صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۲

دومین جشنواره نقالی در مدرسه سمای بندرعباس چگونه گذشت؟

دومین جشنواره نقالی با هدف شناخت و اشاعه فرهنگ کهن ایرانی اسلامی در سمای بندرعباس برگزار شد.
کد خبر : 901412

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دومین جشنواره نقالی با هدف شناخت و اشاعه فرهنگ کهن ایرانی اسلامی در مدرسه سمای پسرانه شماره یک بندرعباس برگزار شد.

معاون دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان در امور مدارس سما با بیان اینکه وظیفه مدارس و دانشگاه‌های اشاعه و توسعه فرهنگ ایرانی رو اسلامی است، گفت: این جشنواره با اقتباس از شاعران و بزرگان ادبیات ایران زمین و آثار قرآنی با هدف تشویق و توسعه فرهنگ اسلامی و ایرانی راه اندازی شده است.

فضل‌الله صمیمی اضافه کرد: جشنواره نقالی در مقاطع ابتدایی تا دانشگاهی برگزار می‌شود که در این جشنواره پس از گردآوری ۱۵۰ اثر و داوری این جشنواره در اسفندماه ۱۴۰۲برگزار شد.

رئیس مراکز آموزشی و فرهنگی سمای هرمزگان گفت: منابع نقالی این هنرمندان، علاوه بر متون کهن از جمله شاهنامه فردوسی، بوستان سعدی، مولانا و همچنین متون معاصر از جمله پروین اعتصامی و ... از قصه‌های قرآنی استفاده شد.

مدیر دبستان پسرانه سمای شعبه یک بندرعباس هم با بیان اینکه رویکرد این مدرسه در حوزه فرهنگی بسیار چشمگیر و پررنگ است، ادامه داد: جشنواره‌های مختلفی از سنن، آداب و فرهنگ قومیت‌ها از پخت غذای محلی استان‌های مختلف تا پوشش و طراحی لباس‌های بومی و محلی در این مدرسه برگزار می‌شود که مورد اقبال عمومی نیز قرار می‌گیرد و این به‌عنوان وظیفه اجتماعی یک مدرسه بسیار مهم است.

فریبا مرادپور یادآور شد: برای استفاده صحیح از نمایش نقالی باید کار را به افراد متخصص سپرد و در این راستا بابک دهقانی به‌عنوان معاون پرورشی این مرکز و دانش‌آموخته هنر در مقطع دکتری پیگیر این فعالیت‌های فرهنگی است و تا کنون نیز موفق عمل کرده است.

دبیر جشنواره نقالی هم گفت: نتایج دومین جشنواره نقالی در شرایطی اعلام شد که بیش از ۱۵۰ اثر به این جشنواره ارسال شد و از این آثار حدود ۱۴۰ اثر برجسته و فاخر در رده‌های سنی مختلف به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود که به‌دلیل کیفیت بالا، کار داوری را کمی دشوار بود.

بابک دهقانی افزود: آثار رسیده از منابع متعددی از جمله شاهنامه فردوسی، بوستان و گلستان سعدی، مولانا و قصه‌های قرآنی بود که مضمون اصلی آن حماسی، تاریخی، اساطیری، دینی و مذهبی به شمار می‌رفت.

وی اضافه کرد: این آثار پس از بررسی و ارزیابی دقیق و موشکافانه برای سه داور که تخصص اصلی‌شان هنر نمایش ایرانی و سنتی است و در دانشگاه‌های معتبر به امر تدریس و پژوهش مشغول هستند، ارسال و در نهایت نتایج در ۶ رده سنی کودکان و نوجوانان (دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی، گروهی، متوسطه اول، متوسطه دوم، دانشگاهی) و یک رده از بزرگسالان (اساتید) اعلام شد.

معاون پرورشی مدسه سما پسرانه شماره یک بندرعباس تبیین کرد: جشنواره نقالی ایران توسط مؤسسه فرهنگی هنری جستارنامه هنر با همکاری دبستان پسرانه سما شعبه یک بندرعباس برگزار شد و پیش از پایان بخشیدن به این مسیر چندین کارگاه برای توانمندسازی شرکت‌کنندگان با عناوین کارگاه حکمت در شاهنامه (مروری بر رمز و راز هفت خوان رستم) توسط حامد مشایخی‌فرد از استان بوشهر و نقال کیست و نقالی چیست؟ توسط بابک دهقانی از استان هرمزگان برگزار شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر