نامه به رئیسجمهور برای رفع فیلتر سایت شهید بهشتی/برخی اساتید اخراجی به محل کار خود برگشتند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی صبح امروز یکشنبه ۲۰ اسفند در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
سکینه سادات پاد، دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی در ابتدای این نشست با اشاره به عملکرد این ماموریت در یک سال گذشته گفت: ما به دلیل بحث انتخابات ترجیح دادیم با تاخیر گزارش یک ساله خود را ارائه دهیم. انقلاب اسلامی با صدور چنین حکمهایی از خود علایم حیاتی نشان میدهد. وقتی کسی از جنس مردم معین میشود در جایگاهی برای مردم قرار بگیرد این امیدوارکننده است، اما چالشهایی هم دارد. یعنی حکم من را نفر اول اجرایی کشور امضا میکند و میخواهد من به نمایندگی از مردم نظارتی بر عملکرد دستگاههای اجرایی داشته باشم.
وی افزود: در یک سال گذشته بنده یک دسته بندی کلی آماده کردم که امروز ارائه میدهم. در چند موضوع مهم بحث حقوق عامه مثل آزادی بیان، حق برگزاری تجمعات، حریم خصوصی شهروندان و... ذیل این حکم قرار دارد. حقوق مادی و معنوی زنان، دفاع از حقوق ملت ایران در مجامع بینالمللی به خصوص مجامع حقوق بشری و... از این دسته است. برخی اقدامات ما برای دفاع از حقوق مردم داشته و برخی جنبه زیرساختی داشته است. ما مبتنی بر نگاه جمهوری اسلامی به دنبال احقاق حقوق اجتماعی مردم هستیم. شاید نزدیک ۱۰۰ نامه در موارد متعدد در زمینه دفاع از حقوق مردم که دربرگیری ملی داشته نوشته ایم و با سازمانها و ارگانها ارسال کردیم.
نامه به رئیس جمهور برای رفع فیلتر سایت شهید بهشتی
وی ادامه داد: چون جایگاه پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی دارم نمیتوانم کاملا چریکی و بیمحابا در همه موارد ورود کنم، اگرچه که در برخی موارد این کار را انجام دادم. شاید اولین بحثی که من و این حکم را بیشتر در معرض نگاه و توجه قرار داد بحث ورود به مقوله حجاب بود. در فروردین سال گذشته که حسب اتفاقاتی که رخ داد من واکنشی داشتم که منجر به موضع گیری هایی شد که نتایجی هم به نفع مردم داشت. بحث فیلترینگ باتوجه به جایگاه من بسیار مهم بود و من برای رسیدن به آزادی بیان توجه میکردم و چون همزمان با بنده حکمی برای آقای آقامیری به عنوان دبیر فضای مجازی صادر شد و در بند ۱۱ حکم ایشان ماموریت گرفتند در خصوص سیاستهای مسدودسازی بازنگری کنند، من توجه ویژه ای به این بخش داشتم چون دیگر فضای مجازی به بخش مهمی از زندگی مردم بدل شده و من هم تلفنی و هم با یک نامه با ایشان ارتباط برقرار کردم که اقدامات ایشان را بدانم، ولی پاسخی دریافت نکردم. این مسئله را خدمت رئیس جمهور نیز اعلام کردم و خواستم که این مسئله تعیین تکلیف شود.
پاد اضافه کرد: من در بررسیها دیدم سایت شهید بهشتی سالهاست که فیلتر است و من طی نامهای خواستم به دلیل جایگاه والای شهید بهشتی و گسترش اندیشههای این یار امام این سایت رفع فیلتر شود و این درخواست با دستور رئیس جمهور در دست پیگیری است.
پیگیری ماجرای تقلب در کنکور و ارسال نامه در خصوص حقوق شهروندی/ برخی اساتید اخراجی به محل کار خود برگشتند
وی ادامه داد: در ماجرای تقلب در کنکور نیز من نامه نگاریهایی انجام دادم و در خصوص حقوق شهروندان نامهای به وزیر علوم ارسال کردم. در زمینه اخراج اساتید دانشگاه نیز من خود را مسئول میدانستم به این حوزه ورود کنم. من از اساتید مدعی در این زمینه خواهش کردم اگر استادی دارند برای من ارسال کنند که خیلی از اساتید این کار را انجام دادند، ولی هیچ مستندی به من ندادند و فقط اسامی به دست من رسید که من این اسامی را برای رئیس جمهور، وزیر علوم و وزیر همچنین بهداشت ارسال کردم و این موضوع را پیگیری کردم. که در نتیجه برخی از اساتید به کار خود برگشتند. من میتوانستم این آمار را قبل از انتخابات ارائه دهم، اما نمیخواستم شائبهای ایجاد کند که این کارها برای کشاندن مردم به پای صندوق های رای صورت گرفته است.
پیگیر استخدام نخبگان در دستگاههای دولتی هستم/ به مردم سردشت بدهکاریم
دستیار رئیس جمهور ادامه داد: در ماده ۲۵ خدمات کشوری تمام موسسات عمومی موظف هستند حقوق مردم را تسریع، تشریح و در معرض دید قرار دهند لذا من از تمامی وزارتخانهها خواستم این کار را انجام دهند که برخی از آنها همکاری کردند و گروهی نه که حتما کوتاهیها در این مسیر به گوش رئیس جمهور رسیده است. من همینطور پیگیر استخدام نخبگان در دستگاههای دولتی شدم تا این افراد در کشور بمانند و به ملت خود خدمت کنند نه اینکه اینجا تحصیل کنند و به دلیل اینکه شرایط برای موثر بودنشان فراهم نیست مهاجرت کنند. در همین راستا از اقای لطیفی مسئول این حوزه درخواستهایی داشتم که مشغول نامه نگاری هستیم و پس از حصول نتیجه به اطلاع مردم میرسانیم. در بخش بینالملل ما مسئله سردشت و مصدومان شیمیایی آن را به طور ویژه در نظر گرفتیم. ما احساس میکنیم به مردم این منطقه بدهکاریم. من به آنجا رفتم و با مردم گفتگو کردم و دنبال این بودم که سفیر ژاپن را با آنجا ببرم که حضور کاردار سفارتخانه در ان برنامه اتفاق ویژه ای بود. ما هدفگذاری داشتیم ۱۰۰ شکایت از شرکت های فرانسوی، امریکایی و انگلیسی که در فروش تسلیحات شیمیایی به صدام دست داشتند در سازمانهای جهانی به ثبت برسانیم که در حال پیگیری است.
وی افزود: ایرانیان خارج از کشور نیز برای ما بسیار اهمیت دارند و هر ایرانی در هر کجای دنیا هموطن ماست. ما تلاش کردیم با همراهی کلینیک حقوقی دانشگاه علامه مشکلات قانونی مربوط به انها را حل کنیم. در بخش زنان لایحه مربوط به زنان که دو دهه از عمر آن میگذرد، من به هیئت رئیسه مجلس نامه زدم و توییت زدم که چه مصلحتی دارد لایحه امنیت زنان که در راستای کرامت بانوان و صیانت از زنان است تعیین تکلیف نمیشود؟ اگرچه پاسخ مکتوب نگرفتم و آقای قالیباف پس از صحبتهای رهبری در این خصوص سخن گفتند اما نمیدانیم این لایحه به عمر این مجلس میرسد یا خیر؟
در منطقهای از شیراز که حقوق ابتدایی مردم خیلی جدی گرفته نمیشد ورود کردم
دستیار رئیس جمهور با بیان اینکه در حوزه آسیبهای اجتماعی زنان تا پیش از بررسیهای ما هیچ ورودی به طور رسمی در این خصوص وجود نداشت، تصریح کرد: ما باید مشکلات مربوط به این قشر را حل کنیم تا روز به روز بیشتر نشوند و به همین دلیل به این حوزه ورود کردیم و با استاندارها و متخصصان این حوزه جلساتی داشتیم که پیشنهادات مربوط به این جلسات را خدمت رئیس جمهور ارسال کردیم که ایشان دستور تشکیل ستاد مشترک آسیب اجتماعی زنان ذیل یکی از شوراهای وزارت کشور به وزیر کشور دادند. من با خانوادههایی که سال گذشته در اتفاقات ۱۴۰۱ فرزندانشان را از دست دادند دیدار کردم. در استانها پیگیر مسائلی بودم که فراگیری بیشتری داشت. به عنوان مثال در منطقهای در شیراز حقوق ابتدایی مردم خیلی جدی گرفته نمیشد که در آنجا نیز ورود کردیم که با استقبال استانداری نیز مواجه شد.
در زمینه بیماریهای خاص و کمبود داروها گزارشهای خوبی تهیه شده
وی با بیان اینکه افرادی به عنوان گزارشگر و ناظر کمبودها در راستای دارو را بررسی میکنند، گفت: من جایگاهی با عنوان گزارشگران موضوعی در نظر گرفتم که در زمینه بیماریهای خاص و کمبود داروها گزارشهای خوبی تهیه شده که من آنها را به ریاست جمهوری ارائه دادم. بحث شورای فقهی زنان نیز بسیار مهم است، نظام جمهوری اسلامی باید بتواند مسائلش را در بستر فقه حل کند. ما کارهای مطالعاتی مربوط به این حوزه را انجام دادیم.
باید به دختران دهههای ۵۰ و ۶۰ امتیاز ویژه بدهیم
وی ادامه داد: دختران دهههای ۵۰ و ۶۰ جزو فراموششدگان قوانین ما هستند که من به این سوژه ورود کردم چون معتقدم حق نداریم فردی را به این دلیل که مجرد است از حقوقش محروم کنیم. از مسائل استخدامی گرفته تا موارد ریز و درشت دیگر که بسیاری از دختران مجرد از آنها محروم هستند. من معتقدم ما باید به این گروه امتیازات بیشتری بدهیم. در مسئله جمعیت نیز باید بستههای انگیزشی در نظر بگیریم.
پاد ابراز داشت: درخصوص بحث حجاب در ماههای اخیر مسائل مختلفی مطرح شده است. ما یک بسته زیست عفیفانه متناسب با عرف و شرع تهیه کردیم و من از خرداد سال گذشته منتظر هستم که با آموزش و پرورش در این خصوص جلساتی داشته باشیم که این بستهها در مدارس ابتدایی توزیع شود، ولی هنوز موفق به برگزاری این جلسه نشدیم. در خصوص اهمیت قتلهای ناموسی نیز ورود کردیم چون توجه به این مسئله نیز بسیار مهم است.
به گفته وی، ورود دیگر ما در موضوع آزادی بیان و مطبوعات است، در این مسیر به این جمع بندی رسیدیم که قانون مطبوعات باید با حضور اصحاب رسانه تغییر کند و نگاه جدیدی به آن وارد شود.
دستیار رئیس جمهور درباره بحث عدالت جنسیتی و پیگیری آن نیز گفت: ورود به این مساله برای ما مهم بود، ما ارتباطات ویژه و مستمری با نخبگان و اساتید داشتیم و هرچه که به شما گزارش دادم نظر بیش از ۱۰ کارشناس در حوزه های مختلف بود. سرجمع این موارد به در نظر گرفتن یک جایزه ملی انجامید که به دنبال راه اندازی دبیرخانه آن هستیم.
گزارش در حال به روز رسانی است...
انتهای پیام/