صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۱ - ۱۵ اسفند ۱۴۰۲

تصاویر نجومی ۱۵ اسفند (۵ مارس)

نگاهی متفاوت به آسمان شب و فضای بی‌پایان.
کد خبر : 900025

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز astronomy

سحابی پیله (IC 5146) در Cygnus هم یک سحابی گسیلی و هم بازتابی است و در انتهای سحابی تاریک بارنارد 168 قرار دارد. این سحابی مانند یک گوی درخشان است که توسط یک شاخک سایه‌دار نگه داشته شده است. هنگامی که با تلسکوپ به آنجا نگاه کنید، گاهی اوقات فقط بارنارد 168 قابل مشاهده است. این تصویر HαLRGB با یک جفت انکسارگر 3.2 اینچی در مدت 7 شب گرفته شده است که نتیجه تقریباً 37.5 ساعت ادغام تصاویر است.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

هنگامی که یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم به طور ناگهانی مواد زیادی را می‌بلعد و به دلیل گرانش که همه چیز را به داخل می‌کشد، مقدار زیادی انرژی آزاد می‌کند. این انرژی می‌تواند باعث برخی از قوی‌ترین رویدادها در کیهان شود.

یکی از این رویدادها که رویداد مختل شدن جزر و مد (TDE) نامیده می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که ستاره‌ای بیش از حد به یک سیاه‌چاله بسیار پرجرم نزدیک می‌شود و توسط نیروهای گرانشی قوی از هم جدا می‌شود. محققان اخیراً با استفاده از تلسکوپ آرایه فشرده تلسکوپ استرالیا، یک سیگنال رادیویی درخشان را از یک TDE به نام eRASSt J234402.9-352640 پیدا کردند. این TDE که برای اولین بار در نوامبر 2020 مشاهده شد، اشعه ایکس بسیار درخشانی داشت. مرکز کهکشان میزبان در حدود 20 روز پس از رسیدن TDE در نوری، 150 برابر در پرتوهای ایکس بین 0.2 تا 2 keV روشن‌تر شد. مشاهدات رادیویی یک شعله طولانی مدت را برای بیش از 1000 روز نشان داد که همزمان با شعله های اشعه ایکس، فرابنفش، نوری و نور مادون قرمز اتفاق می‌افتد. به نظر می‌رسد که انتشار رادیویی ناشی از پرتاب مواد در یک انفجار بزرگ هنگام وقوع شعله نوری پدید می‌آید.

نمودارهای موجود در تصویر نشان می‌دهند که چگونه سیگنال‌های رادیویی، مادون قرمز و نور اپتیک در طول زمان تغییر می‌کنند و شعله‌های اپتیک زودتر از همه شروع می‌شود.

تصویر روز earthsky

برای ثبت این عکس از دوربین Celestron Rasa 8 و Zwo 183mc Pro استفاده شده است. از Pixinsight برای چیدمان و پردازش مورد استفاده قرار گرفت. سحابی گل سرخ که همچنین شبیه گل سرخ (و از دیدگاه برخی شببه به جمجمه انسان) است در صورت فلکی تک‌سروس قرار دارد. یک خوشه ستاره‌ای باز (open cluster)در مرکز سحابی NGC 2244 است که دارای چندین ستاره بسیار داغ از نوع O است که تابش زیادی ایجاد می کند و بادهای ستاره ای شکل می دهد.

تصویر روز skyandtelescope

عکاسی به نام مارکوس موگرائور (Markus Mugrauer) این عکس را در 12 نوامبر 2023 با استفاده از دوربین Canon 90D در نزدیکی لاسیرینا شیلی گرفت. این عکس ابرهای ماژلانی و خوشه‌های ستاره‌ای و مناطق ستاره‌ساز آنها را نشان می‌دهد که در نور هیدروژن قرمز می‌درخشند. در تصویر همچنین خوشه ستاره‌ای کروی 47 Tuc را در کنار ابر کوچک ماژلانی مشاهده کنید.

تصویر روز ناسا

اورانوس غول یخی در اینجا توسط جیمز وب ثبت شده است، این سیاره دنیایی پویا با چندین و چند حلقه‌، قمر، طوفان، فصول شدید و... است. حساسیت جیمز وب در حدی است که حتی حلقه نزدیک زتا را که کم‌ رنگ، پراکنده و گریزان است به تصویر کشیده است. این تصاویر جدید ویژگی‌های دقیق کلاهک فصلی قطب شمال اورانوس و همچنین طوفان‌های درخشان در نزدیکی و زیر مرز جنوبی کلاهک را نشان می‌دهد. اگر انسان‌ها می‌خواهند یک فضاپیما را برای بازدید از اورانوس از نزدیک بفرستند، لازم است بدانیم چگونه می‌توان اجرام حلقه‌های آن را به شکل دلخواه هدایت کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر