صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۸ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

آمادگی فوق‌العاده این کشتی‌گیر برنامه انتخابی محمدرضا گرایی را تغییر داد!

محمدرضا گرایی در دو لیست اخیری که از سوی فدراسیون کشتی برای جام نیکولای پتروف بلغارستان اعلام شد، گزینه اعزامی ۶۷ کیلوگرم بود، درحالیکه پیش از آن قرار بود امسال هم چرخه المپیک را در ۷۲ کیلوگرم استارت بزند.
کد خبر : 900077

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا گرایی کشتی‌گیر ۷۲ کیلوگرم شده بود که گزینه محمد بنا برای کسب سهمیه ۶۷ کیلوگرم المپیک ۲۰۲۰ توکیو شد.

بنا بعد از آنکه نسبت به دیگر مدعیان این وزن برای رسیدن به سهمیه المپیک ناامید شد، تصمیم گرفت برادر کوچکتر کاپیتان تیمش را به ۶۷ کیلوگرم بیاورد و او را به مسابقه کسب سهمیه آسیایی بفرستد، همان چیزی که در ذهن محمد بنا بود روی تشک گزینشی آسیایی رقم خورد و باوجودی که محمدرضا گرایی به واسطه تعویق یک ساله المپیک، مجبور شد یک سال بیشتر وزنش را کنترل کند، این کشتی‌گیر شیرازی سهمیه المپیک را با نمایشی فوق‌العاده گرفت و چند ماه بعد از آن هم تنها طلایی کشتی در المپیک توکیو شد.

در فاصله دو ماه بعد از توکیو، گرایی موفق شد در اسلو هم طلای مسابقات جهانی را بگیرد، اما کنترل وزن و اصرار اشتباه از سوی کادرفنی وقت برای ماندن در وزنی که گرایی باید برای آن کیلو‌های زیادی را کم می‌کرد، منجر به تبدیل طلای او در دو مسابقه جهانی ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به نقره و برنز شد.

برنز آخر هم که به زحمت فراوان به دست آمد و شاید اگر محمدعلی گرایی در حین مبارزه برادر کوچکترش با حریف ژاپنی احساساتی نمی‌شد و بطری را به تشک پرتاب نمی‌کرد، گرایی دست خالی از بلگراد به تهران برمی‌گشت.

در چرخه انتخابی تیم ملی در سال‌های اخیر، بعد از آنکه گرایی کوچک خودش را در ۶۷ کیلوگرم با دو طلای المپیک و جهانی اثبات کرد، دیگر همه چیز به سود او بود و از انتخابی خبری نبود.

سال گذشته هم وقتی حسن رنگرز جای محمد بنا را در رأس کادرفنی تیم ملی گرفت، همین روال دنبال شد چراکه او از نظر وزنی این شرایط را نداشت که چند بار در سال سر وزن قانونی کشتی بگیرد و کادرفنی تیم ملی برای آنکه محمدرضا وزن زیادی کم نکند و درعین حال هم دور از تشک و مسابقه نباشد دو بار او را به مسابقه رنک‌دار اتحادیه جهانی اعزام کرد و هر دو بار هم در ۷۲ کیلوگرم کشتی گرفت.

امسال هم ابتدای امر قرار بود گرایی مثل سال گذشته، باتوجه به اهمیت بازی‌های المپیک و حفظ سرمایه‌ها، بار دیگر ورودش به چرخه انتخابی تیم ملی در وزن ۷۲ کیلوگرم باشد، اما در هر دو لیستی که رسما از سوی فدراسیون کشتی درخصوص کشتی‌گیران اعزامی به جام نیکولای‌پتروف اعلام شد، نام او در ۶۷ کیلوگرم درج شده است.

لیست اول زمانی بود که فدراسیون خواست نفرات اعزامی به این جام را اطلاع‌رسانی کند و لیست دوم نیز امروز (۱۵ اسفند) برای اعلام خبر اعزام تیم به بلغارستان بر خروجی فدراسیون کشتی قرار گرفت.

این اتفاق در شرایطی رخ داده که در اردو‌های اخیر تیم ملی کشتی فرنگی، سعید اسماعیلی آنقدر آماده و باانگیزه نشان داده که هیچ کسی نمی‎‌تواند به سادگی از کنار او عبور کند.

اسماعیلی می‌توانست در بازی‌های آسیایی خودی نشان دهد که به دلیل مصرف مکمل آلوده، با محرومیت مواجه شد و ابتدای بهمن ماه محرومیتش به پایان رسید. او هم همزمان قرار است در جام وهبی‌امره کشتی بگیرد و اگر نمایش خوبی داشته باشد، احتمالا نماینده ۶۷ کیلوگرم کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی آسیا خواهد بود و طلایی شدن اسماعیلی در بیشکک، می‌تواند زمینه‌ساز مبارزه انتخابی بین او و محمدرضا گرایی باشد؛ کشتی‌گیری که بعد از طلای المپیک عملا با هیچ رقیبی مسابقه انتخابی نداشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر