صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

کدام کشور اروپایی زودتر به اهداف انرژی‌های پایدار می‌رسد؟

برخی از کشور‌های اتحادیه اروپا بر اساس تحقیقات جدید، یک دهه زودتر به اهداف انرژی پایدار سازمان ملل برای سال ۲۰۳۰ دست می‌یابند.
کد خبر : 899943

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورو نیوز، سازمان ملل متحد در ۲۰۱۵، هفده هدف توسعه پایدار جهانی را تدوین کرده است که باید تا ۲۰۳۰ محقق شود. هفتمین هدف توسعه پایدار سازمان ملل (SDG ۷) خواستار «انرژی مقرون به صرفه، قابل اعتماد، پایدار و مدرن برای همه» تا پایان این دهه است.

اصول بنیادی این هدف، شامل دسترسی جهانی به انرژی مقرون به صرفه، افزایش انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور‌های در حال توسعه و تحقیقات پیشرفته در انرژی پاک است. هفت شاخص اصلی برای اندازه گیری پیشرفت کشور‌ها به سمت هدف کلی استفاده می‌شود.

اقتصاددانان لهستانی در مطالعه‌ای، پیشرفت ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را به سمت این اهداف پایداری بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۱ اندازه گیری کرده اند. آنها از داده‌های اداره آمار اتحادیه اروپا (Eurostat) استفاده کردند که کرواسی را شامل می‌شود؛ اما انگلیس را مستثنا می‌کند.

این محققان از کاهش آشکار «پیشرفت نظام‌مند» در سراسر اتحادیه اروپا با توجه به تفاوت‌های بین کشور‌ها خبر دادند.

کدام کشور‌های عضو اتحادیه اروپا بیشترین پیشرفت را در زمینه انرژی داشته اند؟

سوئد در مجموع به اهداف SDG ۷ نزدیک شده است و پس از آن دانمارک، استونی و اتریش قرار دارند. در این بین بلغارستان دورترین فاصله را تا دستیابی به اهداف مورد نظر دارد.

در سال ۲۰۲۱، چند کشور قاره سبز زودتر به یک یا چند شاخص کلیدی اهداف ۲۰۳۰ دست یافته بودند. مثلا، سوئد، فنلاند و لتونی از ۴۰ درصد سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در کل مصرف انرژی خود فراتر رفتند که محققان آن را به انرژی آبی و سوخت‌های زیستی نسبت می‌دهند. اسپانیا، پرتغال و مالت به اهدافی برای میانگین مصرف انرژی خانگی به ازای هر نفر دست یافتند.

سایر کشور‌ها در طول مدت این پژوهش، شاهد پیشرفت‌های عمده‌ای بودند. مالت کشوری که بیشترین فاصله را از اهداف ۲۰۳۰ داشت، از ۲۰۱۰ به این سو، شاهد بیشترین پیشرفت برای دستیابی به این اهداف را داشته است. لتونی نیز با جهش از رتبه ۱۹ به ۸ بهترین رکورد افزایش را در رده بندی به خود اختصاص داد.
نتایج غیرمنتظره‌ای دیگر نیز وجود داشت. بلژیک در رسیدن به اهداف مورد نظر، در این رده‌بندی پایین‌تر از لهستانی قرار گرفت که به کاهلی در زمینه اقدامات اقلیمی مشهور است.

دانمارک نیز اگرچه دومین کشور نزدیک به تحقق اهداف SDG ۷ است، اما کمترین پیشرفت را از سال ۲۰۱۰ داشته است.

نقش همه‌گیری کووید ۱۹ در پیشرفت به سوی SDG ۷

نویسندگان این مطالعه با هشدار در مورد وجود شکاف‌های بزرگ در سراسر اتحادیه اروپا، خاطرنشان کردند همه گیری COVID-۱۹ بر اندازه گیری پیشرفت کشور‌ها از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ تأثیر گذاشته است.

اگرچه انرژی‌های تجدیدپذیر سهم بیشتری از انرژی مصرف شده در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ را تشکیل می‌دادند، اما مصرف کلی انرژی کاهش یافت و این یعنی «این تغییر موقتی بود».

در این مطالعه آمده است وقتی مصرف انرژی به سطح قبل از همه گیری کرونا بازگردد، سهم انرژی‌های تجدیدپذیر به احتمال زیاد کاهش خواهد یافت. به طور کلی COVID-۱۹ منجر به بدتر شدن عملکرد در ۱۶ کشور این اتحادیه شده است.

پژوهشگران می‌گویند اگر اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سال ۲۰۳۰ به این اهداف دست یابد باید همه شاخص‌ها «به طور مستمر نظارت و ارزیابی شوند» و البته محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد.

کمیسیون اروپا شاخص هدف را برای سه معیار از هفت معیار مورد استفاده برای اندازه‌گیری پیشرفت تعیین کرده است. اما برای بقیه، محققان مجبور بودند از سطحی که ۱۰ درصد از کشور‌های اتحادیه اروپا به آن دست یافته اند، به عنوان شاخص استفاده کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر