صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۱ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۲
یک متخصص چشم در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

«رتینوپاتی» بیماری چشمی شایع در نوزادان نارس

یک متخصص بیماری‌های چشمی گفت: برخی نوزادان نارس با مشکلات شبکیه چشم به دنیا می‌آیند که تشخیص دیرهنگام آن‌ها می‌تواند منجر به نابینایی شود.
کد خبر : 901331

کاوه ابری اقدم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: رتینوپاتی یک بیماری است که شبکه چشم نوزادان نارس را درگیر می‌کند؛ این بیماری درصورتی‌که پیشرفته باشد و دیر تشخیص داده شود، منجر به نابینایی کامل خواهد شد.

وی افزود: علت رتینوپاتی در نوزادان آن است که عروق شبکیه چشم به‌درستی تشکیل نمی‌شوند، این وضعیت غیرطبیعی باعث خونریزی و جدا شدن شبکیه می‌شود.

این متخصص چشم گفت: این بیماری به‌خصوص در مراحل اولیه هیچ نشانه‌ای ندارد و والدین با نگاه به چشم‌های نوزاد نمی‌توانند تشخیص دهند که فرزندانشان دچار مشکل است.

وی ادامه داد: کارشناسان پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت در غربالگری نوزادان با معاینه دقیق‌تر امکان تشخیص اولیه این بیماری رادارند و در این صورت نوزاد برای اقدامات درمانی بعدی به پزشک متخصص ارجاع می‌دهند.

ابری اقدم اظهار کرد: لیزردرمانی و تزریق داخل چشمی دارو باعث پسرفت این بیماری شده؛ این روش‌ها کمک می‌کنند تا وضعیت نوزاد به نابینایی نرسد و یک‌روند طبیعی را برای تکامل بینایی‌اش داشته باشد.

به گزارش آنا، عروق خونی در چشم به‌طور طبیعی طی چند هفته آخر قبل از تولد ایجاد می‌شوند اما نوزادان نارس قبل از اینکه عروق خونی چشمشان فرصت توسعه کامل را داشته باشند، رحم مادر را ترک می‌کنند.

این نوزادان پس‌ازآن در معرض عناصری مثل داروها، سطح بالای اکسیژن، تغییرات نور و دما قرار می‌گیرند. این عوامل ممکن است با توسعه طبیعی عروق خونی در چشم تداخل داشته باشند و باعث ROP شوند.

این بیماری درگذشته به دلیل استفاده از مقادیر زیاد اکسیژن در دستگاه‌های نگهداری نوزادان نارس رخ می‌داد ولی امروزه با پیشرفت در روش‌های نگهداری از نوزادان نارس، بروز این بیماری کمتر شده است. در حال حاضر عواملی که نوزاد را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به رتینوپاتی قرار می‌دهند کم بودن وزن هنگام تولد (کمتر از ۱.۵ کیلوگرم) و زایمان زودرس (هفته ۲۶ تا ۲۸) هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر