صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۶ فروردين ۱۴۰۳
یک متخصص گوش، حلق و بینی در گفت‌وگو با آنا:

دیابت و بیماری‌های قلبی ریسک عوارض جراحی بینی را افزایش می‌دهند

یک متخصص گوش، حلق و بینی گفت: سن بالا و بیماری‌های مزمن مانند دیابت و بیماری‌های قلبی ریسک عوارض جراحی بینی را افزایش می‌دهند.
کد خبر : 900756

غلامرضا بیاضیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: جراحی بینی یا رینوپلاستی برای تغییر شکل و اصلاح ناهنجاری‌های بینی مورداستفاده قرار می‌گیرد که البته ممکن است با عوارض و مشکلاتی همراه باشد.

وی «درد و تورم»، خونریزی، عفونت و تغییرات حسی را به‌عنوان عوارض جراحی بینی برشمرد و افزود: درد و تورم با گذر زمان کاهش می یایند، خونریزی نیز معمولاً در روزهای اول پس از عمل اتفاق می‌افتد که با مراقبت‌های مناسب بهبود می‌یابد.

این متخصص گوش، حلق و بینی گفت: هر جراحی با خطر عفونت همراه بوده که مهم‌ترین دلیل آن رعایت نکردن مراقبت‌های بهداشتی است؛ بیمار باید در صورت بروز علائم عفونت مانند تورم شدید، قرمزی، درد یا ترشحات غیرعادی، به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب را دریافت کند.

وی یادآور شد: پس از جراحی بینی، شاید تغییراتی در حس بینایی، بویایی و چشایی ایجاد شود که این تغییرات معمولاً موقتی هستند و با گذر زمان بهبود می‌یابند.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: عوامل متعددی بر بروز یا عدم عوارض جراحی بینی تأثیر دارند که تجربه و مهارت جراح یکی از آن‌ها است؛ وضعیت سلامتی شما قبل از جراحی نیز می‌تواند بر عوارض تأثیر بگذارد. به‌عنوان‌مثال بیماران با بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی، عفونت‌های مزمن و غیره ممکن است در معرض ریسک بیشتری از عوارض جراحی بینی باشند.

 وی افزود: سن بیمار نیز می‌تواند بر عوارض عمل بینی تأثیر داشته باشد، درواقع بیماران جوان‌تر بهبودی بهتری پس از جراحی دارند، درحالی‌که بیماران مسن‌تر احتمالاً با عوارض بیشتری مواجه شوند؛ همچنین سبک زندگی، تغذیه، میزان استرس و مصرف دخانیات نیز مؤثر هستند.

بیاضیان تأکید کرد: رعایت دستورات پس از جراحی بینی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر دستورات پس از جراحی به‌درستی رعایت نشوند، ممکن است خطر عوارض بیشتری به وجود آید؛ پس از جراحی، پزشک شما داروهایی مثل، ضدالتهاب‌ها و ضد عفونت‌ها را تجویز می‌کند که باید با دقت و به‌موقع مصرف شوند. همچنین، رعایت مراقبت‌های پس از جراحی مانند استفاده از پنبه‌های مرطوب، نگهداری از بینی عمل شده، استفاده از یخ و استراحت کافی نیز بسیار مهم هستند.

 وی افزود: در دوره اولیه پس از جراحی، اجتناب از فعالیت‌های شدید و ورزش‌های سنگین توصیه می‌شود چون فعالیت‌های زیاد می‌توانند باعث افزایش خونریزی و تورم شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر