صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۶ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد؛

افت کیفیت کارآموزی دانشجویان علوم آزمایشگاهی/ بخش خصوصی انگیزه آموزش ندارد

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افت کیفیت دوره‌های کارآموزی دانشجویان علوم آزمایشگاهی، گفت: بخش خصوصی که به‌عنوان پیمانکار، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی مراکز درمانی دانشگاه‌های دولتی را در اختیاردارند، علاقه‌ای برای آموزش ندارند.
کد خبر : 900969

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ احمد قره‌باغیان گفت: واگذاری آزمایشگاه‌ها در برخی دانشگاه‌ها به بخش خصوصی لطمه بزرگی را به آموزش دانشجویان علوم آزمایشگاهی وارد کرده، چون بخش خصوصی هیچ علاقه و ارادتی به آموزش ندارد و همین امر باعث شده تا دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی در محیط کار توانایی کامل را نداشته باشند.

وی افزود: دانش‌آموختگان مقطع ارشد در رشته علوم آزمایشگاهی باید پاسخگوی نظام سلامت باشند و بتوانند در آزمایشگاه‌های تشخیص طبی نتایج آزمایشگاهی را با توجه به شرایط بالینی بیمار تجزیه‌وتحلیل کرده و به پزشک کمک کنند تا نسبت به تشخیص، پیگیری درمان و ارزیابی از پاسخ بیمار به درمان تصمیم بگیرد.

سخنران بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای 11 الی 14 اردیبهشت‌ماه 1403 در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود، یادآور شد: این موضوع زمانی اتفاق می‌افتد که فرد آزمایشگر دانش کافی را در ارتباط با درخواست آزمایش، نتایج آن و قابلیت تعمیم نتیجه با بالین بیمار را داشته باشد.

وی گفت: کشورهای پیشرو در دروس آزمایشگاهی دانشجو را وادار به فکر کردن کرده و قدرت تصمیم‌گیری دانشجو را نسبت به بالین و بیمار افزایش می‌دهند و درواقع بیشتر دروس آموزشی بر مبنای شناسایی مشکلات موجود طراحی‌شده و همین امر به شناخت و  تشخیص بیماری و روش‌های پیشگیری آن منجر می‌شود.

قره‌باغیان بابیان اینکه رشته دکترای علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت بسیار مهم و مثمر ثمر بوده است، افزود: درگذشته در خیلی از شهرهای بزرگ آزمایشگاه تشخیص طبی وجود نداشت و بیمار مجبور بود به شهرهای اطراف و یا مراکز استان مراجعه کند و یا نمونه آزمایش بیمار به این مراکز ارسال می‌شد که خوشبختانه و در حال حاضر در تمامی شهرهای کشور از دانش‌آموختگان رشته دکترای علوم آزمایشگاهی حضور دارند.

وی گفت: قطعاً پذیرش مجدد دانشجو در رشته دکترای حرفه‌ای علوم آزمایشگاهی، نیاز نظام سلامت به مسئولان فنی توانمند و کارآمد را تأمین می‌کند و نیز سبب ایجاد انگیزه برای دانش‌آموختگان رشته علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی خواهد بود و ارتقاء علمی و شغلی را به همراه خواهد داشت؛ همچنین از مهاجرت نخبگان و دانش‌آموختگان رشته علوم آزمایشگاهی جلوگیری خواهد کرد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر