صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۶ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۳
مزایا و معایب نظام حزبی در گفت‌وگوی آنا با کاظم جلالی؛

برخی برای اثبات خوب بودن می‌گویند به هیچ حزبی وابسته نیستم

رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم فعالیت احزاب، اظهار کرد: نظام حزبی قابل القا از بالا و دولت‌ها نیست، بلکه باید فرهنگ آن ایجاد شود و هنوز در کشور ما فرهنگ سیاسی که حزب را بپذیرد، شکل نگرفته است.
کد خبر : 901

کاظم جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، درباره مزایا و معایب نظام حزبی و در پاسخ به این سؤال که "چرا در طول انقلاب اسلامی احزاب قدرتمند در کشور شکل نگرفتند؟"، اظهار کرد: هنوز در کشور ما فرهنگ سیاسی که حزب را بپذیرد به‌طور کامل شکل نگرفته است و این در حالی است که سیستم حزبی جزئی از هر نظام دموکراتیک باید باشد.


مشارکت‌های توده‌ای قابل پیش‌بینی نیستند


رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، با بیان اینکه "نبود احزاب سیاسی در کشور، مشارکت را به سمت مشارکت‌های توده‌ای پیش می‌برد"، گفت: البته مشارکت‌های توده‌ای مشارکت‌های بدی نیستند اما در عین حال پیش‌بینی‌پذیر هم نیستند و می‌توانند در برخی مواقع نیز اثرات منفی داشته باشند.


وی ادامه داد: زمانی‌که مشارکت مبتنی بر تحزب باشد، انتخابات پیش‌بینیپذیر می‌شود و افراد در داخل حزب‌ها آموزش می‌بینند و ارتقاها هم بر اساس شایستگی و لیاقت انجام می‌شود و حزب سیاسی تلاش می‌کند برای کشور برنامه داشته باشد.


رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ضعف حضور احزاب در انتخابات کشورمان، تصریح کرد: انتخابات‌های کشور ما اکثرا فردمحور و شخصیت‌محور است و پس از آنکه رئیس‌جمهوری انتخاب می‌شود تازه کار انتخاب کابینه را آغاز می‌کند و رئیس‌جمهوری منتخب باید به دنبال افراد مناسبی برای تصدی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های زیرمجموعه قوه مجریه باشد.


هنوز برخی وقتی می‌خواهند بگویند آدم خوبی‌اند می‌گویند وابسته به هیچ حزبی نیستم


جلالی نبود، کادر متخصص را یکی از معایب عدم وجود احزاب دانست و اظهار کرد: البته نظام حزبی نیز بدون ایراد نیست و آن هم دارای ضعف‌هایی است اما اگر می‌خواهیم به شکل دموکراتیک کشور را اداره کنیم باید به سمت نظام حزبی برویم.


نمانیده شاهرود در مجلس در پاسخ به این سؤال که "چرا برخی دولت‌ها مخالف فعالیت احزاب در کشور بودند"، تصریح کرد: البته مخالفت‌هایی در این زمینه وجود داشت اما به طور کلی نظام حزبی قابل القا از بالا و دولت‌ها نیست، باید فرهنگ آن ایجاد شود و هنوز در کشور ما فرهنگ سیاسی که حزب را بپذیرد به‌طور کامل شکل نگرفته است.








نظام حزبی قابل القا از سوی دولت‌ها نیست، باید فرهنگ آن ایجاد شود

وی با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر افرادی‌ که می‌خواهند بگویند من آدم خوبی هستم می‌گویند وابسته به هیچ حزب و جریانی نیستم و حتی از حزب با عنوان باند و گروه نام می‌برند که این نیاز به فرهنگ‌سازی سیاسی دارد.


جلسات مربوط به تشکیل حزب لاریجانی در جریان است


رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس، در پاسخ به سؤالی درباره آخرین اخبار تشکیل حزب رهروان ولایت که معروف به حزب آقای لاریجانی است، گفت: این عبارت حزب آقای لاریجانی عبارت غلطی است و ایشان به دنبال تشکیل حزب نیستند؛ بلکه برخی از دوستان آقای لاریجانی می‌خواهند در یک قالب و به شکل همگرایانه در کنار یکدیگر کار کنند.


جلالی اضافه کرد: این قالب هم می‌تواند حزب، جبهه، جمعیت و حرکت باشد. آنچه مهم است موضوع در کنار هم بودن و نقش‌آفرینی است و جلسات مربوط به آن در حال برگزاری است.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر