار و از تامین کنندگان حلقه های امنیت جامعه به ویژه در بحث اقتصاد در سالی که گذشت با برنامه ریزی کامل و بهره گیری از تمام ظرفیت های پلیس حرکت کرد. ما در این سال تمرکز کردیم بر شکار قاچاقچیان اقتصادی دانه درشت و حمایت از سرمایه گذاران قانونی در این حوزه که در این میان اتفاقات ویژه ای رقم خورد. اولین پلیس ما پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی است که ماموریت‌های زیادی دارد، از جمله مبارزه با اخلالگران، مبارزه با فرار مالیاتی، مبارزه با پولشویی، مبارزه با زمین خواران، برخورد با کسانی که اختلاس انجام می‌دهند.

به گفته وی، در این بخش در ۱۱ ماهه سال جاری با هماهنگی سازمان مالیاتی، جمعا ۲۴۰ پرونده را به ارزش تقریبی ۴ همت را برای کسانی که پرونده فرار مالیاتی داشتند تشکیل داده و ۳۹۱ نفر را دستگیر کرده است. از این نظر تعداد پرونده‌ها ۱۳ درصد افزایش و افراد دستگیر شده ۳۰ درصد افزایش و از نظر مبلغ بازگشتی به بیت‌المال بیش از ۹۰درصد افزایش نسبت به سال قبل داشتیم. 

وی با تاکید بر اینکه در زمینه احتکار کالاهای اساسی، اجناسی به ارزش ۶ همت توقیف و در بازار توزیع شده گفت: در این خصوص ۹۵۹ نفر دستگیر شدند. در حوزه اخلال در نظام اقتصادی کشور که در زمینه های توزیع، تولید، بازار ارز و... بوده است، موفق شدیم ۲۶ همت در این حوزه کشفیات داشته باشیم و ۱۲۳۸ متهم نیز دستگیر شدند. در بازار ارز و طلا در این میان عملیات‌های گسترده‌ای انجام شد و تلاش کردیم بازار از یک امنیت و آرامش برخوردار باشد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با بیان اینکه در حوزه زمین‌خواری تلاش کردیم برخوردی جدی و قاطع داشته باشم گفت: همکاران ما در سال گذشته ۱۵۷۱ پرونده که بیش از ۳ هزار هکتار زمین به ارزش ۲۶ همت کشف شد و بیش از هزار زمین خوار یا تصرف کننده غیرمجاز دستگیر شدند مه در قیاس با سال گذشته از نظر ارزش ریالی بیش از ۱۱۷ درصد افزایش داشتیم و این طرح در ایام نوروز نیز دنبال می‌شود. 

وی افزود: در حوزه مبارزه با پولشویی با همکاری معاونت پولشویی وزارت اقتصاد ۹۷ پرونده به ارزش ۵ همت رسیدگی و کشف شدند. ۲۰۱ نفر در این حوزه دستگیر شدند.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا عنوان کرد: ستاد خبری مبارزه با مفاسد اقتصادی از مردم دعوت میکنند با شماره ۰۹۶۳۰۰ بدون هیچ هزینه های با ما تماس بگیرند، هرگونه اخبار و اطلاعات پیرامون قاچاق کالا، ارز، سوخت و دام و...، اخلال در نظام اقتصادی، احتکار، پولشویی، زمین‌خواری، خودروهای شوتی، فرار مالیاتی، بانکی، بیمه، بورس و بازار سرمایه و سایر مفاسد اقتصادی می‌بینند، با ما در میان بگذازند و مطمئن باشند ما امانت‌دار اطلاعات انها خواهیم بود و در ثانی برخورد قاطعی با مجرمین و مفسدین خواهیم داشت.

پیگیری پرونده «کوروش کمپانی» از طریق اینترپل

سردار رحیمی گفت: در مورد «کوروش کمپانی» تا کنون ۵ نفر از عناصر اصلی این شرکت دستگیر شدند و از مردم خواستیم هرکس به این مجموعه پولی داده به پلیس مراجعه کند و تا این لحظه بالغ بر ۵هزار نفر در سراسر کشور شکایت خود را تنظیم کردند. اگر باز هم کسانی هستند که از این مجموعه شکایتی دارند به پلیس امنیت اقتصادی استان خود مراجعه کنند و با ارائه مدارک شکایت خود را ثبت کنند. تا این لحظه ۲۵ نفر از سلبریتی‌هایی که با این شرکت همکاری داشتند دعوت شدند و وجوهی که دریافت کردند به قوه قضاییه پرداخته شد. البته این هنرمندان قصوری نداشتند و این شرکت چندین ماه با مجوز رسمی فعالیت کرده و حالا همه این هنرمندان به جزی یکی دو نفر هستند، جمع پولی که این هنرمندان تاکنون بازگرداندند حدود ۳۵۰ میلیون تومان بوده است. میزان بدهی این شرکت چیزی حدود ۱۸۰ میلیارد تومان براورد می‌شود و در همین راستا  ینترپل فراجا و اینتر پل جهانی اعلام قرمز مدیر کوروش کمپانی صادر شده است.

بالغ بر ۳۰ همت انواع لوازم قاچاق که در میان انها خودروهای لوکس و گرانقیمت هم بودند در سال گذشته از قاچاقچیان کشف و ضبط شد. در این بخش جهش قابل توجهی داشتیم و ۱۲۳ درصد افزایش کشفیات در این حوزه داشتیم که از نظر ارزش ریالی هم افزایش ۵۷درصدی داشتیم. در تجهیزات پزشکی ۳۶۹ درصد افزایش کشفیات داشتیم،. در حوزه سکه و طلای قاچاق به ویژه مصنوعات افزایش ۲۲۳ درصدی داشتیم. در لوازم خانگی افزایش ۱۵۷ درصدی داشتیم. در تجهیزات دخانی و البسه قاچاق افزایش ۹۰ درصدی داشتیم. در حوزه کالاهای ممنوعه نیز افزایش ۷۰درصدی داشتیم.  در زمینه قاچاق سوخت نیز افزایش قابل توجهی داشتیم که طرح ویژه ای در حوزه قاچاق سوخت برای سال آینده در نظر داریم.

سردار رحیمی اضافه کرد: پلیس گمرک نیز یکی از پلیس‌های تخصصی و بااهمیت ما است که در ۴۰ نقطه از مبادی رسمی مستقر است. ماموریت پلیس گمرک کنترل سیستمی در مسیرهای رسمی است که با استفاده از سامانه های پیشرفته پلیس بیش از ۱۶۰ هزار اسناد گمرکی را برسی کرده و بیش از ۱۰۰۰ پرونده با ظن قاچاق را کنترل کرده که ارزش کالاهای کشف شده با رشد  ۹۹۸ درصدی بوده که ارزش ریالی آن بالغ بر ۹ همت بوده است. در سالی که گذشت پلیس گمرک بیش از ۱۳ طرح ویژه را به مرحله اجرا درآورد. 

حرکت پلیس امنیت اقتصادی به سمت هوشمندسازی

وی افزود: ما شتابان به سمت هوشمندسازی در حال حرکت هستیم و ۸ سامانه مهم و اثرگذار را به جمع سامانه های در اختیار پلیس اضافه کردیم و تلاش می‌کنیم به جای اقدامات فیزیکی با استفاده از این سامانه ها اقدامات غیر مانع را انجام دهیم. اولین سامانه جدید ما سامانه پایش فرآیندهای تجارت کالا و ارز است که با ۱۴ زیرسامانه در اختیار همکاران من در سراسر کشور است. سامانه دیگر، سامانه کنترل و نظارت بر محموله های جاده ای و ترانزیتی است. سامانه جامعه پلیس امنیت اقتصادی هم با چهار زیرسامانه فعال شده است و ما با ابن سامانه عملکرد همکاران مان را کنترل می کنیم. سامانه پرونده های قاچاق کالا نیز از دیگر سامانه‌های جدید ماست. 

رئیس پلیس امنیت اقتصادی در پایان سخنانش گفت: راه اندازی پلیس امنیت دیجیتال در پلیس امنیت اقتصادی یکی دیگر از طرح‌های جدید ما در حوزه هوشمندسازی بود. این طرح برای ایجاد امنیت در فضای مجازی راه اندازی شده که در مدت کوتاهی که راه‌اندازی شده برکات زیادی در حوزه امنیت اقتصادی دیجیتال داشته. در این سامان ۲۹۹ تارنمای متخلف شناسایی شدند، ۱۲۵ صفحه مسدود شدند و برای ۲۵ صفحه نیز تشکیل پرونده قضایی صورت گرفته است. صفحات مجازی که در حوزه فروش لوازم خانگی یا اقلام ماهواره‌ای و الکترونیکی قاچاق بودند نیز شناسایی و مسدود شدند.

ما تلاش می‌کنیم روز به روز فضا را برای قاچاقچیان تنگ‌تر کنیم و با همکاری با دستگاه قضایی تلاش میکنیم مردم را خوشحال کنیم.

ما در حوزه قاچاق کالا عملکرد خوبی داشتیم. یکی اتش زدن کالاهای قاچاق بود که در هفته فراجا ۱۳۰۰ تن کالا به آتش کشیده شد. در بحث ضربه زدن به بدنه و توان اقتصادی قاچاقچیان در یک پرونده شرکتی را بالغ بر ۸ همت جریمه کردیم، شرکتی که در پرونده آن میلیون ها لیتر سوخت مسئله دار وجود داشت. پرونده های اقتصادی کلانی در حال حاضر در حال پیگیری است و ما به دنبال وارد کردن ضربات جدی به پیکر قاچاقچیان هستیم. در بحث قاچاق کالا ما نگاه تک بعدی داشتیم و حلقه های متعددی در این مفقود بوده. به عنوان مثال در فضای مجازی بسیاری به فروش کالای قاچاق رو آوردند. ما باید حلقه های مختلف در این حوزه را بشناسیم، برنامه ریزی کنیم تا همزمان با تمام این حلقه ها مبارزه کنیم.

سردار رحیمی گفت: خودروهای شوتی معلول بی‌توجهی به برخی هشدارهای پلیس و نمود عینی قاچاق کالا است. این خودرو اقلامی که عوارض گمرکی پرداخت کنند به عمق کشور می‌رسند و جالب است برخی از این شوتی‌ها هم دفاع می‌کنند. در حالی که این خودروها با رفتارهای وحشیانه در رانندگی باعث تصادفات زیادی می‌شوند. با استفاده از میخچه و مواد دودزا رانندگی را برای دیگران مختل می‌کنند و در کنار این موارد به اقتصاد کشور نیز لطمه می‌زنند. در سالی که گذشت ما حدود ۳۰ هزار خودروی شوتی قاچاق بر را در سراسر کشور متوقف کردیم که ۲۴ دستگاه فقط مصادره شد.

شرکت‌هایی هستند که اقدامات و تخلفاتی از این دست دارند. برخی از این شرکت‌ها مثل موبایل موسوی احضار شدند، تعهد دادند و موظفند به مردم پول یا محصولشان را بپردازند.

انتهای پیام/

ارسال نظر