صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۱ - ۲۰ اسفند ۱۴۰۲

نفوذناپذیری ملاط‌های کاهگلی و سیمانی با تولید پودری آبگریز

پژوهشگران یکی از شرکت‌های فناور به منظور کاهش نفوذ آب به سازه‌های کاهگلی و سیمانی، موفق به تولید پودری صد درصد آب‌گریز شدند.
کد خبر : 900846

احسان صادقی، رئیس هیئت مدیره یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه کاشان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: در این شرکت موفق به تولید محصول افزودنی آبگریز شدیم که یک نوع از این محصول مخصوص ملاط‌های سیمانی و نوع دیگر ویژه ملاط‌های کاهگلی به کار برده می‌شود.

وی گفت: یک بیستم این افزودنی به ملاط سیمانی یا کاهگلی به صورت خشک اضافه و سپس با افزودن آب، ملاط آماده اجرا می‌شود. سطح ملاط و داخل آن کاملاً آبگریز است یعنی آب به داخل سیمان یا کاهگل نفوذ پیدا نمی‌کند.

وی درباره ویژگی‌های محصول افزودنی به کاهگل گفت: اکنون در بازار برخی محصولات با عنوان کاهگل آبگریز و ضد آب وجود دارد در صورتی که این محصولات پلیمری‌اند.

صادقی اضافه کرد: برخی از محصولات روی سطح کاهگل نیز از پوشش آبگریز استفاده می‌کنند؛ محلولی که روی سطح کاهگل زده شده و خاصیت آبگریزی پیدا می‌کند. این پوشش در صورت خراش یا وقوع طوفان شن خاصیت خود را از دست می‌دهد؛ اما این محصول پلیمری نیست؛ بلکه همان کاهگل سنتی است.

به گفته این محقق، ضمن اینکه پوشش سطح ملاط خاصیت آبگریزی دارد، درون آن نیز دارای این خاصیت است.

وی درباره ویژگی‌های محصول افزودنی به کاهگل سیمان نیز گفت: این افزودنی برای استفاده از نما‌های ساختمان‌های مناطق شمالی کشور استفاده می‌شود. اغلب نما‌های غربی ساختمان‌های شمال کشور به علت ایزوگام چهره نازیبایی دارند.

صادقی اضافه کرد: نما‌های غربی ساختمان باید ایزوگام شوند، زیرا باران به داخل ساختمان نفوذ پیدا می‌کند. زیر ایزوگام نیز حتما باید پلاستر (لایه نازکی از مصالح خاص مانند سیمان، آهک و گچ) شود؛ اما اگر یک‌بیستم از پلاستر داخل این محصول مخلوط شود، ساختمان‌ها دیگر نیازی به ایزوگام ندارند.

وی افزود: از این مواد افزودنی می‌توان به‌عنوان بندکشی برای کف سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه استفاده کرد. اغلب خانم‌های ایرانی برای نظافت کف سرویس بهداشتی و آشپزخانه از جوهر نمک استفاده می‌کنند. جوهر نمک خورنده سیمان است یعنی با سیمان واکنش نشان می‌دهد. بندکشی‌ها بلافاصله زرد می‌شوند و جلوه و زیبایی سرویس بهداشتی و آشپزخانه از بین می‌رود. این واکنش تا سوراخ شدن بندکشی‌ها ادامه پیدا می‌کند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت فناور تاکید کرد: این محصول (پودر آبگریز) ضد اسید و ضد گاز است و اگر در یک‌پنجم دوغاب برای بندکشی از این محصول استفاده شود، پس از خشک شدن، محل بندکشی دیگر با جوهر نمک واکنش نشان نمی‌دهد و رنگ آن زرد نمی‌شود. همچنین در بندکشی دیوار‌های سرویس‌های بهداشتی و حمام نیز می‌توان از این محصول استفاده کرد.

صادقی بیان کرد: اکنون این دو محصول به مرحله تجاری‌سازی و تولید انبوه رسیده و رایزنی‌هایی نیز برای ورود این محصول به بازار کشور‌های عراقی، سنگال، آفریقای جنوبی، کشور‌های شرقی و روسیه انجام داده‌ایم.

انتهای پیام/

ارسال نظر