صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۸ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
رئیس مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو مطرح کرد؛

استفاده از روش ژنتیک مولکولی در تشخیص حلال‌ بودن محصولات سلامت‌محور

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو گفت: تشخیص حلال‌ بودن یکی از شاخص‌های اصلی بهداشتی محصولات سلامت‌محور است و برای این منظور از روش ژنتیک مولکولی و آنالیزهای دستگاهی استفاده می‌شود.
کد خبر : 899847

 به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین رستگار با اشاره به مفهوم واژه حلال اظهار کرد:  واژه حلال به معنی مجاز و حرام به معنی غیر مجاز است و حوزه تعبدی حلال، حوزه مستقیم خداوند است و کسی نمی‌تواند به منظور سختگیری از محدوده فرمان خداوند خارج شود و حلیت و حرمتی را که دستور خداوند است جابه‌جا کند.

رئیس مرکز ملی تحقیقات حلال غذا و دارو با اشاره به اینکه ورود به این حوزه نیازمند شهامت و دقت است افزود: هدف از تشکیل این مرکز ارائه  نظرات کارشناسی و پیگیری مسائل مربوط به این حوزه  بوده و حلیت محصولات سلامت‌محور یکی از شاخصه‌های اصلی بهداشتی محصولات است.

رستگار به نگاه اسلام در این حوزه اشاره کرد و گفت: اسلام جزء معدود ادیانی است که علاوه بر حلال و حرام بودن برخی فراورده‌های غذایی و بهداشتی و سلامت‌محور که در همه ادیان وجود دارد، اظهار می‌دارد که آنچه برای سلامتی انسان ضرر دارد حرام است.

وی با اشاره به اینکه مرکز  تحقیقات حلال به عنوان ناظر سلامت  سرباز و پاسداران سلامتی در حوزه سلامت است اظهار کرد: ما باید آشنایی کامل در خصوص حلال و حرام داشته باشیم و مراقب باشیم آسیبی از این جنبه به جامعه وارد نسازیم.

رئیس تحقیقات حلال با اشاره به اینکه در سطوح ملی  و بین‌المللی هم از نظر علمی و فقهی  و هم حوزه تخصصی و محتوایی حلیت محصولات سلامت محور کارهای زیادی باید انجام شود  تصریح کرد: البته در چند سال اخیر در ایران اقدامات پایه‌ای  و دانش‌بنیانی در مرکز ملی حلال به‌عنوان زیر مجموعه سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت انجام گرفته است که روش ژنتیک مولکولی و آنالیزهای دستگاهی به عنوان یکی از دقیق‌ترین روشها از جمله این اقدام‌‌هاست  و ما در این زمینه در مرز دانش قرار داریم.

وی با تاکید بر دقت مسئولان فنی  شرکت‌های محصولات سلامت محور در حوزه حلال  گفت: مسئولان  فنی باید مراقب، پیگیر و ناظر کنترل مستندات مربوط به حلیت محصولات  به‌ویژه مواد اولیه که وارد کارخانه می‌شود باشند تا ان‌شاءالله محصولات سلامت با تایید شاخص بهداشتی  حلال در کنار سایر شاخصه سلامتی محصولات سلامت‌محور در سطح عرضه ارائه شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر