اجرای طرح تمرکز اشتغال و کار برای دانشآموختگان دانشگاهی از سال آینده
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از شیراز نشست هماندیشی برای تسهیل طرح اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز با حضور مسئولان این واحد دانشگاهی، بنیاد شهید استان فارس و اداره کار و امور اجتماعی استان فارس برگزار شد.
وحید خداپرست، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در این نشست اظهار کرد: سال آینده طرح تمرکز اشتغال و کار برای فارغالتحصیلان دانشگاهی مدنظر قرار گرفته که با تخصیص اعتبار و تسهیلات پیشبینیشده خواهیم توانست کارگاههای کوچک خانگی را برای فارغالتحصیلان دانشگاهی ایجاد و زمینه درآمدزایی آنان را فراهم کنیم.
وی افزود: در حوزه مهارتآموزی و تعاملات، یکی از مهمترین چالشها حل مشکلات فارغالتحصیلان است که در این راستا برنامه وزارت کار و به تبع آن اداره کار استان فارس بر اولویت قرار دادن امتیازات و اعتبارات به فارغالتحصیلان دانشگاهی قرار گرفته است.
خسرو کدخدایی مدیر امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز با اشاره به ویژگیهای طرح پویش که به ارائه دورههای مهارتی همزمان با تحصیل دانشجویان میپردازد، گفت: طرح پویش بهطور ویژه بر اساس تفاهمنامه منعقده بین این دانشگاه و بنیاد شهید استان فارس با مخاطب جامعه هدف دانشجویان ایثارگر و شاهد آغاز شده تا دانشجویان با حرفه و دوره مهارتی آشنا شوند و ثمره آن استفاده از این مهارت در دوره بعد از فارغالتحصیلی دانشجو است.
ایجاد شغل و درآمد پایدار با اجرای طرح پویش
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز با اشاره به تفاهمنامه منعقده بین این دانشگاه و بنیاد شهید بیان کرد: فرایند اجرایی این بخش از تفاهمنامه با هدف اشتغال، کمک مالی و حمایتی از این دانشجویان آغاز شده تا امکان ایجاد شغل و درآمد پایدار برای این دسته از دانشجویان فراهم شود.
محمدامین شایگان افزود: دانشگاه آزاد اسلامی فارس اکنون جزء دانشگاههای پیشرو در کشور بوده و به لحاظ تعداد دانشجویان معرفی شده به صنعت و در راستای ایجاد اشتغال به کار همزمان با تحصیل یا همان طرح پویش جزء پیشتازان این عرصه است. امیدواریم تا با هماهنگی استاندار فارس موانع احتمالی در راستای برگزاری این دوره به حداقل برسد.
علیرضا بیاباننورد معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز با اشاره به اجرای طرح هر دانشجو یک تخصص یک مهارت عنوان کرد: در مجموعه معاونت دانشجویی فرهنگی نیز در راستای ایجاد اشتغال و آشنایی دانشجویان با حرفههای مورد علاقه آنان این طرح در حال برگزاری است که میتوان در راستای همین تفاهمنامه موجود برای اجرای این دورهها نیز از جامعه هدف دانشجویان ایثارگر آغاز کرد.
دانشگاه آزاد اسلامی باید دانشجویان را با حداکثر توانمندی پرورش دهد
معاون هماهنگی و برنامهریزی دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس نیز با اشاره به این نکته که نیروی توانمند حتماً میتواند کار مناسب خود را پیدا کند، مطرح کرد: مسئولیت دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا بسیار سنگین است؛ چراکه موظف بوده دانشجویان و فارغالتحصیلان را در حداکثر توانمندی پرورش دهد.
حسن سلطانی افزود: با تغییر رویکردهای جدید دانشگاه و ایجاد نگاه توانمندسازی به دانشجویان فرایند طرحهایی همانند طرح پویش در این دانشگاه آغاز شده و دورههایی همانند دوره تسهیلگری روستایی با بیش از ۱۰ هزار نفر مخاطب ویژه فعالین اجتماعی روستاها توسط دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در حال برگزاری بوده و این بیشترین تعداد ثبتنام در این دوره تسهیلگری در استان فارس صورت پذیرفته است.
وی وجود بیش از ۱۰ مدرسه عالی مهارتی و سراهای نوآوری و مراکز تحقیقاتی در حال کار در دانشگاه آزاد اسلامی را نیز فرصت بسیار مناسبی برای ایجاد اشتغال دانشجویان برشمرد و بیان کرد: یکی از حلقههای مفقوده در اجرای طرح پویش دغدغه پیمانکاران برای بیمه دانشجویان است که نیاز به تصمیم کلان و ابلاغ عمومی از سوی مراجع مدیریتی استان دارد تا مانند طرحهایی که در دورههای فنی و حرفهای اجرا میشود این نگرانی برای دانشجویان نیز از بین برود.
فرصت حضور دانشجویان شاهد ایثارگر در طرح پویش فراهم شود
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس نیز اظهار کرد: با توجه به اهمیت این طرح پیشنهاد میشود که سایر مراکز دانشگاهی شیراز و استان نیز در این اقدام ارزشمند اجرای طرح پویش دخیل و سهیم شوند و بر اساس ظرفیت و علاقهمندی که دارند این فرصت را برای دانشجویان شاهد ایثارگر ایجاد کنند.
ابراهیم بیانی اضافه کرد: امروزه در جهان و در کشور با علومی مواجه هستیم که نفعی برای ما ندارد و بر همین اساس ورود به بازار کار برای دانشجویی که فن و حرفهای نیاموخته بسیار دشوار است. ایجاد طرح پویش اتفاق بسیار مبارکی بوده که مانند غرس کردن درخت دیربازده است. اینکه اقتصاد خانواده به گردش و رونق بیفتد و به تبع آن اقتصاد کشور نیز پویا شود کار بسیار ارزشمند و بزرگی است.
وی با اشاره به تقویت فرهنگ کار تأکید کرد: باید در موضوع توسعه فرهنگ کار نیز تلاش کنیم هر کس به میزانی که میتواند در تقویت این فرهنگ کوشش کند. حرفهوفن مصداقی برای یک حساب اعتباری است و وقتی دانشجویی حرفهای را میآموزد مانند یک حساب اعتباری بوده که برای او حس مثبت بودن، اعتبار داشتن، مفید بودن و اثرگذار بودن در جامعه را ایجاد میکند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس پیشنهاد کرد که با همکاری پارک علم و فناوری این استان ، اداره کار استان و اداره فنی و حرفهای استان به سمت بهینه اجرا کردن طرح پیشروی و جلساتی با دانشجویان بهویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر در قالب همایش و کارگاه برای تشریح دورههای مهارتآموزی برگزار میشود.
انتهای پیام/