صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۴۹ - ۲۲ اسفند ۱۴۰۲

ابتکار چینی‌ها در تبدیل خاک‌های شور به زمین حاصل‌خیز کشاورزی

پژوهشگران چینی شیوه نوینی برای تبدیل خاک‌های شور این کشور به زمین‌های کشاورزی حاصل‌خیز ابداع کرده‌اند.
کد خبر : 901317

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، روش ابتکاری دانشمندان علوم خاک آکادمی علوم کشاورزی چین در استان «وویان» در منطقه مغولستان داخلی چین اجرا شده است.

بر اساس تخمین‌های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) حدود ۹ درصد از خشکی‌های زمین، شور شده و دیگر برای کشاورزی مناسب نیست. در حالی که شرایط طبیعی مانند شرایط شبه بیابانی می‌تواند منجر به کاهش کیفیت خاک شود، اما فعالیت‌های انسانی نیز در بروز این تغییرات نقش داشته اند.

مدیریت ضعیف آب یکی از عواملی است که موجب افزایش شوری خاک می‌شود. در وویان چین، کشاورزان زمین‌های خود را بیش از حد با آب فراوان دریای زرد که در آن نزدیکی است، آبیاری کردند. این امر باعث افزایش سطح ایستایی آب در منطقه شده و در نتیجه نمک‌های خاک به سمت بالا حرکت کردند.

این منطقه خشک، بارندگی بسیار کمی دارد در نتیجه محتوای نمک خاک، رقیق نشده و نمک‌ها تجمع می‌یابد.

اکنون گروهی از دانشمندان خاک، رویکرد نوآورانه‌ای برای مقابله با افزایش شوری خاک ابداع کردند. محققان ساقه‌های ذرت با طول‌های متفاوت بین ۵ تا ۱۵ سانتی‌متررا به صورت مستقیم در خاک به عمق حدود ۳۰-۴۰ سانتی‌متر دفن کردند. سپس بالای زمین‌ را با یک ورقه پلاستیکی پوشانده تا به حفظ رطوبت کمک کند. ساقه‌های ذرت از بالاآمدن نمک‌ها به سطح جلوگیری می‌کردند.

این‌ گروه موفق شد به کمک حفظ رطوبت، محتوای نمک خاک را به طور متوسط تا ۳۶ درصد کاهش دهد. یک رسانه دولتی چین اعلام کرد این کاهش شوری منجر به افزایش ۳۰.۵ درصدی در محصول شده است.

چین با ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت، امنیت غذایی را دراولویت قرار داده است. با این حال، این کشور با چالش‌های متعددی برای تولید غذا مواجه است؛ چراکه رتبه سوم جهان را از نظر برخورداری از اراضی شور-قلیایی در مرز‌های جغرافیایی، داراست.

۲۴۷ میلیون هکتار از سرزمین اصلی چین، شوری بالایی دارد که بیشتر آن در مناطق خشک و نیمه خشک مرکزی و غربی چین بروز کرده است. بر اساس برآورد‌های دولت، یک سوم از این زمین‌ها را می‌توان پس از مداخله با فناوری یا بهبود شیوه‌های کشاورزی، دوباره زیر کشت برد.

با این وجود، چین در سال ۲۰۲۳ به برداشت محصول بالایی دست یافت و مقامات این کشور قصد دارند تولید غلات را بیش از ۶۵۰ میلیون تن حفظ کنند تا برای مواجهه با تغییرات آب و هوایی و عدم اطمینان در بازار‌های جهانی مواد غذایی، آماده باشند.

چین برای دستیابی به این هدف، حدود ۴۰ فناوری را برای تصفیه خاک شور و مناسب ساختن مجدد آن برای کشاورزی توسعه داده و مشتاق به اشتراک گذاری این فناوری با سایر کشور‌ها از طریق طرح ابتکاری کمربند و جاده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های چینی، این کشورعلاوه بر این آماده سازی، با کشور‌هایی مانند ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا برایعرضه دانه‌های برنج با ژن‌های مقاوم به نمک همکاری می‌کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Science and Technology Daily منتشر شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: زمین کشاورزی چین
ارسال نظر