صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۳ - ۱۴ اسفند ۱۴۰۲
یادداشت؛

هدف‌گذاری برای تکمیل چرخه صنعت

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در زمینه هدفگذاری برای تکمیل چرخه صنعت یادداشتی ارائه کرد.
کد خبر : 899842

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مصطفی میلانی* دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یادداشتی در زمینه هدفگذاری برای تکمیل چرخه صنعت منتشر کرد.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

«لازم است که در مسیر توسعه فناوری به‌صورت کلان، تعارف را با خودمان کنار بگذاریم وضمن دچار نشدن به معضل شعارزدگی، به‌واسطه هم اندیشی و بارش فکری، هدف مشخصی را تعیین کنیم تا تمام نظام نوآوری کشور طی سال‌های متمادی، فارغ از تمام اختلافات سیاسی درراستای توسعه ایران عزیز آن را دنبال کند.

برای تحقق این مهم لازم است در وهله نخست تمهیدی اندیشیده شود که تمام ظرفیت‌های علمی کشور را به‌کار بگیرد و سازما‌ن‌ها و نهاد‌های مختلف را در آرایشی کارآمد، همانند چینش صحیح قطعات یک جورچین برای حصول آن هدف نهایی کنار هم قرار دهد.

از مهم‌ترین مواردی که در این راستا می‌تواند مورد توجه واقع شود، ترمیم چرخه‌های ناقص و معیوبی است که به‌خاطر اشکالات خرد و کلان، از تولید محصول نهایی عاجزند.

نهاد‌های مختلف حوزه سیاست‌گذاری و توسعه فناوری در کشور نیاز دارند تا خط‌مشی هدفمندی را دنبال کنند.

ما در مجموعه ستاد مواد و ساخت پیشرفته در تلاش هستیم با هدف‌گذاری مشخص و ایجاد نوعی گفتمان حول این مقوله، تعدادی هدف مشخص را در نظر بگیریم تا با به‌کارگیری نیرو‌ها و متمرکزسازی منابع، به این اهداف در دو حوزه پایین‌دستی و بالادستی دست یابیم.

حوزه‌های پایین‌دستی نظیر آموزش، انرژی، نفت و پتروشیمی و تجهیزات پزشکی که به توسعه مواد و ساخت پیشرفته نیاز مبرم دارند و با تولید ثروت از مسیر آنها می‌توان این ارزش‌افزوده را برای تحقق اهداف بالادستی که امروزه در تمام دنیا مورد توجه واقع شده‌اند به کار بگیریم؛ حوزه‌هایی نظیر تولید پردازشگر‌های کوانتومی و توسعه هوش‌مصنوعی و همچنین تهیه زیرساخت‌های لازم جهت توسعه صنایع وابسته به انرژی هسته‌ای.

در این مسیر ما اهالی ستاد مواد و ساخت پیشرفته دست هرکسی را که بتواند در حوزه دانش و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های مربوط ما را یاری کند نظیر اساتید دانشگاه‌ها و اهالی صنعت چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی به گرمی می‌فشاریم و در تلاش هستیم با شناسایی معضلات و مشکلات موجود در صنعت، آنها را با دانش و توانمندی‌های فردی اهالی علم، نخبگان، اساتید و دانشجویان برتر سراسر کشور برطرف کنیم تا ضمن برقرای این پیوند، نقصان بسیاری ازچرخه‌های معیوب حوزه فناوری را پایان بخشیم.»

*دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته

انتهای پیام/

ارسال نظر