صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۹ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت خبر داد؛

کاهش روز‌های ناسالم هوا/ بیش از ۲۶ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از وظایف این وزارتخانه در قانون هوای پاک گردآوری مرگ‌های منتسب و زیان‌های مالی ناشی از آلودگی هوا است، گفت: سال گذشته ۲۶ هزار و ۳۰۷ نفر مرگ منتسب و بیش از ۱۰ میلیارد دلار بار مالی ناشی آلودگی هوا در تهران ثبت شده است.
کد خبر : 899897

جعفر جندقی،  در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به کاهش روز‌های ناسالم هوا در سال جاری نسبت به سال گذشته اظهار کرد: با مراجعه به سامانه‌هایی که وضعیت هوای تهران را نشان می‌دهند و مقایسه آن با سال گذشته و سال‌های قبل‌تر آن می‌توان اطلاعات کاملی را به ما نشان دهد. ما در سال گذشته ۱۲۳ روز هوای ناسالم را برای گروه‌های حساس داشتیم، اما امسال این وضعیت کاهش داشته و به ۹۰ روز رسیده است.

وی ادامه داد: هوای ناسالم برای همه گروه‌ها هم روند کاهشی داشته است؛ سال گذشته ما ۳۲ روز هوای ناسالم برای همه گروه‌ها داشتیم، اما امسال به حدود ۱۲ روز رسید.

جندقی با تأکید بر اینکه حتی اگر یک روز هوای ناسالم هم داشته باشیم بر کیفیت سلامت شهروندان تأثیر می‌گذارد، گفت: در قانون هوای پاک نقش تمامی ارگان‌ها و دستگاه‌هایی که باید در خصوص هوای پاک و سالم تصمیم‌گیری کنند مشخص شده است. در این راستا یکی از وظایف وزارت بهداشت این است که در صورت ناسالم بودن هوا، شرایط اضطرار را اعلام کند.

وی بیان کرد: بر اساس اطلاعاتی که از سازمان هواشناسی اخذ می‌شود و تجزیه و تحلیلی که از داده‌های آلودگی هوا انجام می‌شود، دانشگاه‌های علوم پزشکی شرایط اضطرار را اعلام می‌کنند، پس از آن کمیته شرایط اضطراری با حضور دانشگاه‌های علوم پزشکی و نهاد‌هایی که در قانون هوای پاک مشخص شده‌اند تشکیل می‌شود. هرگونه تصمیمی در این کمیته اتخاد می‌شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه اعلام شرایط اضطرار توسط وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت می‌گیرد، اما هرگونه تصمیم‌گیری بر عهده کمیته اضطرار است، گفت: البته آیین‌نامه و راهنمای شرایط اضطرار هم وجود دارد که توضیحات لازم را در رابطه با اینکه چه اقدماتی باید انجام بگیرد را شرح داده است و اعضای کمیته بر اساس این آیین‌نامه عمل می‌کنند.

مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا

وی ادامه داد: یکی از وظایف دیگر وزارت بهداشت در قانون هوای پاک گردآوری میزان مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا و بار و زیان اقتصادی آن است. در سال گذشته مشخص شد که میزان مرگ و میر منتسب به ذرات ۲.۵ میکرون و کمتر از آن ۲۶ هزار و ۳۰۷ نفر بوده است. همچنین هزینه اقتصادی آن نیز ۱۰.۳۲ میلیارد دلار بوده است که معادل ریالی آن ۴۲۱ هزار میلیارد تومان بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر