صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۳ - ۱۲ فروردين ۱۴۰۳

اجرای فرآیند تولید بافت‌های پیوندی از بدن انسان در یک شرکت دانش‌بنیان

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی متخصص در زمینه تولید بافت‌های پیوندی با منشأ انسانی، موفق به تولید آلوگرافت‌های انسانی برای پیوند در بدن شدند.
کد خبر : 901289

الهام مجیدی‌نیا، نماینده تیم بازاریابی و تولید شرکت دانش‌بنیان متخصص در زمینه تولید «آلوگرافت‌ها» و فرآوری بافت‌های انسانی مستقر در پارک فناوری پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابتدا توضیحاتی درخصوص محصولات این شرکت و دستاورد‌های دانش‌بنیان آن ارائه کرد و گفت: از سال ۱۳۹۰، حوزه فعالیت شرکت «تولید بافت‌های پیوندی با منشأ انسانی» بوده و فرآوری بافت‌های پیوندی، به‌طور کلی براساس دانش و دانش‌بنیان است. 

وی در همین راستا ادامه داد: فرآیند تولید بافت‌های پیوندی از بدن انسان، دارای پیچیدگی‌های خاصی است از جمله اینکه برای برداشت نمونه از پوست و استخوان جسد انسان برای تولید آلوگرافت‌ها باید فرآیندهای خاصی  طی شود.

مجیدی‌نیا درخصوص کاربرد آلوگرافت‌ها و بافت‌های پیوندی در صنعت و علم پزشکی افزود: این بافت‌های پیوندی که اغلب از استخوان بدن انسان، تهیه می‌شوند در جراحی‌های ارتوپدی، مغز و اعصاب و دندان‌پزشکی کاربرد بسیاری دارند.

وی با اشاره اینکه «دریچه‌های قلبی»، یکی از پُرکاربردترین محصولات این شرکت است گفت: دریچه‌های قلبی با انواع قطر مخصوص بزرگسالان و کودکان از جمله پُرکاربردترین محصولات دانش‌بنیان این شرکت است که در حال حاضر به‌ویژه در بیمارستان‌های شهید رجایی، مرکز طبی کودکان استفاده می‌شود. 

این متخصص فعال در حوزه تجهیزات پزشکی به ویژگی‌های انواع دریچه‌های قلب موجود در بازار ایران اشاره کرد و گفت: درحال حاضر تنها، دو نوع دریچه قلبی برای پیوند در بدن کودکان با جنس سنتز و الیاف حیوانی وجود دارد. دریچه قلبی با بافت انسانی درکشور به ندرت و توسط دو شرکت تولید می‌شوند.

وی به دیگر مزیت‌ها و کاربرد‌های دیگر این محصول دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین کاربرد‌های بافت‌های پیوندی انسانی در حوزه درمان تومور‌های استخوانی است. براساس این فرآیند، استخوان فرد بیمار، تخلیه شده و به‌جای آن بافت آلوگرافت، در بدن انسان قرار می‌گیرد.

مجیدی‌نیا درباره نمونه‌های مشابه خارجی با این محصول تصریح کرد: درحال حاضر در منطقه خاورمیانه، تنها دو شرکت ایرانی که یکی در تهران و دیگری در کیش مستقر هستند، آلوگرافت‌های بافت انسانی را تولید می‌کنند. 

عضو تیم بازاریابی و تولید این شرکت دانش‌بنیان به ضرورت تولید بافت‌های پیوندی با منشأ انسانی، اشاره کرد و افزود: تولید بافت‌های پیوندی، مزیت‌های بسیاری از جمله برای دریچه‌های قلبی بیماران قلبی در سنین مختلف دارد. برای نمونه بافت‌های حیوانی یا سنتزی، اغلب موجب مصرف وارفارین در بیماران قلبی می‌شود.

وی در همین خصوص ادامه داد: یکی از ضرورت‌های تولید محصولات بافت پیوندی، برای بیماران دچار انحراف زانو، پای پرانتزی و کف پای صاف است. این بیماران، به مرور زمان، دچار سایش استخوان می‌شوند؛ به همین جهت می‌توانند از پودر‌های استخوانی آلوگرافت‌ها، استفاده کنند. 

تولید پوست فرآوری‌شده انسان 

وی به یکی از محصولات تاثیرگذار این شرکت در حوزه پیوند پوست انسان پرداخت و ادامه داد: پوست‌های فرآوری‌شده برای افرادی که دچار سوانح سوختگی شده‌اند، کاربرد زیادی دارد و طی یک عمل جراحی این «Derm»‌ها به بدن پیوند زده می‌شود. 

مجیدی‌نیا ادامه داد: مراکزی مانند بیمارستان‌های تخصصی پوست و مراکز سوانح سوختگی، از جمله ارگان‌های مرتبط برای تولید این محصول دانش‌بنیان هستند.

مجیدی‌نیا به فرآیند‌های قانونی برداشت نمونه از بدن انسان برای تولید آلوگرافت‌ها اشاره کرد و گفت: برداشت نمونه انسانی بسیار کار حساسی است و مراحل قانونی و پزشکی بسیاری باید طی شود. ابتدا، باید مجوز‌هایی از سازمان پزشکی قانونی کشور و رضایت‌نامه خانواده متوفی، دریافت شود. 

وی ادامه داد: در مراحل بعد، جسد از تمام ابعاد از جمله، فیزیکی، سلامت پوست، انواع بیماری‌های مبتلاشده در زمان حیات بررسی می‌شود. از موارد مهم دیگر در بررسی‌ها، آنالیز سابقه خانوادگی و روابط اجتماعی فرد برای اطمینان از عدم ابتلای وی به بیماری‌های جنسی و واگیردار پوستی،است.

مجیدی‌نیا، به ضرورت همکاری برخی ارگان‌های مرتبط اشاره کرد و ادامه داد: درحال حاضر برای تولید انبوه و پیشبرد فرآیند‌های قانونی، به همکاری مراکز پیوند اعضا در سرار کشور نیاز داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر