صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محسن برمهانی خبر داد؛

پخش ۱۳ فیلم ایرانی جدید از تلویزیون در ایام نوروز/ فرزاد حسنی مجری سال تحویل شبکه نسیم شد

معاون سیمای رسانه ملی گفت: امسال ۹ برنامه زنده برای سحر و ۱۰ برنامه افطار، ۱۵ برنامه ترتیل خوانی و ۱۵ برنامه مناجات خوانی داریم. سریال‌های «زیرخاکی»، «نون خ»، «رستگاری» و «هفت سر اژدها» نیز سریال‌های مناسبتی امسال است.
کد خبر : 900312

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری ویژه برنامه‌های نوروز ۱۴۰۳ و ماه مبارک رمضان پیش از ظهر امروز در مرکز همایش‌های صداو سیما برگزار شد.

در ابتدای این نشست محسن برمهانی معاون سیمای رسانه ملی عنوان کرد: امسال با آنچه به همزمانی ماه مبارک رمضان و ایام نوروز به جای این که طبق روال مرسوم  برای سیزده روز عید نوروز برنامه ریزی کنیم توفیق داریم که برای سی روز برنامه ریزی کنیم.

 وی افزود:در همین راستا، ۹ برنامه زنده سحر و ۱۰ برنامه افطار و ۱۵ برنامه ترتیل خوانی و ۱۵ برنامه مناجات خوانی داریم. پنجاه برنامه معارفی و بیست برنامه ویژه سخنرانی ایام ماه مبارک رمضان را داریم.

 از برنامه‌های ویژه امسال می‌توانم به برنامه «محفل» اشاره کنم. سال گذشته استقبال خوبی از این برنامه شد و طیف رنگارنگ و متنوعی داشت. امسال هم با همان ترکیب دو ناظر خارجی و سه ناظر ایرانی را داریم. بخش جدید «زندگی پس از زندگی» را در شبکه چهار خواهیم داشت که برنامه افطارگاهی شبکه چهار است. پویش «زندگی با آیه‌ها»  هم برنامه ای است که با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی روی آنتن می‌رود.

پخش دو سریال «نون خ» و «زیرخاکی»

وی افزود: در شبکه یک ابتدا سریال «زیرخاکی» تا لیالی قدر پخش می شود و بعد سریال «نون خ» را تا عید فطر داریم. شبکه دو سیما مجموعه «رستگاری» را به‌کارگردانی مسعود ده نمکی خواهیم داشت. در شبکه سه سریال «هفت سر اژدها» به عنوان سریال امنیتی و سیاسی به کارگردانی آقای ابوالقاسم طالبی  داریم.



برمهانی عنوان کرد: در ویژه برنامه‌های سال تحویل،  شبکه یک برنامه ایران دوست داشتنی شبکه دو شب عیدی و سایر شبکه‌ها هم برنامه‌های ویژه‌ای دارند و مخاطبان قدرت انتخاب بالایی دارند. ۱۹۰ فیلم سینمایی جدید داریم که سیزده فیلم آن ایرانی است. در این قالب، فیلم‌هایی مثل هناس، ضد، مصلحت، کارو و...  از تلویزیون پخش خواهد شد.

وی افزود: در شبکه‌های مختلف ۹سریال خارجی هم داریم؛ «جومونگ ۳» در سال جدید روی آنتن می‌رود. «دهن لق» عنوان یک سریال کرده‌ای است که شبکه تهران پخش می‌کند.

معاون سیما در ادامه گفت: پدرام کریمی، امیر حسین مدرس و محمد معتمدی و فلورا سام مجریان برنامه سال تحویل شبکه یک  «ایران دوست داشتنی» هستند. مجری برنامه تحویل سال شبکه دو خانم المیرا شریفی مقدم و وحید رونقی و مجید یحیایی هستند شبکه سه حامد سلطانی و شبکه نسیم آقای فرزاد حسنی هستند.برنامه سحر شبکه دو با محوریت نقش مادر‌ خواهد بود. برنامه سحر شبکه سه «ماه من» هست و برنامه افطار آن هم «محفل» است.

وی افزود: هم رکاب عنوان یک مجموعه مستند با موضوع گردشگری دوچرخه سواری است که در شبکه مستند پخش خواهد شد.

سید سلیم غفوری قائم مقام معاون سیما عنوان کرد: تدارک و برنامه ریزی برای برنامه های نوروزی سال۱۴۰۳ بلافاصله پس از پایان تعطیلات نوروز سال جاری آغاز شد. در تنظیم جدول پخش برنامه های سیما تلاش کردیم تا در حد امکان جلوی همپوشانی را بگیریم و به اصطلاح فقط ریل افقی زمانبندی را ندیدیم و ریل عمودی برنامه های شبکه را هم در نظر گرفتیم.

معرفی فیلم‌های نوروزی صدا و سیما

محمدعلی غلامرضایی مدیرکل تأمین و رسانه بین‌الملل سازمان صداو سیما نیز گفت: فیلم‌های سینمایی ایرانی «کارو»، «هناس»، ضد، اخت‌الرضا، مصلحت، پری دریایی، لوپتو، پسر دلفینی، و سوئیپر پیش از این در تلویزیون به نمایش درنیامده بودند که در ایام نوروز روی آنتن می روند.علاوه بر اینها، «شماره ده»، «هایپاور» و «هوک» هم آثار سینمایی داخلی هستند که سال گذشته هم در ایام نوروز از قاب تلویزیون پخش شدند و امسال هم پخش می شوند.

سید محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم نیز درباره ویژه برنامه های سال تحویل سیماگفت: امسال با توجه به تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز تلاش شده برنامه های سرگرم‌کننده یک نگرش محتوایی هم داشته باشد و ترویج معارف دینی و قرآنی را هم داشته باشیم. در برنامه‌های سال تحویل از افطار تا سحر برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است. برخی شبکه ها از دو شب قبل این تدارک را دیده اند.

«ایران دوست‌داشتنی» در شبکه یک سیما از بعد از افطار شب قبل از سال تحویل آغاز می‌شود و در طول ایام نوروز هم ادامه پیدا میکند.ویژه برنامه تحویل سال را آقای حامد سلطانی اجرا خواهد کرد. «آی نسیم سحری عید شد» عنوان ویژه برنامه سال تحویل شبکه نسیم است که با اجرای فرزاد حسنی روی آنتن می‌رود. مجری ویژه برنامه سال تحویل شبکه تهران هم کامران تفتی است.

معاون سیما همچنین گفت: ما در مجموعه تامین برنامه سازمان هرساله فیلم ها را رصد می‌کنیم و ارزیابی داریم آنگونه نیست که امسال با یک مجموعه کار کنیم و در سال بعد با یک فرد یا مجموعه دیگر؛ طبیعی است که در هر سال حجم تولیدات یک نهاد بیشتر باشد.

هم تلویزیون به چهره نیاز دارد و هم چهره‌ها به تلویزیون نیاز دارند

برمهانی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا که از او درباره رویکرد روشن معاونت سیما نسبت به حضور چهره های شاخص(سلبریتی) پرسیده بود عنوان کرد: مگر می توان که چهره را از تلویزیون و تلویزیون را از چهره جدا کرد. اگر کسی چنین چیزی بگوید معلوم است که رسانه را نمی شناسد.طبیعی است که تلویزیون چهره می خواهد و هم از چهره‌ای موفق قبلی را دوست دارد استفاده کند و هم چهره های جدید را.

وی افزود: سریال حضرت موسی (ع) در مرحله فیلمبرداری پیش تولید است و آقای حاتمی‌کیا به شدت پیگیر تولید این فیلم هستند که با فناوری جدید و بسیار پیشرفته ساخته می شود و مثل کارهای تاریخی قبلی نیست که حجم دکور بالا باشد. روزانه حدود ۲۰۰ نفر درگیر فرایند پیش تولید این مجموعه عظیم هستند.

برمهانی در بخش دیگر این نشست با اشاره به همکاری با ایرج طهماسب گفت: امسال در شبکه نسیم برنامه‌ای با نام «مهمانی» داریم که تولید ایرج طهماسب است و تلفیقی است از عروسک‌های قبلی و جدید او که امیدواریم به نوروز برسد. احتمالاً ۹ قسمت از این برنامه در ایام نوروز روی آنتن می رود.

وی درباره برنامه «پایتخت» تصریح کرد: درباره «پایتخت» هم همانطور که گفته شد برند‌ها و ویژند‌های مهم را رها نخواهیم کرد. هر سریالی تا زمانی که وارد پیش تولید نشود، نمی‌توان گفت این سریال در حال کار و انجام است، اما تولید «پایتخت» یکی از کار‌های در حال مذاکره است. نمی‌گویم در چه مرحله‌ای است، چون تا وارد تولید نشود نمی‌توان اعلام کرد مثل بقیه پروژه‌ها که وارد تولید شدند و بعد درباره شان اطلاع رسانی شد.

در ادامه نقویان نیز درباره آمار سریال‌های اخیر بیان کرد: «بازپرس»، «گیلدخت» و «محرمانه» سریال‌هایی بودند که بیشتر از ۱۵ میلیون مخاطب داشتند.

رحیم لیوانی مدیر مرکز پویانمایی صبا در ادامه درباره تولیدات این مرکز تصریح کرد: ۱۸ مجموعه در این مرکز تولید شده است که ۴ مجموعه آن جدید هستند. «دشت پر ماجرا»، «فیل کوچولو» و «چی شد که این رنگی شدم» از جمله این آثار هستند. «شکرستان» و «جوانمردان» هم از دیگر اثاری هستند که تولید و پخش آنها همچنان ادامه دارد.

آمار مخاطبان برخی برنامه‌ها پایین است اما مهم هستند

او درباره حواشی نطرسنجی‌های اخیر در سازمان صداوسیما، گفت: انتشار آمار مخاطبان در سازمان هیچگاه روتین نبوده؛ ضمن اینکه وقتی با یک مقوله صنعتی روبه‌رو هستید صرفا آماری داده می‌شود اما تولید برنامه، شرایط متفاوتی دارد. برخی برنامه‌ها شاید آمار مخاطبان پائینی دارند اما مهم هستند و مخاطبان خاص خود را دارند، پس نیازی نمی‌بینیم که آمار تعداد بیننده آن‌ها را منتشر کنیم؛ چراکه برنامه جهاد تبیین انجام می‌دهد و موثر است. با این همه گاه نگاه ژورنالیستی به این برنامه‌ها می‌شود و آماری هم از تعداد بیننده‌شان منتشر می‌شود.

برمهانی درباره حضور مجریان مطرح سیما در شبکه نمایش‌خانگی، گفت: نمایش خانگی هم بخشی از رسانه است و چه اشکالی دارد فلان مجری در آن کار می‌کند. آقای رشیدپور خودشان گفتند که نمی‌خواهند همکاری کنند. آقای فرضیایی در تدارک قرارداد است حال ممکن است جای دیگری هم کار کند. روز اختتامیه «عصر جدید» که برنامه زنده بود برای خدا قوت رفتم. همان‌جا به آقای علیخانی اعلام کردم که فصل جدید ساخته شود. ایشان گفتند فرصت زمانی می‌خواهیم و نیاز به ظرفیت داریم بنابراین همچنان تلویزیون بر همان منوال تاکید به ادامه داشت. با آقای جوان هم همین‌طور. قرار بود فاصله‌ای برای «خندوانه» صورت بگیرد و نیاز به بازآرایی بود. از طرفی سال گذشته اتفاقاتی باعث ایجاد فاصله بین ما و هم مسلک‌هایمان شد. اما سازمان تاکید دارد آنها را حفظ کند و با آنها همکاری کند.

معاون سیما درباره همکاری با مهران مدیری، توضیح داد: سازمان صداوسیما در حال حاضر راغب نیست با برخی افرادی که بی‌اخلاقی کرده‌اند همکاری داشته باشد؛ البته آقای مدیری جزو این افراد نیست. همه کارهای ایشان مورد تایید بوده و با مخاطبان صادق بوده است. بر این اساس همکاران در حال گفت‌وگو با آقای مهران مدیری هستند.

برمهانی همچنین گفت: افت مخاطب در سازمان صداوسیما یک امرِ منحصر به این رسانه نیست؛ در جهان هم اینگونه است. در نمودارها این سیر نزولی در دوره‌های قبل هم بوده و فقط مربوط به این دوره نیست. یک بخش آن حتما به مسئله بودجه برمی‌گردد. بودجه کل تولید سیما به انداره یکی از شبکه‌هایی است که علیه ما و دنیا سمپاشی می‌کنند. تلویزیون در دوره جدید به دنبال رفتن به ساختار برودبند است و کارهای جدیدی هم شروع کرده. ساختار برودکست در تمام دنیا افت داشته است.

برمهانی در پایان درباره دستمزدهای نجومی که نسبت به برخی سلبریتی ها مطرح می شود، بیان کرد: اینگونه نبوده است. برخی گفتند فلانی آمده و دستمزد نجومی گرفته است. شما در جریان دستمزدهای سینمایی هستید، دستمزد سینمایی را تقسیم بر روز و یک شب برنامه کنید. نکته‌ای که هست مردم هم بالاخره دوست دارند برخی از این چهره ها را در تلویزیون ببینند.

انتهای پیام/

ارسال نظر