زوایایی پنهان از زدوخورد کشتیگیر ایرانی در آنتالیا؛ از افسوس پدر تا مربیای که از برد مختاری ناراحت شد!
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، درحالیکه ستاره چند سال اخیر کشتی فرنگی استان فارس دوره محرومیتش را سپری میکرد و البته خبر خوبی از اتحادیه جهانی به او داده شده بود که میتواند از ۱۳ فروردین بار دیگر به صحنه مسابقات برگردد، یک کشتیگیر دیگر از این استان دچار تعلیق شد، این بار از سوی فدراسیون کشتی؛ محمدرضا مختاری.
کشتیگیری که سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ ملیپوش وزن ۷۲ کیلوگرم تیم محمد بنا اعزامی به اسلو و بلگراد بود که البته مدالی نگرفت. او سال ۲۰۲۳ دوبنده تیم ملی را به دانیال سهرابی واگذار کرد، درحالیکه تصمیم گرفته بود وزنش را بالا ببرد و در وزن المپیکی ۷۷ کیلوگرم رقابت کند.
او باختهاش را در وزن جدید داد و جام وهبیامره و کشتیای که با امین کاویانینژاد به عنوان مدعی اصلی ۷۷ کیلوگرم در غیابِ علی گراییِ محروم، گرفت نشان داد حالا دیگر در این وزن کاملا جا افتاده است.
مختاری میتوانست پیشبینیها را تغییر داده و برخلاف چیزی که کادرفنی میخواست! و یا به عبارتی دیگر انتظارش را داشت، گزینه اصلی اعزام به مسابقات گزینشی آسیایی باشد و اگر در بیشکک سهمیه میگرفت مثل همه آنهایی که مزد سهمیه گرفتنشان قرار است حضور در المپیک باشد؛ حالا میدان بزرگی، چون المپیک پاریس را تجربه کند.
بخشهایی از گفتوگوی خبرنگار ورزشی آنا با ساسان خوبیاری رئیس هیئت کشتی استان فارس را در مورد مسئله پیش آمده در آنتالیا برای کشتیگیر شیرازی میخوانید:
*وقتی یک میدان بزرگ را تجربه میکنی و رقابت در سطح بالا و نزدیکی دنبال میشود، به هرحال چنین اتفاقاتی اجتنابناپذیر است. من با خود محمدرضا بعد از آن اتفاق صحبت نکردم، اما با بقیه بچهها که در ترکیه هستند حرف زدم. فشار روانی زیادی به او وارد شده و همه هم اتفاق نظر دارند که داوریها خیلی مشکل داشته است. ظاهرا در کشتیهای قبلی هم همین بوده و خیلی به ضرر بچهها سوت زدند. البته که مختاری باید خودش را کنترل میکرد، آنهم با توجه به شرایطی که داشت و توانسته بود رقیب اصلی خودش را ببرد و کار را درنهایت به نفع خودش تمام کند.
*به نظر من کشتیگیری که توانسته امین کاویانینژاد را ببرد و کاویانینژاد هم امیر عبدی را با اختلاف برده بود، بهترین نفر حال حاضر برای اعزام به مسابقات گزینشی آسیایی است. حالا هم امیدوارم تمام جوانب در نظر گرفته شود و کسی که بهترین نفر حال حاضر ما در ۷۷ کیلوست به گزینشی اعزام شود.
*از طرفی ما محمدعلی گرایی را هم داریم، مسابقات که تمام شد خوب است در رابطه با چگونگی بازگشت او به چرخه جلسه گذاشته شود. اگر نظرشان روی مسابقه انتخابی است، بگذارند، اگر هم صلاح دانستند او را از یک رقابت خارجی وارد چرخه کنند.
*محمدرضا مختاری زحمت زیادی در یک سال گذشته کشید که بتواند خودش را در ۷۷ کیلوگرم مطرح کند. شب و روز خودش و خانوادهاش متمرکز روی این قضیه بود. خانواده هم همیشه درگیر تمرین و حواشی تمرین بچه میشود. پدرش بعد از این اتفاق به هیئت آمد، خیلی ناراحت بود و افسوس میخورد، از یک سالی که محمدرضا و خانوادهاش همه زندگیشان را وقف موفقیت این بچه کرده بودند، همه چیز باید سر جای خودش قرار بگیرد که کار درست پیش برود. شرایط این بچهها بار سنگین مضاعف روانی بر خانوادهها ایجاد میکند، آنها همه تلاششان را میکنند که شرایط ایدهآل را به وجود آورند. در این یک سال کل خانواده مختاری بسیج شده بودند که محمدرضا به المپیک برسد و هدفشان کسب مدال المپیک بود.
*محمدرضا در آنتالیا نشان داد که چقدر در این وزن جا افتاده، یک موضوعی که نباید ناگفته بماند، کشتی قبلی مختاری با امین کاویانینژاد است. شما فیلم این کشتی را ببینید، هر دو کشتیگیر ایرانی بودند و اعضای کادر فنی هم باید فرااستانی عمل میکردند. مربی خوزستان (فرزاد ایمانعلیزاده) در کُچ کاویانینژاد نشسته و در فیلم کاملا مشخص است که طرفِ کشتیگیر خودش را دارد درحالیکه مربی تیم ملی باید بیطرف باشد. او از فرط ناراحتی باختن کاویانینژاد، ۱۵ ثانیه مانده به پایان کشتی کاویانینژاد و محمدرضا مختاری صندلی کچ را ترک کرد و این جای سوال دارد که چرا آنها بیطرف عمل نکردند. از حرکاتشان مشخص بود مربی تیم ملی بیطرف نبود و تمایل داشتند کاویانینژاد ببرد. این هم از نظر روانی تاثیر خوبی روی کشتیگیر ندارد.
*محمدرضا مختاری حریف مستقیم خودش را برده، فدراسیون هم باید این را در نظر بگیرد، او از نظر فنی شرایط بهتری دارد؛ اتفاقی هم که افتاده باید جو سالن را ببینید. انگار همه آمادگی داشتند برای چنین شرایطی، حتی رئیس فدراسیون ترکیه هم وسط تشک هست و بچهها میگفتند در بین تماشاگران هم یک عده با چوب نشسته بودند، یک حالتی که انگار میخواستند حمله کنند. به نظر میآمد شرایط را از قبل چیده بودند که بریزند وسط تشک؛ به هرشکل من امیدوارم این مورد فنی را در نظر بگیرند که زحمات یک سال این جوان هدر نرود، خصوصا اینکه محمدرضا مختاری کشتیگیری است که هم در سرپا خوب فن اجرا میکند و هم در خاک، در شرایطی که اکثر کشتیگیران در یکی از اینها ضعف دارند. او استعداد بینظیری است.
انتهای پیام/