صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۲۱ اسفند ۱۴۰۲
با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود؛

همایش هوش مصنوعی و چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی برق

همایش هوش مصنوعی و چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مخابرات با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد مقدس برگزار می‌شود.
کد خبر : 901070

به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هوش مصنوعی (AI) در مهندسی برق را می‌توان به یک دستیار بسیار ماهر تشبیه کرد که خستگی ناپذیر برای بهینه سازی روش مدیریت و مهار برق کار می‌کند. در حالی که ممکن است شبیه داستان‌های علمی تخیلی به نظر برسد، اما تا حد زیادی بخشی از واقعیت کنونی ما است. در سال ۲۰۲۳، سیستم‌های الکتریکی مبتنی بر هوش مصنوعی پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌اند و عصر جدیدی از کارایی، ایمنی و پایداری را آغاز کرده‌اند.

هنگام طراحی سیستم‌های الکتریکی پیچیده حداقل به چندین همکار متخصص (در تجزیه و تحلیل مجموعه داده ها، شناسایی نقص ها، طراح و ...) نیاز است. هوش مصنوعی با توانایی خود، این نقش را به شکل یکپارچه ایفا می‌کند. چیدمان شبکه‌های الکتریکی را بهینه می‌کند و اطمینان می‌دهد که نه تنها قابل اعتماد هستند بلکه مقرون به صرفه هستند یا نه؟

هوش مصنوعی می‌تواند پیش‌بینی کند که چه زمانی ممکن است یک مؤلفه از کار بیفتد و قبل از بروز هر گونه مشکلی، تعمیر و نگهداری را برنامه‌ریزی کند. این رویکرد فعال نه تنها باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می‌شود، بلکه قابلیت اطمینان کلی سیستم‌های الکتریکی را نیز افزایش می‌دهد.

به عنوان نمونه یک کنترل‌کننده هوشمند برق را تصور کنید، این پردازشگر می‌تواند داده‌ها را بی درنگ تجزیه و تحلیل می‌کنند تا به شکل مؤثر برق را در جایی که بیشتر مورد نیاز است هدایت کنند. این مدیریت پویا ضایعات را به حداقل می‌رساند و منبع تغذیه ثابتی را حفظ می‌کند و این تنها یکی از پرشمار کمک‌هایی است که هوش مصنوعی می‌تواند به مهندسی برق برساند.

بر این اساس در راستای بررسی و اندیشیدن به نقش هوش مصنوعی در مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی همت به برپایی همایشی کرده است.

نخستین همایش بین المللی هوش مصنوعی و چشم انداز آینده آن در علوم مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مخابرات امروز دوشنبه (۲۱ اسفندماه) ار سوی دانش بنیان داده پرداز آرین و با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مقدس مشهد برگزار می‌شود.

مهم‌ترین محور‌های همایش عبارتند از:

  • مهندسی برق - هوش ماشین و رباتیک
  • مهندسی برق - انرژی و محیط زیست
  • مهندسی برق - مخابرات نوری
  • مهندسی برق - الکترونیک
  • مهندسی برق - مخابرات
  • مهندسی برق – کنترل
  • مهندسی برق - قدرت
  • پزشکی (بیوالکتریک)
  • ماشین‌های الکتریکی
  • تکنولوژی فشار قوی
  • لکترونیک قدرت

پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند.

انتهای پیام/

فرهاد بامداد
ارسال نظر