صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۴۷ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان:

ظرفیت نخبگانی و دانشگاهی کشور برای حل مسائل جاری تجمیع می‌شود

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد تلاش دارد تمام اساتید در مرتبه‌های مختلف را در برنامه‌های خود مشمول و ظرفیت موجود در کشور را برای حل مسائل جاری تجمیع کند.
کد خبر : 901030

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، یاسین کیخا؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در نشست با جمعی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس، با بیان اینکه کمتر از دو دهه از عمر بنیاد ملی نخبگان می‌گذرد، گفت: شناسایی، هدایت و به‌کارگیری نخبگان، ماموریت اصلی بنیاد ملی نخبگان است که برای نیل به این ماموریت بنیاد ملی نخبگان جامعه مخاطب خود را از لایه دانش‌آموزی تا لایه مفاخر گسترش داده و تقریباً همه گروه‌های سنی را در بر می‌گیرد.

وی افزود: در ساختار بنیاد ملی نخبگان، دو معاونت ماموریتی وجود دارد. معاونت آینده‌سازان با جامعه دانش‌آموزی و دانشجویی و به عبارتی با لایه توانمندسازی استعداد‌ها برای رسیدن به اثرگذاری و اثربخشی ارتباط دارد و مخاطب معاونت سرآمدان و نخبگان، اساتید و نخبگان کشور هستند که به اثربخشی رسیده‌اند و در حال حاضر منشأ تاثیرگذاری هستند.

کیخا ادامه داد: در لایه اساتید، بنیاد ملی نخبگان در تمام سال‌های گذشته، در مجموع دو طرح جدی داشته است. در طرح شهید احمدی روشن اساتید به عنوان استاد راهبر شرکت می‌کردند تا محور تربیتی و توانمندسازی دانشجویان مستعد باشند و در طرح مرحوم کاظمی آشتیانی نیز اساتید جوان مخاطب بودند و در آن سالانه حدود ۱۰۰ نفر از نخبگان کشور از تسهیلات جذب به عنوان هیئت علمی دانشگاه و مراکز علمی برخوردار می‌شدند که این عدد در مواجهه با تعداد اساتید جذب‌شده در کل کشور بسیار کوچک است. از طرفی، طرح کاظمی آشتیانی تنها سه سال اول جذب نخبگان را پوشش می‌داد و بعد از آن بنیاد ملی نخبگان هیچ برنامه‌ای برای استفاده از توان اساتید جوان نداشت.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به رویکرد‌های جدید این بنیاد در دور جدید، تصریح کرد: توسعه جامعه مخاطب در لایه اساتید، یکی از اهداف اصلی بنیاد ملی نخبگان در دور جدید است. در واقع، این بنیاد تلاش دارد تمام اساتید در مرتبه‌های مختلف را در برنامه‌های خود مشمول و ظرفیت موجود در کشور را برای حل مسائل جاری تجمیع کند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه اثربخشی و اثرگذاری بارز مبتنی بر استعداد ذاتی و همت بلند، مهمترین شاخصه نخبگی از نظر سند راهبردی کشور در امور نخبگان است، تعریف خود اثرگذاری بارز ضرورت دارد. در واقع، شاخص‌های این اثرگذاری باید از منطق مورد پذیرش در جامعه علمی برخوردار باشد.

وی با بیان اینکه شناسایی در سطوح مختلف مستعدان رزومه‌پایه است، افزود: دلیل تاکید بر رزومه در شناسایی مستعدان اینست که این افراد هنوز به لایه حرفه‌ای وارد نشده‌اند، اما در لایه اساتید به دلیل حضور افراد در لایه حرفه‌ای اثرگذاری، حتی رزومه نیز باید مبتنی بر اثربخشی باشد.

کیخا با اشاره به رویکرد شناسایی فعال اساتید نخبه در دور جدید، یادآور شد: بنیاد ملی نخبگان در دور جدید به درگاه‌های شناسایی اساتید وزن و اعتبار می‌دهد. در واقع، بنیاد تلاش دارد اثرگذاری افراد را در محیط حرفه‌ای به صورت فعال شناسایی کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر