نصب پنل خورشیدی پشت بامی در هند/ برق رایگان برای ۱۰ میلیون خانه
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورو نیوز، هند که سال گذشته با ۱.۴ میلیارد نفر پرجمعیتترین کشور جهان شد اکنون قصد دارد برق رایگان را به ۱۰ میلیون خانه بیاورد.
تا همین چند سال پیش، اگر شهروندی میخواست یک اتصال خورشیدی روی پشت بام را در هند نصب کند، با دریافت تاییدیههای متعدد، یافتن یک شرکت قابل اعتماد برای نصب پنلها و هزینههای سنگین قبل دریافت نخستین برق پاک، مواجه میشد.
اما این فرایند در حال تغییر است. دولت روند تصویبها را سادهتر و مطالبه یارانهها را برای مردم آسانتر کرده است. مقامات هند اعلام کرده است مبلغ گزافی از جمله ۹ میلیارد دلار برای ماه جاری به منظور ترغیب پذیرش سریعتر فناوری اختصاص داده است تا این کشور به اهداف انرژی پاک خود برسد.
در حالی که پیش از این برای نصب پنل خورشیدی پشت بامی ۴۵ امضا و تاییدیه لازم بود، اما امروز این درخواست تقریبا آنی تایید میشود.
با این حال، با توجه به جمعیت ۱.۴ میلیارد نفری این کشور آفتاب گیر، گفته میشود، رشد پنلهای خورشیدی روی پشت بام نمیتواند به این زودی اتفاق بیفتد.
هند، یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گرمایش سیاره در جهان، در برابر تغییرات آب و هوایی نیز بسیار آسیب پذیر است. مردم آن تحت تأثیر سیلهای مرگبار، بارندگی شدید، گرمای سخت، خشکسالیهای طولانی مدت و طوفانهای زیاد قرار دارند. مطالعهای در اوایل سال جاری نشان داد که ۹ ایالت از ۲۸ ایالت هند به دلیل تغییرات آب و هوایی تا اواسط قرن، در میان مناطق آسیب دیدهترین مناطق جهان خواهند بود.
این کشور در سالهای اخیر بخش انرژیهای پاک خود را به سرعت افزایش داده است و پس از چین، آمریکا و برزیل، چهارمین نیروگاه انرژیهای تجدیدپذیر نصب شده را دارد. تا دسامبر ۲۰۲۳، ۱۸۰ گیگاوات برق داشت که برای تامین برق حدود ۱۸ میلیون خانه کافی بود که تقریبا نیمی از آن از انرژی خورشیدی تامین میشد.
اما بیشتر این انرژی خورشیدی، از مزارع خورشیدی متعددی به اندازه یک زمین فوتبال تامین میشوند و کمتر از ۱۵ درصد، از آرایههای پشت بامی است. هند تاکنون توانسته با استفاده از پنلهای خورشیدی پشت بامی، فقط ۱۱ گیگاوات برق تولید کند. این مقدار بسیار کمتر از ۴۰ گیگاواتی است که امیدوار بود تا سال ۲۰۲۲ داشته باشد.
کارشناسان انرژی میگویند پنلهای خورشیدی پشت بامی، برای رساندن برق به مناطق دورافتاده ضروری است، جایی که میتوان آن را با هزینه کم در جایی که مورد نیاز است نصب و از هزینه انتقال انرژی در فواصل طولانی جلوگیری کرد.
انتهای پیام/